Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιος έχει την ευθύνη για την κατάσταση που βιώνουμε?


Μια «εικονική» προθεσμία των 15 ημερών δόθηκε από την Τρόικα στους ηγέτες της χώρας, για να συμφωνηθούν και να υλοποιηθούν οι νέες και επώδυνες ρυθμίσεις, υποβαθμίζοντας για ακόμα μια φορά την ποιότητα ζωής του Έλληνα. Πιο συγκεκριμένα, το έλλειμμα των 600 εκ Ευρώ με τις ρυθμίσεις του νέου μνημονίου, μειώθηκε στα 300 εκ ευρώ. Τα νέα όμως δεν ακούγονται τόσο ευχάριστα, αν υπολογίσουμε ότι μαζί με αυτό μειώθηκαν κατά 22% και οι μισθοί. Τώρα για το υπόλοιπο ποσό εάν δεν βρεθεί μια εναλλακτική λύση μέσα στο επόμενο 15ήμερο, τότε με βάσει το νέο μνημόνιο θα πραγματοποιηθεί μείωση και σε όλες τις συντάξεις. 
Το τελευταίο διάστημα έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις για το «Καλό» της χώρας μας, σύμφωνα με την Τρόικα και κατά συνέπεια των πολιτικών ηγετών της χώρας μας. Είναι όμως δυνατών με την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του Έλληνα, την κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων και της ανθρώπινης ιδιοκτησίας, η Ελλάδα να πάει μπροστά?


Ποιος είναι αυτός που φταίει? 

Τελικά ΝΑΙ, φταίει η Τρόικα, αφού όσα χρόνια έχουμε ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρέλειψε να μας επιβλέπει, και έτσι οι ηγέτες της Ελλάδας κατόρθωσαν να νομιμοποιήσουν την συνταξιοδότηση χωρίς να γίνεται εξακρίβωση για το αν ο δικαιούχος τηρεί η όχι, τις προϋποθέσεις να την λάβει, ή εάν ακόμα βρίσκεται εν ζωή. Φταίει η Τρόικα που δεν πλήρωναν το αντίστοιχο ποσοστό φόρου της περιουσίας τους, όλοι αυτοί που είχαν την άνεση να τον πληρώνουν και απλά λάμβαναν ένα μικρό πολλαπλάσιο φορολογίας έναντι, αυτών που είχαν μικρότερη περιουσία, όπου το πολλαπλάσιο εκ τιναζόταν. 

Αν καθίσουμε και αναλογιστούμε όλα τα παραπάνω, άλλα και πολλά άλλα που ο καθένας διαφορετικά έχει αντιληφθεί από της καθημερινές πολιτικές εξελίξεις, θα δούμε ότι υπεύθυνοι γι’ αυτή την κατάσταση δεν είναι ούτε οι Γερμανοί, ούτε η Τρόικα, ούτε η Μέρκελ, αλλά είναι οι ηγέτες της χώρας μας, οι οποίοι δρούσαν εν αγνοία των συνεπειών των κινήσεων τους κατά το παρελθόν. Ενώ κατά το παρών φαίνεται πως δεν έμαθαν από τις πράξεις τους και συνεχίζουν γι’ ακόμα μια φορά να σκύβουν το κεφάλι σε όλα αυτά που τους «υποβάλλονται» από την Τρόικα. 

Αυτό που συμβαίνει στην χώρα μας αυτή την στιγμή είναι πρωτοφανές και μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω. Εμείς οι Έλληνες για ακόμα μια φορά αναδειχτήκαμε σε «Ήρωες». Μετά από την τριγωνομετρία, το αρχαίο δράμα, καθώς και άλλα σημεία σταθμούς στην εξέλιξη της ανθρώπινης νοημοσύνης, καλούμαστε να διδάξουμε τον υπόλοιπο κόσμο, πως μπορούμε να επιβιώσουμε υπό συνθήκες οικονομικής κρίσης. Για πρώτη φορά μια χώρα χρεοκοπεί, αλλά δεν της το λένε γιατί αν χρεοκοπήσει θα παραγραφούν οι δόσεις, γιατί θα σταματήσουν οι εισαγωγές και θα ανακυκλώνεται το χρήμα στο εσωτερικό της, γιατί θα αποδεικτή ότι το Ευρώ και η στρατηγική της ΕΕ ήταν αποτυχημένη. 



Η Πλευρά της Τρόικα 

Αν ο καθένας μας θελήσει να δει με τα μάτια της Τρόικα, θα συνειδητοποιήσει με πολύ απλά λόγια ότι, έτσι παίζεται το παιχνίδι, αφού το μέλημα τους είναι να εξασφαλίσουν την δόση τους. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να δημιουργήσουν νέους όρους, νέους κανόνες, όπως η ελεγχόμενη χρεοκοπία η οποία αντιστοιχεί με την χρεοκοπία, δηλαδή ζούμε υπό τις συνθήκες χρεοκοπίας, αλλά δεν παραγράφονται τα χρέη και κατά συνέπεια είμαστε υποχρεωμένοι να τα ξεπληρώσουμε. Όμοια περίπτωση αποτελεί και η εφεδρεία, που αντιστοιχεί με την απόλυση, χωρίς όμως να αυξάνεται το ποσοστό ανεργίας και χωρίς να ακούγεται το ίδιο άσχημο με την απόλυση στον εργαζόμενο. Στη συνέχεια όπου κάποιοι στην προσπάθεια τους να συνεχίσουν το παιχνίδι προσπαθώντας να ξεπληρωθεί το δάνειο της Ελλάδας, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα καταφέρουν να δημιουργήσουν πολλούς νέους κανόνες με την μορφή ενός νέου μνημονίου, το οποίο θα επιφέρει πολλές αρνητικές ρυθμίσεις απαξίωσης του κοινωνικού βίου του Ελληνάρα και καμία προοπτική ανάπτυξής. Για το τέλος να υπογραμμίσουμε ότι είναι πολύ εύκολο για την Τρόικα να επιβάλει τους κανόνες του παιχνιδιού, αφού βρίσκουν έδαφος από την Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία υποδέχεται τις προτάσεις της με στρομμένα κόκκινα χαλιά. 

