Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι νέες ευκαιρίες ψηφιακής ανάπτυξης στο επίκεντρο του Microsoft Envision Greece

Με θέμα τις τεχνολογικές τάσεις, τις προκλήσεις στην μεταπανδημική εποχή και τις ευκαιρίες ανάπτυξης που φέρνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός για τις ελληνικές επιχειρήσεις, πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα το "Microsoft Envision", η παγκόσμια πλατφόρμα ηγεσίας σκέψης και διαλόγου της Microsoft.

Ειδικότερα, 14 διακεκριμένοι ομιλητές, μεταξύ των οποίων επιτελικά στελέχη από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα καθώς και περισσότεροι από 120 φοιτητές και νέοι απόφοιτοι του ReGeneration, συναντήθηκαν στην "Άτρακτο" για μία ημέρα συζητήσεων, προβλέψεων, αναλύσεων, παρουσίασης τάσεων και ανταλλαγής γνώσεων, δίνοντας περιεχόμενο στο Microsoft Envision Greece, που θα προβληθεί από την Microsoft Hellas αποκλειστικά διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ON24, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022.


Η εκδήλωση κατέγραψε τον σφυγμό της ψηφιακής Ελλάδας μέσα από τρεις θεματικές συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή φοιτητών και ανέδειξε τις σημαντικότερες ευκαιρίες για επιχειρήσεις και οργανισμούς που μετασχηματίζονται για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ψηφιακού μέλλοντος.
Μετά την επόμενη ημέρα - Από δεξιά προς τα αριστερά: O δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, ο Γενικός Διευθυντής της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, κ. Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Χρήστος Μεγάλου, ο κ.Στάθης Καλύβας, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και κάτοχος της έδρας Gladstone στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Στην πρώτη θεματική ενότητα με τίτλο "Μετά την επόμενη ημέρα", ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Χρήστος Μεγάλου, ο Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και κάτοχος της έδρας Gladstone στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, κ. Στάθης Καλύβας και ο Γενικός Διευθυντής της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, κ. Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, ανέλυσαν πως η Ελλάδα θα διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό ψηφιοποίησης που πέτυχε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μέσα από επενδύσεις που βοηθούν τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να πραγματοποιήσουν ψηφιακά άλματα. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.

Θωρακίζοντας την ψηφιακή ανάπτυξη - Από δεξιά προς τα αριστερά Ο δημοσιογράφος Τάσος Ζάχος, o κ. Cyril Voisin, EMEA Leader, Chief Security Advisors της Microsoft, ο κ. Iωάννης Τζάνος, Επικεφαλής Εταιρικής Ασφάλειας & Υπεύθυνος Ασφάλειας Πληροφοριών Ομίλου Eurobank, η Δρ. Γεωργία Λύκου, Ηλεκτρονικός Μηχανικός Ασφάλειας, Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, ο κ. Ροβέρτος Γκόγκλης, Διευθυντής-Υπεύθυνος Ασφαλείας Πληροφοριών Ομίλου Alpha Bank και ο κ. Παναγιώτης Παπαγιαννακόπουλος, Partner Επικεφαλής Υπηρεσιών Κυβερνοασφάλειας της ΕΥ ΝΑ Ευρώπης

Στη δεύτερη θεματική ενότητα με τίτλο "Θωρακίζοντας την ψηφιακή ανάπτυξη", o κ. Cyril Voisin, EMEA Leader, Chief Security Advisors της Microsoft, ο κ. Παναγιώτης Παπαγιαννακόπουλος, Partner Επικεφαλής Υπηρεσιών Κυβερνοασφάλειας της ΕΥ ΝΑ Ευρώπης, ο κ. Iωάννης Τζάνος, Επικεφαλής Εταιρικής Ασφάλειας & Υπεύθυνος Ασφάλειας Πληροφοριών Ομίλου Eurobank, ο κ. Ροβέρτος Γκόγκλης, Διευθυντής-Υπεύθυνος Ασφαλείας Πληροφοριών Ομίλου Alpha Bank και η Δρ. Γεωργία Λύκου, Ηλεκτρονικός Μηχανικός Ασφάλειας, Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας ανέδειξαν την ανάγκη για εμπιστοσύνη στη νέα ψηφιακή καθημερινότητα και τις συνέργειες μεταξύ οργανισμών, επιχειρήσεων και ρυθμιστικών αρχών που αντιμετωπίζουν τις κλιμακούμενες απειλές κατά της Κυβερνοασφάλειας και των ψηφιακών μας δεδομένων. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Τάσος Ζάχος.
Συμμετέχοντας στην προσπάθεια για βιωσιμότητα - Από δεξιά προς τα αριστερά Ο Η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη, o κ. Andrew Quinn, Global Sustainability Specialist Manufacturing and Supply Chain, της Microsoft, ο κ. Θοδωρής Λιβάνιος, Αναπληρωτής Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο κ. Αχιλλέας Ιωακειμίδης, Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης της ΔΕΗ, η Δρ. Φοίβη Κουντούρη, Καθηγήτρια στην Οικονομική Σχολή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρύτρια και Επιστημονική Διευθύντρια του Ερευνητικού Εργαστηρίου ReSEES και ο κ. Αλέξανδρος Κατσιάμπουλας, Διευθυντής Επιδόσεων ESG του ομίλου TITAN

