Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Wikifarmer: Το πρωτοποριακό marketplace της αγροτικής παραγωγής


Μια πραγματική «ψηφιακή επανάσταση» έφερε στο χώρο της αγροτικής παραγωγής μία ανερχόμενη Startup με ελληνικό DNA και διεθνείς προδιαγραφές, η οποία εξελίχθηκε μέσα στα τελευταία 3 χρόνια σε «σημείο αναφοράς» σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η πρωτοποριακή ιδέα του Πέτρου Σάγκου και του Χάρη Παριανού, με το όνομα «Wikifarmer», ξεκίνησε από την Ελλάδα το 2018 με σκοπό να εκπαιδεύσει τους αγρότες στη σύγχρονη γεωργία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, αποσπώντας την τιμητική διάκριση της «Wikipedia του Αγροτικού Τομέα» από τον Διεθνή Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ.

Ήταν όμως τόσο ραγδαία η ανάπτυξη της ψηφιακής πλατφόρμας Wikifarmer, που προσέλκυσε χιλιάδες αγρότες και πάνω από 6,5 εκατομμύρια επισκέπτες από 237 χώρες τους πρώτους μήνες από τη λειτουργία του.

Με αυτήν τη δυναμική και ακολουθώντας τις ραγδαiες εξελίξεις στην αγροτική παραγωγή και τις απαιτήσεις της γεωργίας για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, στις αρχές του 2020 η Wikifarmer παρουσίασε την online πλατφόρμα (marketplace), όπου κάθε παραγωγός μπορεί να «παρουσιάσει» τα προϊόντα του και να αποκτήσει ψηφιακή πρόσβαση στην ελληνική και τη διεθνή αγορά.

Το Wikifarmer marketplace αποτελεί ένα ψηφιακό κανάλι πώλησης αγροτικών προϊόντων από παραγωγούς και αγρότες απευθείας σε χιλιάδες επιχειρήσεις και καταναλωτές. Με τη χρήση της τεχνολογίας ψηφιοποιεί τις αγορές χονδρικής και λιανικής, επιλύει βασικές παθογένειες της αγοράς αγροτικών προϊόντων και δίνει στον παραγωγό τη δυνατότητα να πουλήσει το προϊόν του απευθείας με καλύτερους όρους και σε περισσότερους πελάτες, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει στους καταναλωτές καλύτερης ποιότητας αγροτικά προϊόντα (φρούτα, λαχανικά, μέλι, βότανα κ.λπ.) σε προσιτές τιμές και με εγγύηση ποιότητας και επιστροφής χρημάτων.

Ειδικά στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο Κρήτης παρέχεται και η δυνατότητα παράδοσης των προϊόντων κατ’ οίκον (αυθημερόν ή σε 1-3 ημέρες) με δωρεάν μεταφορικά. Στο χονδρικό εμπόριο τροφίμων ξεχωρίζει η υπηρεσία Τροφοδοσία Καταστημάτων, όπου επαγγελματίες, παραγωγοί και εταιρείες παραδίδουν άμεσα σε επιχειρήσεις (εστιατόρια, ξενοδοχεία, μανάβικα, μίνι μάρκετ κ.λπ.) εντός Ελλάδος συνολικά 4.144 προϊόντα από 12 διαφορετικές κατηγορίες με ασφάλεια, διαφάνεια και εγγύηση ποιότητας.

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή του Wikifarmer Πέτρο Σάγκο, πάνω από 20.000 δοσοληψίες ολοκληρώθηκαν ψηφιακά και έγιναν με ασφάλεια περισσότερες από 150.000 πωλήσεις προϊόντων. Σήμερα το marketplace συνεργάζεται με περισσότερους από 5.500 αγρότες, έχει πάνω από 18.000 προϊόντα από διάφορες κατηγορίες και δέχεται καθημερινά αιτήματα πελατών από το Λονδίνο και την Κωνσταντινούπολη μέχρι τη Στοκχόλμη και το Άμστερνταμ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

Φουντώνει το συναίσθημα του ρατσισμού στην Ελλάδα.

