Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι ειναι το APPLICANT TRACKING SYSTEM ;


Γράφει η Βογιατζακη Δέσποινα 

Το Applicant Tracking System (ATS) είναι ένα σύστημα διαχείρισης αιτήσεων και αναζήτησης βιογραφικών. Είναι ένα λογισμικό που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τις ανάγκες μεγάλων επιχειρήσεων που δέχονται καθημερινά χιλιάδες βιογραφικά σημειώματα από πολίτες που αναζητούν εργασία. Με την χρήση αυτού του λογισμικού, οι εταιρίες κατάφεραν σε γρήγορο χρονικό διάστημα να ξεχωρίσουν τα βιογραφικά σε «αποδεκτά» και «μη αποδεκτά». Στις μέρες μας το συγκεκριμένο λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιείται μεμονωμένα από κάθε εταιρία αλλά κυρίως χρησιμοποιείται από τις διαδικτυακές πλατφόρμες εύρεσης εργασίας.

Ο τρόπος λειτουργίας του.

Ο τρόπος που λειτουργεί το ATS είναι να φιλτράρει το περιεχόμενο των Βιογραφικών. Η εταιρία ή η πλατφόρμα «ζητάει» από το λογισμικό να ανιχνεύσει τα βιογραφικά που διαθέτουν συγκεκριμένες λέξεις- κλειδιά (ανάλογα κάθε φορά από την ανάγκη του εργοδότη) δηλαδή, προϋπηρεσία, πτυχίο, δεξιότητες, σεμινάρια.

Ο στόχος του Applicant Tracking System είναι να «εξουδετερώσει» τους υποψήφιους που δεν πληρούν τα προσόντα για την θέση. Με αυτό τον τρόπο, ο εργοδότης έχει την ευχέρεια να ασχοληθεί μόνο με τους κατάλληλους υποψηφίους!

TIPS για να επιλεγεί το βιογραφικό σου από το ATS

· Το λογισμικό Applicant Tracking System, έχει τη δυνατότητα να διαβάζει τα απλά αρχεία word σε μορφή doc. ή docx., σε αντίθεση με τη μορφή PDF όπου δεν μπορεί να διαβάσει το περιεχόμενο του αρχείου όταν προέρχεται από μη επεξεργασμένο αρχείο ( όπως η φωτογραφία ή η φωτοτυπία), με αποτέλεσμα να μεταφέρει το βιογραφικό του υποψήφιου στον φάκελο «μη αποδεκτά».
· Κατάλληλα Keywords. Διαμόρφωσε το βιογραφικό σου σημείωμα ανάλογα με το περιεχόμενο της αγγελίας. Πριν στείλεις το βιογραφικό σου σημείωμα, έλεγξε προσεκτικά τι αναφέρει η αγγελία και ποια ορολογία χρησιμοποιεί. Πολύ σημαντικό, να χρησιμοποιήσεις την ίδια ορολογία και εσύ στο βιογραφικό σου. Π.χ., Αν στο βιογραφικό σου σημείωμα αναφέρεις ότι γνωρίζεις Η/Υ και διαθέτεις ECDL, ενδέχεται να απορριφθεί η αίτηση σου (πριν καν φτάσει στα χέρια του εργοδότη) γιατί πολύ απλά η αγγελία ανέφερε πως ο υποψήφιος πρέπει να έχει γνώση προγράμματος MICROSOFT OFFICE.
· Απέφυγε γραφήματα και εικόνες. Στη νέα τάση πραγμάτων, αποφεύγεται στο βιογραφικό η αναφορά στην οικογενειακή κατάσταση και στην εικόνα. Ο λόγος είναι γιατί στις μέρες μας θεωρείται μη αποδεκτό, να γίνεται στον επαγγελματικό τομέα διάκριση σε ηλικία / εμφάνιση / φύλλο ή ακόμα και διαθεσιμότητα. Επίσης, έρευνες έχουν δείξει πως το 85% των βιογραφικών με φωτογραφία, απορρίπτεται από τα ATS!

Τα Applicant Tracking System (ATS) ήρθαν για να μείνουν!