Το παραπάνω κείμενο αποτελεί προσωπική μου άποψη περί των πολιτικώ εξελίξεων 
Γράφει ο Μάρκος Σμυρνάκης





ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι κρύβεται πίσω από το ναι των Ηγετών της χώρας;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και Διαφήμισης.

Με δύο λόγια η βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφήμισης. Οι Δημόσιες Σχέσεις στην εποχή μας πρέπει σε συνεργασία με τη διαφήμιση να οδηγούν στα επιθυμητά αποτελέσματα. Αν θέλαμε να ξεχωρίσουμε κάπως την διαφήμιση από τις δημόσιες σχέσεις, θα ήταν λογικότερο να πούμε ότι με τις δημόσιες σχέσεις περιμένουμε πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που ίσως να μην είναι και μετρήσιμα σε σχέση με αυτά της διαφήμισης που το ζητούμενο είναι άμεσο και με πιο ασφαλείς τρόπους μετρήσιμο. Δημοσίευση: Μάρκος Σμυρνάκης

Ψυχολογία εργασίας: Σχέσεις προϊσταμένου και υφισταμένων

Οι σχέσεις μεταξύ προϊσταμένου και υφισταμένων έχουν καθοριστικό ρόλο στην παραγωγικότητα και στα κίνητρα στο χώρο εργασίας. Η εκτίμηση που νιώθουν ότι έχουν οι υφιστάμενοι από τον προϊστάμενο τους, είναι από τους ισχυρότερους παράγοντες που τους επιτρέπουν να αφοσιώνονται στο έργο τους. Έρευνες έχουν δείξει ότι το αίσθημα εκτίμησης βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο όπως άλλοι σημαντικοί παράγοντες σε σχέση με την εργασία τους που είναι το ύψος του μισθού, οι ευκαιρίες για εκπαίδευση και ανέλιξη. Ο προϊστάμενος είναι ο ισχυρότερος παράγοντας που μπορεί να επηρεάζει τα κίνητρα και το ομαδικό πνεύμα εργασίας των υφισταμένων του. Με τον τρόπο συμπεριφοράς του, τον προφορικό του λόγο, τη γλώσσα του σώματος και τις εκφράσεις του προσώπου του, μεταδίδει σημαντικότατα μηνύματα για τη γνώμη και τις σκέψεις του σχετικά με την αξία των ανθρώπων που εργάζονται μαζί του.

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

GNTM GR Τρολ στο σετ της τελευταίας εβδομάδας από τις Χειροποίητες Κατσούνες | Φωτογραφίες

Ταξιδεύουμε κι εμείς μαζί με το  #Gntmgr  στο Λονδίνο του ’30. ☂️☂️ Ο Μάικλ Μπανκς, χήρος μετά το θάνατο της γυναίκας του, αγωνίζεται να διατηρήσει το πατρικό του σπίτι ενάντια στις ύπουλες πρακτικές της τράπεζας. Τα μικρά παιδιά του προσπαθούν μάταια να τον βοηθήσουν, μέχρι που εμφανίζεται η μυστηριώδης, ιπτάμενη νταντά Μαίρη Πόπινς. Φωτογραφία που τρολάρει το τελευταίο σετ φωτογράφισης στο GNTM GR, με θέμα τη Mary Poppins δημιούργησαν από τη σελίδα  Χειροποίητες Κρητικές Κατσούνες . Στο σετ της φωτογράφισης, συμμετέχουν με δύο φωτογραφίες στη μία δίνουν έμφαση στο πάνω μέρος και εννοούμε τα χέρια, ενώ στη δεύτερη στα πόδια…. Εσείς τι λέτε, Ποια ήταν για εσάς η καλύτερη Mary Poppins; Πηγή  katsounes.com

Ποια είναι τα βασικά προβλήματα στην ψυχολογία των εργαζομένων στον τουρισμό και πως μπορούν να βελτιωθούν;

Η Καλοκαιρινή τουριστική σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει με πολλά προβλήματα να έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αλλά με τα περισσότερα να παραμένουν και να εξελίσσονται εσωτερικά στους κλάδους των Τουριστικών Επαγγελμάτων. Τα τελευταία περιστατικά που συνέβησαν σχετικά με το έγκαυμα του νεαρού στην Κρήτη, αλλά και τον νεαρό σερβιτόρο να σερβίρει εντός θαλάσσης σε beach bar στην Ρόδο, κάνουν πλέον ξεκάθαρο ότι δεν ακολουθείται, αλλά ούτε φαίνεται να υπάρχει σαφής οδηγία για τον ασφαλή τρόπο εργασίας κάθε εργαζομένου. Τελικά η εργασία στον Τουρισμό είναι επιλογή ή λύση ανάγκης για τους εργαζομένους του χώρου;  • Πόσο εύκολό είναι από μία αδρανής περίοδο του χειμώνα να προσαρμοστείς σε μία έντονη καθημερινότητα; • Πόσες είναι και πόσες θα έπρεπε να είναι οι ώρες εργασίας;  • Υπάρχει προσωπικός χρόνος;  • Τηρείται η σωστή διατροφή; Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και σε μια χώρα όπου αποτελείται από 6.000 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες. Η ενασχόληση λοιπόν με τον...