Στη τρίτη θεματική ενότητα με τίτλο "Συμμετέχοντας στην προσπάθεια για βιωσιμότητα", o κ. Andrew Quinn, Global Sustainability Specialist Manufacturing and Supply Chain, της Microsoft, ο κ. Θοδωρής Λιβάνιος, Αναπληρωτής Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο κ. Αχιλλέας Ιωακειμίδης, Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης της ΔΕΗ, η Καθηγήτρια στην Οικονομική Σχολή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Φοίβη Κουντούρη, ιδρύτρια και Επιστημονική Διευθύντρια του Ερευνητικού Εργαστηρίου ReSEES και ο κ. Αλέξανδρος Κατσιάμπουλας, Διευθυντής Επιδόσεων ESG του ομίλου TITAN, συζήτησαν για το πως η τεχνολογία θα συμβάλλει στην παγκόσμια προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη.

Παρακολουθήστε αποκλειστικά διαδικτυακά, την 1η μετάδοση του Microsoft Envision Greece, κάνοντας εδώ την ηλεκτρονική σας εγγραφή, αποκτήστε γνώση της νέας ψηφιακής πραγματικότητας στην Ελλάδα και μάθετε πρώτοι για τις τάσεις και τις ευκαιρίες που φέρνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός στη χώρα μας για επιχειρήσεις και οργανισμούς.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

Βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και Διαφήμισης.

Με δύο λόγια η βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφήμισης. Οι Δημόσιες Σχέσεις στην εποχή μας πρέπει σε συνεργασία με τη διαφήμιση να οδηγούν στα επιθυμητά αποτελέσματα. Αν θέλαμε να ξεχωρίσουμε κάπως την διαφήμιση από τις δημόσιες σχέσεις, θα ήταν λογικότερο να πούμε ότι με τις δημόσιες σχέσεις περιμένουμε πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που ίσως να μην είναι και μετρήσιμα σε σχέση με αυτά της διαφήμισης που το ζητούμενο είναι άμεσο και με πιο ασφαλείς τρόπους μετρήσιμο. Δημοσίευση: Μάρκος Σμυρνάκης

Το Δελτίο Τύπου είναι ενημέρωση

Απο τον Γιώργο Παπατριαντφύλλου Οι παρερμηνείες σχετικά με το τι είναι το Δελτίο Τύπου είναι πάρα πολλές . Σύμφωνα με Βρεττανίδα επικοινωνιολόγο και καθηγήτρια Δημοσίων Σχέσεων : “ Πολλοί λένε πως ασχολούνται με τις Δημόσιες Σχέσεις , λίγοι είναι σε θέση να εξηγήσουν τι είναι οι Δημόσιες Σχέσεις  Ακριβώς στην ίδια λογική πολλοί λένε πως είναι επαγγελματίες στην επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων και γνωρίζουν να συντάσουν Δελτίο Τύπου και να σχεδιάζουν τα λοιπά “εργαλεία” δημοσιότητας αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν μία κακή εικόνα για την επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων και τα μέσα που αυτή χρησιμοποιεί .

Φουντώνει το συναίσθημα του ρατσισμού στην Ελλάδα.

  Γράφει ο Μάρκος Σμυρνάκης   Προσπαθώντας να δώσω ένα σύγχρονο ορισμό για την λέξη “Ρατσισμός”, θα έλεγα ότι, χρησιμοποιείται για να αναγάγει μια ομάδα, ως   υπέρτερη άλλων. Πιο συγκεκριμένα περιγράφει τις πράξεις μιας ομάδας ανθρώπων (οι οποίοι συνδέονται με κάποια κοινά χαρακτηριστικά) εναντίον μίας άλλης ομάδας. Η προέλευση της προέρχεται από το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, δηλαδή τον φυλετικό ρατσισμό, εκ της Ιταλικής όμως γλώσσας, “ razza ”   (ράτσα) που σημαίνει φυλή.

Η ομορφότερη κοπέλα της Κρήτης για το 2011

Πλήθος κόσμου κατέκλισε την Τετάρτη 24 Αυγούστου το club Envy στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Τελικός του 33ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ομορφιάς. Τον τίτλο της MISS ΚΡΗΤΗ 2011 κατέκτησε η 19χρονη Εύα Ζεϊμπεκάκη από το Ηράκλειο, Ά Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 αναδείχθηκε η Φαίη Αβδουλά και΄Β Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 η Ευρυδίκη Μερκούρη. Η 17χρονη Μιχαέλα Φωτιάδη