Όσο υπάρχουν λίγες θέσεις εργασίας και πολλοί υποψήφιοι, οι εταιρίες θα αναζητούν βοήθεια από λογισμικά τύπου Applicant Tracking System. Γι’ αυτό, αν επιθυμείτε να σπάσετε τον τοίχο των ATS και να έρθετε πιο κοντά στην επιθυμητή θέση εργασίας, προετοιμαστείτε κατάλληλα και μάθετε πως δουλεύουν!
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απαγορευμένες βωμολοχίες απειλούν την παράδοση

Απο την Μαρίνα Στεφανάκη rockvitamins.blogspot.gr Στη σημερινή πραγματικότητα όπου η μουσική ακούγεται με τα μάτια, με ένα κοινό τέμπο υπολογιστή καθώς και με χυδαίους στίχους για όλα τα τραγουδάκια, αναρωτιέμαι, ενώ διανύουμε περίοδο μαζικής κρίσης, δεν θα «έπρεπε» να ανθίζουν οι τέχνες, κατ’ επέκταση και η μουσική, ως καταλύτες πνευματικής αφύπνισης; Αναμφίβολα, τα γεγονότα της ιστορίας αυτό αποδεικνύουν... Ένα από τα άπειρα παραδείγματα, αποτελεί ο Βιτσέντζος Κορνάρος, που γύρω στα μέσα του 17ου αι., όταν άρχισε δηλαδή η πολιορκία του Ηρακλείου από τους Οθωμανούς, άρχισε και η δράση του. Οι σημερινοί, όμως, Νεοέλληνες -έτσι για διαφορά- ενώ πυροβολούμαστε από ψυχρές δυτικές σφαίρες, χαμπάρι δεν παίρνουμε και το έχουμε ρίξει στη «τρέλα» όπως χαρακτηρίζει ένα Τσα-κάλι.

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

Η ομορφότερη κοπέλα της Κρήτης για το 2011

Πλήθος κόσμου κατέκλισε την Τετάρτη 24 Αυγούστου το club Envy στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Τελικός του 33ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ομορφιάς. Τον τίτλο της MISS ΚΡΗΤΗ 2011 κατέκτησε η 19χρονη Εύα Ζεϊμπεκάκη από το Ηράκλειο, Ά Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 αναδείχθηκε η Φαίη Αβδουλά και΄Β Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 η Ευρυδίκη Μερκούρη. Η 17χρονη Μιχαέλα Φωτιάδη

Γάζα: Εθνοκάθαρση ή γενοκτονία;

Ο κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Ο διαπρεπής Ισραηλινός ιστορικός Όμερ Μπάρτοβ καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη διεθνή εβραϊκή κοινότητα να «σηκώσουν το ανάστημά τους και να υψώσουν τη φωνή τους, πριν η ηγεσία του Ισραήλ βυθίσει το ίδιο και τους γείτονές του στην άβυσσο». Τι διακρίνει τον πόλεμο από τη γενοκτονία; Πότε η κρατική βία μετατρέπεται από φρικτή αλλά νομικά εγκεκριμένη επίδειξη στρατιωτικής βίας στο «απόλυτο έγκλημα», σύμφωνα τόσο με το διεθνές δίκαιο όσο και με τη κοινή αντίληψη; Το ερώτημα αυτό απασχολεί πολύ τον Όμερ Μπάρτοβ τους τελευταίους μήνες. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Brown και κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος, ο Ισραηλινός ιστορικός έχει αφιερώσει την επιστημονική του σταδιοδρομία στη μελέτη πράξεων μαζικής δολοφονίας. Αυτό έχει καταστήσει την εμπειρογνωμοσύνη του περιζήτητη καθώς ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς συνεχίζει να κλιμακώνεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα αιματοχυσίας και καταστροφής. Καθώς ο πόλεμος εξε

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» για το κρητικό κρασί προβάλλει τον κρητικό αμπελώνα

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» που έχει γυριστεί από την Χρύσα Τζωρτζάκη στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται στο διεθνές κοινό, προβάλει την Κρήτη ως οινοπαραγωγική περιοχή και αναδεικνύει τον κρητικό αμπελώνα σε χώρες που δεν έχει αποκτήσει ακόμα μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Η σκηνοθέτης του φιλμ επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον ενημέρωσε για την θετική πορεία και την απήχηση που καταγράφει το ντοκιμαντέρ σε φεστιβάλ κινηματογράφου ανά τον κόσμο, παρουσιάζοντας το κρασί της Κρήτης από τη μινωική εποχή μέχρι τις μέρες μας. Το ντοκιμαντέρ αναπτύσσεται μέσα από την οπτική 11 οινοπαραγωγών του νησιού, οι οποίοι αναλύουν τις ποικιλίες του κρητικού κρασιού ενώ καταγράφονται και γευσιγνωστικές εμπειρίες και απόψεις, διεθνώς καταξιωμένων σομελιέ (sommelier). Το φιλμ βραβεύτηκε σε Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, του Τορόντο και ακολούθησε το Τόκιο. Επιλέχθηκε ως καλύτερο ντοκιμαντέρ από τα φεστιβάλ του Μιλάνου και της Νάπολι και τώρα είναι επίσημη επιλογή, όπως τονίζ