Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιατί είναι καλύτερο τα επαγγελματικά ραντεβού να γίνονται νωρίς το πρωί


Έχεις σκεφτεί ποτέ για ποιον λόγο δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθεί στη δουλειά σου όταν σε λίγη ώρα έχεις έναν meeting; Ή μάλλον έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο επηρεάζει αυτό την απόδοσή σου;

Σε τεράστιο βαθμό, όπως υποστηρίζει μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Consumer Research, που απέδειξε με πειραματικό τρόπο - τόσο σε εργαστηριακό όσο και σε πραγματικό περιβάλλον - πώς ο χρόνος λειτουργεί διαφορετικά στο μυαλό μας όταν θα ακολουθήσει ένα προγραμματισμένο ραντεβού.

«Έχουμε την αίσθηση ότι κάτι μπορεί να προκύψει στο ερχόμενο ραντεβού, ότι μπορεί να χρειαστούμε περισσότερο χρόνο, ακόμα κι αν δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί τίποτα από αυτά. Το αποτέλεσμα είναι να κάνουμε πολύ λιγότερα πράγματα από ότι θα μπορούσαμε στον χρόνο μέχρι να πραγματοποιηθεί το ραντεβού μας» αναφέρει η Selin Malkoc, μία από τους βασικούς συντελεστές της δημοσιευμένης έρευνας.

Η έρευνα περιείχε κι ένα ιντερνετικό ερωτηματολόγιο όπως 198 συμμετέχοντες κλήθηκαν να αξιολογήσουν, τόσο υποκειμενικά όσο και αντικειμενικά, τον χρόνο που είχαν να διαβάσουν ένα βιβλίο μέσα σε μία ώρα. Στο μισό γκρουπ ειπώθηκε πώς ένας φίλος τους θα ερχόταν στο τέλος της ώρας αυτής, ενώ στο άλλο μισό πώς δεν υπήρχε κανένα άλλο πλάνο στον ορίζοντα πέρα από το διάβασμα του βιβλίου.

Εκείνοι που «περίμεναν τον φίλο τους» διάβασαν, τελικά, 10 λεπτά λιγότερα από την άλλη ομάδα, παρότι και οι είχαν ακριβώς 60 λεπτά για ανάγνωση.

Αντίστοιχα, στον πραγματικό κόσμο, προτάθηκε το εξής σε δύο γκρουπ ανθρώπων: συμμετοχή σε 30λεπτη έρευνα με αμοιβή 2,5 δολάρια και σε 45λεπτη με 5 δολάρια. Περιέργως όσοι είχαν ραντεβού μετά από αυτό επέλεγαν την 30λεπτη, ακόμα κι αν η 45λεπτη τους άφηνε άπειρο χρόνο για να το προλάβουν.

«Οι άνθρωποι νιώθουν πώς δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα όταν ακολουθεί ραντεβού» θα πει η Malkoc. «Ο χρόνος τότε τους φαίνεται πολύ λιγότερος».

Πέρα όμως από τα πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα, προκύπτει κι ένα μικρό μάθημα ζωής από όλο αυτό για τον καθένα μας: αφού έχουμε την ψευδαίσθηση πώς ο χρόνος μικραίνει όταν ακολουθεί ραντεβού, μήπως θα ήταν σοφό τελικά να βάζουμε τα ραντεβού μας και τα meeting μας νωρίς το πρωί;

Με έναν μαγικό τρόπο θα κερδίζαμε άπειρο χρόνο μέσα στη μέρα και θα γινόμασταν πιο παραγωγικοί, όπως μόλις απέδειξε η παραπάνω έρευνα.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

Βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και Διαφήμισης.

Με δύο λόγια η βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφήμισης. Οι Δημόσιες Σχέσεις στην εποχή μας πρέπει σε συνεργασία με τη διαφήμιση να οδηγούν στα επιθυμητά αποτελέσματα. Αν θέλαμε να ξεχωρίσουμε κάπως την διαφήμιση από τις δημόσιες σχέσεις, θα ήταν λογικότερο να πούμε ότι με τις δημόσιες σχέσεις περιμένουμε πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που ίσως να μην είναι και μετρήσιμα σε σχέση με αυτά της διαφήμισης που το ζητούμενο είναι άμεσο και με πιο ασφαλείς τρόπους μετρήσιμο. Δημοσίευση: Μάρκος Σμυρνάκης

Το Δελτίο Τύπου είναι ενημέρωση

Απο τον Γιώργο Παπατριαντφύλλου Οι παρερμηνείες σχετικά με το τι είναι το Δελτίο Τύπου είναι πάρα πολλές . Σύμφωνα με Βρεττανίδα επικοινωνιολόγο και καθηγήτρια Δημοσίων Σχέσεων : “ Πολλοί λένε πως ασχολούνται με τις Δημόσιες Σχέσεις , λίγοι είναι σε θέση να εξηγήσουν τι είναι οι Δημόσιες Σχέσεις  Ακριβώς στην ίδια λογική πολλοί λένε πως είναι επαγγελματίες στην επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων και γνωρίζουν να συντάσουν Δελτίο Τύπου και να σχεδιάζουν τα λοιπά “εργαλεία” δημοσιότητας αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν μία κακή εικόνα για την επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων και τα μέσα που αυτή χρησιμοποιεί .

Φουντώνει το συναίσθημα του ρατσισμού στην Ελλάδα.

  Γράφει ο Μάρκος Σμυρνάκης   Προσπαθώντας να δώσω ένα σύγχρονο ορισμό για την λέξη “Ρατσισμός”, θα έλεγα ότι, χρησιμοποιείται για να αναγάγει μια ομάδα, ως   υπέρτερη άλλων. Πιο συγκεκριμένα περιγράφει τις πράξεις μιας ομάδας ανθρώπων (οι οποίοι συνδέονται με κάποια κοινά χαρακτηριστικά) εναντίον μίας άλλης ομάδας. Η προέλευση της προέρχεται από το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, δηλαδή τον φυλετικό ρατσισμό, εκ της Ιταλικής όμως γλώσσας, “ razza ”   (ράτσα) που σημαίνει φυλή.

Η ομορφότερη κοπέλα της Κρήτης για το 2011

Πλήθος κόσμου κατέκλισε την Τετάρτη 24 Αυγούστου το club Envy στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Τελικός του 33ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ομορφιάς. Τον τίτλο της MISS ΚΡΗΤΗ 2011 κατέκτησε η 19χρονη Εύα Ζεϊμπεκάκη από το Ηράκλειο, Ά Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 αναδείχθηκε η Φαίη Αβδουλά και΄Β Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 η Ευρυδίκη Μερκούρη. Η 17χρονη Μιχαέλα Φωτιάδη