Τι κρύβεται πίσω από το ναι των Ηγετών της χώρας;

Κυρίες και κύριε, συγγενείς, φίλοι και συμπολίτες, χθες τα μεσάνυχτα υπερψηφίστηκε το νέο μνημόνιο με 199 ΝΑΙ από τους βουλευτές της χώρας, χωρίς να υπάρχουν ενδοιασμοί για τους χιλιάδες διαδηλωτές ανά την Ελλάδα, που συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο, την αντίθεσή τους προ στην υπερψήφιση του νέου μνημονίου. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters δημοσίευσε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, πριν καν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα μέσα στην βουλή.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση το χρηματιστήριο της Ελλάδας, καθώς και το Ευρώ στα διεθνή χρηματιστήρια σημείωσαν ανοδική πορεία, πράγμα που αποδεικνύει ότι την Τρόικα, δεν την συμφέρει να χρεοκοπήσουμε, αφού σε μια τέτοια περίπτωση το Ευρώ θα αποδυναμωθεί ταπεινώνοντας τον θεσμό και τις στρατηγικές της ΕΕ. 

Ακούγοντας τις ομιλίες των ηγετών της χώρας, επαναλαμβάνεται συνεχώς η φράση “Θα τα καταφέρουμε”, τι όμως πραγματικά κρύβεται πίσω από αυτό? Κρύβεται η ικανοποίηση τους να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της Τρόικα, δηλαδή να καταφέρουν να μην αποδυναμωθεί το νόμισμα του Ευρώ, ενώ στην συνέχεια να πληρώσουν την επόμενη δόση. Στην φράση αυτή δεν συμπεριλαμβάνονται ρυθμίσεις που θα μας κατευθύνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να καταφέρουμε να ξεχρεώσουμε το δάνειο, ή να καταφέρουμε να αναπτυχθούμε σαν ένα αυτόνομο κράτος. 

Ας δώσουμε τώρα τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όσους, έστω και την τελευταία στιγμή, βρήκαν το θάρρος και ψήφισαν συνειδητά, αγνοώντας την κομματική πειθαρχία και αναδεικνύοντας δημοκρατικές μεθόδους, όπως αυτή του ελεύθερου λόγου. Στην συνέχεια ας καταδικάσουμε όλους αυτούς που έθεσαν τον όρο “κομματική πειθαρχία”, όλους αυτούς που ψήφισαν ναι με δειλία μην χάσουν την θέση τους. Με δύο λόγια, ας καταδικάσουμε ως λαβωμένοι πολίτες του μνημονίου και τους 199 βουλευτές, που τόσο εύκολα πούλησαν την αξιοπρέπεια μας για την επόμενη δόση και που στην συνέχεια με τόσο θράσος, κατέκριναν τις διαδηλώσεις και της λεηλασίες διεθνών επιχειρήσεων που σημειώθηκαν σε μεγάλες πόλεις. Επιβραβεύουμε τις ειρηνικές διαδηλώσεις, δεν επιβραβεύουμε, όλες τουλάχιστον τις πράξεις των κουκουλοφόρων, αλλά δεν μπορώ και να δεχτώ ότι θα κατακρίνουν τους κουκουλοφόρους, αυτοί που πριν από λίγα λεπτά πριν τα επεισόδια “ξεπούλησαν” ένα ολόκληρο κράτος ή στην τελική να τους κατακρίνουν αυτοί που προκάλεσαν την διαδήλωση, οι βολευτές (Βουλευτές) όπως τους αποκαλεί ο λαός. 


Γράφει ο Μάρκος Σμυρνάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου