Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι νέες ευκαιρίες ψηφιακής ανάπτυξης στο επίκεντρο του Microsoft Envision Greece

Με θέμα τις τεχνολογικές τάσεις, τις προκλήσεις στην μεταπανδημική εποχή και τις ευκαιρίες ανάπτυξης που φέρνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός για τις ελληνικές επιχειρήσεις, πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα το "Microsoft Envision", η παγκόσμια πλατφόρμα ηγεσίας σκέψης και διαλόγου της Microsoft.

Ειδικότερα, 14 διακεκριμένοι ομιλητές, μεταξύ των οποίων επιτελικά στελέχη από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα καθώς και περισσότεροι από 120 φοιτητές και νέοι απόφοιτοι του ReGeneration, συναντήθηκαν στην "Άτρακτο" για μία ημέρα συζητήσεων, προβλέψεων, αναλύσεων, παρουσίασης τάσεων και ανταλλαγής γνώσεων, δίνοντας περιεχόμενο στο Microsoft Envision Greece, που θα προβληθεί από την Microsoft Hellas αποκλειστικά διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ON24, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022.


Η εκδήλωση κατέγραψε τον σφυγμό της ψηφιακής Ελλάδας μέσα από τρεις θεματικές συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή φοιτητών και ανέδειξε τις σημαντικότερες ευκαιρίες για επιχειρήσεις και οργανισμούς που μετασχηματίζονται για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ψηφιακού μέλλοντος.
Μετά την επόμενη ημέρα - Από δεξιά προς τα αριστερά: O δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, ο Γενικός Διευθυντής της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, κ. Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Χρήστος Μεγάλου, ο κ.Στάθης Καλύβας, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και κάτοχος της έδρας Gladstone στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Στην πρώτη θεματική ενότητα με τίτλο "Μετά την επόμενη ημέρα", ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Χρήστος Μεγάλου, ο Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και κάτοχος της έδρας Gladstone στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, κ. Στάθης Καλύβας και ο Γενικός Διευθυντής της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, κ. Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, ανέλυσαν πως η Ελλάδα θα διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό ψηφιοποίησης που πέτυχε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μέσα από επενδύσεις που βοηθούν τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να πραγματοποιήσουν ψηφιακά άλματα. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.

Θωρακίζοντας την ψηφιακή ανάπτυξη - Από δεξιά προς τα αριστερά Ο δημοσιογράφος Τάσος Ζάχος, o κ. Cyril Voisin, EMEA Leader, Chief Security Advisors της Microsoft, ο κ. Iωάννης Τζάνος, Επικεφαλής Εταιρικής Ασφάλειας & Υπεύθυνος Ασφάλειας Πληροφοριών Ομίλου Eurobank, η Δρ. Γεωργία Λύκου, Ηλεκτρονικός Μηχανικός Ασφάλειας, Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, ο κ. Ροβέρτος Γκόγκλης, Διευθυντής-Υπεύθυνος Ασφαλείας Πληροφοριών Ομίλου Alpha Bank και ο κ. Παναγιώτης Παπαγιαννακόπουλος, Partner Επικεφαλής Υπηρεσιών Κυβερνοασφάλειας της ΕΥ ΝΑ Ευρώπης

Στη δεύτερη θεματική ενότητα με τίτλο "Θωρακίζοντας την ψηφιακή ανάπτυξη", o κ. Cyril Voisin, EMEA Leader, Chief Security Advisors της Microsoft, ο κ. Παναγιώτης Παπαγιαννακόπουλος, Partner Επικεφαλής Υπηρεσιών Κυβερνοασφάλειας της ΕΥ ΝΑ Ευρώπης, ο κ. Iωάννης Τζάνος, Επικεφαλής Εταιρικής Ασφάλειας & Υπεύθυνος Ασφάλειας Πληροφοριών Ομίλου Eurobank, ο κ. Ροβέρτος Γκόγκλης, Διευθυντής-Υπεύθυνος Ασφαλείας Πληροφοριών Ομίλου Alpha Bank και η Δρ. Γεωργία Λύκου, Ηλεκτρονικός Μηχανικός Ασφάλειας, Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας ανέδειξαν την ανάγκη για εμπιστοσύνη στη νέα ψηφιακή καθημερινότητα και τις συνέργειες μεταξύ οργανισμών, επιχειρήσεων και ρυθμιστικών αρχών που αντιμετωπίζουν τις κλιμακούμενες απειλές κατά της Κυβερνοασφάλειας και των ψηφιακών μας δεδομένων. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Τάσος Ζάχος.
Συμμετέχοντας στην προσπάθεια για βιωσιμότητα - Από δεξιά προς τα αριστερά Ο Η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη, o κ. Andrew Quinn, Global Sustainability Specialist Manufacturing and Supply Chain, της Microsoft, ο κ. Θοδωρής Λιβάνιος, Αναπληρωτής Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο κ. Αχιλλέας Ιωακειμίδης, Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης της ΔΕΗ, η Δρ. Φοίβη Κουντούρη, Καθηγήτρια στην Οικονομική Σχολή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρύτρια και Επιστημονική Διευθύντρια του Ερευνητικού Εργαστηρίου ReSEES και ο κ. Αλέξανδρος Κατσιάμπουλας, Διευθυντής Επιδόσεων ESG του ομίλου TITAN

Στη τρίτη θεματική ενότητα με τίτλο "Συμμετέχοντας στην προσπάθεια για βιωσιμότητα", o κ. Andrew Quinn, Global Sustainability Specialist Manufacturing and Supply Chain, της Microsoft, ο κ. Θοδωρής Λιβάνιος, Αναπληρωτής Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο κ. Αχιλλέας Ιωακειμίδης, Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης της ΔΕΗ, η Καθηγήτρια στην Οικονομική Σχολή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Φοίβη Κουντούρη, ιδρύτρια και Επιστημονική Διευθύντρια του Ερευνητικού Εργαστηρίου ReSEES και ο κ. Αλέξανδρος Κατσιάμπουλας, Διευθυντής Επιδόσεων ESG του ομίλου TITAN, συζήτησαν για το πως η τεχνολογία θα συμβάλλει στην παγκόσμια προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη.

Παρακολουθήστε αποκλειστικά διαδικτυακά, την 1η μετάδοση του Microsoft Envision Greece, κάνοντας εδώ την ηλεκτρονική σας εγγραφή, αποκτήστε γνώση της νέας ψηφιακής πραγματικότητας στην Ελλάδα και μάθετε πρώτοι για τις τάσεις και τις ευκαιρίες που φέρνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός στη χώρα μας για επιχειρήσεις και οργανισμούς.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απαγορευμένες βωμολοχίες απειλούν την παράδοση

Απο την Μαρίνα Στεφανάκη rockvitamins.blogspot.gr Στη σημερινή πραγματικότητα όπου η μουσική ακούγεται με τα μάτια, με ένα κοινό τέμπο υπολογιστή καθώς και με χυδαίους στίχους για όλα τα τραγουδάκια, αναρωτιέμαι, ενώ διανύουμε περίοδο μαζικής κρίσης, δεν θα «έπρεπε» να ανθίζουν οι τέχνες, κατ’ επέκταση και η μουσική, ως καταλύτες πνευματικής αφύπνισης; Αναμφίβολα, τα γεγονότα της ιστορίας αυτό αποδεικνύουν... Ένα από τα άπειρα παραδείγματα, αποτελεί ο Βιτσέντζος Κορνάρος, που γύρω στα μέσα του 17ου αι., όταν άρχισε δηλαδή η πολιορκία του Ηρακλείου από τους Οθωμανούς, άρχισε και η δράση του. Οι σημερινοί, όμως, Νεοέλληνες -έτσι για διαφορά- ενώ πυροβολούμαστε από ψυχρές δυτικές σφαίρες, χαμπάρι δεν παίρνουμε και το έχουμε ρίξει στη «τρέλα» όπως χαρακτηρίζει ένα Τσα-κάλι.

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

Η ομορφότερη κοπέλα της Κρήτης για το 2011

Πλήθος κόσμου κατέκλισε την Τετάρτη 24 Αυγούστου το club Envy στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Τελικός του 33ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ομορφιάς. Τον τίτλο της MISS ΚΡΗΤΗ 2011 κατέκτησε η 19χρονη Εύα Ζεϊμπεκάκη από το Ηράκλειο, Ά Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 αναδείχθηκε η Φαίη Αβδουλά και΄Β Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 η Ευρυδίκη Μερκούρη. Η 17χρονη Μιχαέλα Φωτιάδη

Γάζα: Εθνοκάθαρση ή γενοκτονία;

Ο κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Ο διαπρεπής Ισραηλινός ιστορικός Όμερ Μπάρτοβ καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη διεθνή εβραϊκή κοινότητα να «σηκώσουν το ανάστημά τους και να υψώσουν τη φωνή τους, πριν η ηγεσία του Ισραήλ βυθίσει το ίδιο και τους γείτονές του στην άβυσσο». Τι διακρίνει τον πόλεμο από τη γενοκτονία; Πότε η κρατική βία μετατρέπεται από φρικτή αλλά νομικά εγκεκριμένη επίδειξη στρατιωτικής βίας στο «απόλυτο έγκλημα», σύμφωνα τόσο με το διεθνές δίκαιο όσο και με τη κοινή αντίληψη; Το ερώτημα αυτό απασχολεί πολύ τον Όμερ Μπάρτοβ τους τελευταίους μήνες. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Brown και κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος, ο Ισραηλινός ιστορικός έχει αφιερώσει την επιστημονική του σταδιοδρομία στη μελέτη πράξεων μαζικής δολοφονίας. Αυτό έχει καταστήσει την εμπειρογνωμοσύνη του περιζήτητη καθώς ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς συνεχίζει να κλιμακώνεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα αιματοχυσίας και καταστροφής. Καθώς ο πόλεμος εξε

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» για το κρητικό κρασί προβάλλει τον κρητικό αμπελώνα

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» που έχει γυριστεί από την Χρύσα Τζωρτζάκη στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται στο διεθνές κοινό, προβάλει την Κρήτη ως οινοπαραγωγική περιοχή και αναδεικνύει τον κρητικό αμπελώνα σε χώρες που δεν έχει αποκτήσει ακόμα μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Η σκηνοθέτης του φιλμ επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον ενημέρωσε για την θετική πορεία και την απήχηση που καταγράφει το ντοκιμαντέρ σε φεστιβάλ κινηματογράφου ανά τον κόσμο, παρουσιάζοντας το κρασί της Κρήτης από τη μινωική εποχή μέχρι τις μέρες μας. Το ντοκιμαντέρ αναπτύσσεται μέσα από την οπτική 11 οινοπαραγωγών του νησιού, οι οποίοι αναλύουν τις ποικιλίες του κρητικού κρασιού ενώ καταγράφονται και γευσιγνωστικές εμπειρίες και απόψεις, διεθνώς καταξιωμένων σομελιέ (sommelier). Το φιλμ βραβεύτηκε σε Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, του Τορόντο και ακολούθησε το Τόκιο. Επιλέχθηκε ως καλύτερο ντοκιμαντέρ από τα φεστιβάλ του Μιλάνου και της Νάπολι και τώρα είναι επίσημη επιλογή, όπως τονίζ