  Γράφει ο Μάρκος Σμυρνάκης   Προσπαθώντας να δώσω ένα σύγχρονο ορισμό για την λέξη “Ρατσισμός”, θα έλεγα ότι, χρησιμοποιείται για να αναγάγει μια ομάδα, ως   υπέρτερη άλλων. Πιο συγκεκριμένα περιγράφει τις πράξεις μιας ομάδας ανθρώπων (οι οποίοι συνδέονται με κάποια κοινά χαρακτηριστικά) εναντίον μίας άλλης ομάδας. Η προέλευση της προέρχεται από το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, δηλαδή τον φυλετικό ρατσισμό, εκ της Ιταλικής όμως γλώσσας, “ razza ”   (ράτσα) που σημαίνει φυλή.

Βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και Διαφήμισης.

Με δύο λόγια η βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφήμισης. Οι Δημόσιες Σχέσεις στην εποχή μας πρέπει σε συνεργασία με τη διαφήμιση να οδηγούν στα επιθυμητά αποτελέσματα. Αν θέλαμε να ξεχωρίσουμε κάπως την διαφήμιση από τις δημόσιες σχέσεις, θα ήταν λογικότερο να πούμε ότι με τις δημόσιες σχέσεις περιμένουμε πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που ίσως να μην είναι και μετρήσιμα σε σχέση με αυτά της διαφήμισης που το ζητούμενο είναι άμεσο και με πιο ασφαλείς τρόπους μετρήσιμο. Δημοσίευση: Μάρκος Σμυρνάκης

Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΝΑΣ

Το σήμα κατατεθέν της Κρητικές παράδοσης και συγκεκριμένα οι "χειροποίητες κατσούνες, κρητικά μπαστούνια" είχαν την τιμητική τους στην τελευταία εκπομπή του ALPHA «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση». Την Κυριακή το μεσημέρι εμφανίστηκε στην εκπομπή μέσω σύνδεσης Skype ο Κρητικός "Digital Media Strategist" Μάρκος Σμυρνάκης. Επίκεντρο της συζήτησης ήταν ο τρόπος της διαδικτυακής προώθησης της Κρητικής παράδοσης, αλλά και πως όλο αυτό βοηθάει στην συντήρηση της. Όπως ισχυρίζεται, σύγχρονες τεχνικές μάρκετινγκ είναι ικανές να δώσουν ξανά ζωή και να συστήσουν σε νέο κόσμο τις Κρητικές κατσούνες. Αυτό είναι και το όραμα. Η ένταξη ενός παγιωμένου προϊόντος και πάλι στην καθημερινότητα του ανθρώπου, πριν την εξαφάνιση του. Ένταξη... από όλες τις πλευρές, ξεκινώντας από το κίνητρο για την παραγωγή, αλλά και το ενδιαφέρον από νέους ανθρώπους όχι μόνο να μάθουν να τις χρησιμοποιούν , αλλά και να παράγουν το συγκεκριμένο προϊόν Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τεχνίτες πλέ

Διαφήμιση ή Πρόκληση?

Από τον Μιχάλη Χελιδονόπουλο Ο μεγάλος εκφραστής της Επικοινωνίας είναι η Διαφήμιση. Τα μηνύματα που θέλεις να περάσεις, τα μεταμορφώνεις σε εικόνες και δημιουργείς ένα τηλεοπτικό spot. Εκεί μιλάς για το προϊόν σου, προσπαθείς να προσελκύσεις τον πελάτη σου και σίγουρα χτίζεις την εικόνα της μάρκας σου. Η μεγάλη πρόκληση για τους Διαφημιστές είναι η ίδια η...πρόκληση. Η πρόκληση για να προσέξει ο καταναλωτής το προϊόν και τη μάρκα.