Είναι πολύ σημαντικό μέσα στα πρώτα λεπτά της συνάντησης με τον Σύμβουλο Προσωπικού να κάνετε την καλύτερη εντύπωση! Το μυαλό είναι σαν την φωτογραφική μηχανή, απαθανατίζει την πρώτη εικόνα και μαζί με το συναίσθημα που δημιουργήθηκε από αυτή την πρώτη επαφή, δημιουργεί ή όχι την επιθυμία για επόμενη συνάντηση και συνεργασία.
Το αρχικό βήμα προσέγγισης μιας εταιρίας είναι η αποστολή του επαγγελματικού βιογραφικού. Φροντίστε να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για τη δημιουργία του Βιογραφικού Σημειώματος και πολύ περισσότερο χρόνο για την σύνταξη του e-mail. Ο στόχος σε αυτό το σημείο είναι να πείσετε τον παραλήπτη, μέσα από το εισαγωγικό σημείωμα, να ανοίξει το συνημμένο αρχείο και να διαβάσει για τα ακαδημαϊκά σας προσόντα, τα επαγγελματικά σας επιτεύγματα και εν συντομία τις ασχολίες σας. Έχοντας ενημερωθεί επιγραμματικά, ο Σύμβουλος Προσωπικού, για το επαγγελματικό σας προφίλ θα επιλέξει αν μπορείτε να τοποθετηθείτε σε κάποια θέση στην εταιρία ή όχι.
Το επόμενο βήμα είναι το πιο σημαντικό! Ο εν δυνάμει εργοδότης σας, επεδίωξε να σας γνωρίσει καλύτερα και να σιγουρευτεί αν μπορείτε να συνεργαστείτε. Μόλις ορίσετε ημερομηνία και ώρα του ραντεβού, φροντίστε να μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για την εταιρία και την ιστορία της. Αναζητήστε την τοποθεσία που βρίσκετε η εταιρία, ή το σημείο συνάντησης, και ποια είναι η καλύτερη διαδρομή για εσάς ώστε να βρίσκεστε στην ώρα σας στο επαγγελματικό ραντεβού!
Όσο μεγάλο και αν είναι το αίσθημα του άγχους, προσπαθήστε να το καταπολεμήσετε. Πιστέψτε στον εαυτό σας και σε αυτά που έχετε καταφέρει. Οραματιστείτε τον εαυτό σας να εργάζεται στην συγκεκριμένη εταιρία, αρχίστε να νιώθετε για τον κάθε ένα υπάλληλο που θα συναντήσετε, μέσα στην εταιρία, ότι είναι ο συνάδελφος σας. Νιώστε αισιόδοξοι, με αυτοπεποίθηση και ήρεμοι. Κυρίως έχετε τα αφτιά σας ανοιχτά.
Ακούστε ότι σας λέει ο συνομιλητής σας και προσέχετε τις ερωτήσεις που σας θέτει. Προσπαθήστε να δίνετε απαντήσεις εύστοχες και να μην ξεπερνάτε τα 1 ή 2 λεπτά. Ο στόχος σας είναι να απαντάτε στην ερώτηση χωρίς να κουράζετε τον συνομιλητή σας με περιττές πληροφορίες.
Φροντίστε να είστε ειλικρινής και στην συμπεριφορά αλλά και στα λόγια σας. Να είστε ευγενικοί και να μιλάτε θετικά για προηγούμενες επαγγελματικές σας συνεργασίες.
Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!
Στείλτε ένα ευχαριστήριο e-mail μετά την συνέντευξη! Με αυτό τον τρόπο δείχνετε στον εν δυνάμει εργοδότη σας, ότι έχετε αφιερώσει χρόνο για την επικοινωνία σας και ότι επιθυμείτε πραγματικά αυτή την θέση.
Να θυμάστε να είστε συνεπείς, υπομονετικοί και αληθινοί. Δεν υπάρχει ποτέ δεύτερη ευκαιρία για την πρώτη εντύπωση!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου