Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γυναίκες στην τεχνολογία: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Data Engineering από το ReGeneration και την ΕΥ Ελλάδος


Σύμφωνα με τον Πίνακα Ψηφιακών Δεξιοτήτων για το 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα κατατάσσεται 26η, με μόλις το 16,4% των γυναικών να δηλώνουν εξειδικευμένες επαγγελματίες που απασχολούνται στον τομέα της πληροφορικής και της τεχνολογίας.

Η εξειδικευμένη αυτή ακαδημία θα εφοδιάσει τις υποψήφιες με γνώσεις και εμπειρία που θα τις καταστήσουν ανταγωνιστικές Data Engineers, συμβάλλοντας έτσι σε ένα συμπεριληπτικό εργασιακό οικοσύστημα. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μία εντατική πρακτική εκπαίδευση στις θεωρητικές αρχές και στην πρακτική διάσταση της συλλογής και αποθήκευσης δεδομένων, στη δημιουργία δομών δεδομένων, στη χρήση βάσεων δεδομένων και εφαρμογή αρχιτεκτονικών βάσεων, καθώς και στην εξαγωγή, μετατροπή και μεταφόρτωση δεδομένων (Data Integration, ETL) σε αποθήκες δεδομένων (Data Warehouses).

Σχολιάζοντας τη λειτουργία της ακαδημίας, ο Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, δήλωσε: «Στην ΕΥ, σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου. Ένα τέτοιο όραμα δε θα μπορούσε παρά να έχει στο επίκεντρό του, τον ίδιο τον άνθρωπο. Πιστοί στη δέσμευσή μας, λοιπόν, να παρέχουμε στους ανθρώπους μας τα εφόδια για να εκπληρώσουν τους στόχους τους, αλλά και στο όραμά μας για την προώθηση της πολυσυνθετικότητας και συμπερίληψης στον χώρο εργασίας, συμπράττουμε με το ReGeneration, για την υλοποίηση του ReGeneration Academy for Women in Data Engineering, powered by EY. Ευελπιστούμε μέσα από αυτή τη συνεργασία να δώσουμε την ευκαιρία σε νέες, ταλαντούχες data engineers, να εξελίξουν τις δυνατότητές τους, ούτως ώστε να μπορέσουν επάξια να ανταγωνιστούν στην αγορά εργασίας και, μέσα από το έργο τους, να παράξουν προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, σε μια εποχή όπου η χώρα μας κάνει το βήμα προς ένα ψηφιακό αύριο».

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Μαδαμόπουλος-Μοράρης, Συνιδρυτής του ReGeneration, αναφέρει: «Με οδηγό το όραμά μας για δημοκρατικοποίηση της ευκαιρίας για τις νέες και τους νέους της χώρας, συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε, σε συνεργασία με το οικοσύστημα εταιρειών και άλλων οργανισμών, προγράμματα και πρωτοβουλίες που στηρίζουν το μέλλον της Ελλάδας. Οι νέες γυναίκες βρίσκονται ήδη στο επίκεντρο πολλών προγραμμάτων του ReGeneration, και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που μέσω της συνεργασίας αυτής με την ΕΥ, μπορούμε να υποστηρίξουμε ακόμη περισσότερες νέες πτυχιούχους να καταρτιστούν και να διεκδικήσουν δυναμικά μια θέση εργασίας στον διαρκώς εξελισσόμενο και περιζήτητο κλάδο των δεδομένων. Με αυτό τον τρόπο ευελπιστούμε να συμβάλλουμε κι εμείς από την πλευρά μας στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη εκπροσώπηση των γυναικών στους κλάδους τεχνολογίας».

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις συμμετοχής και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, μέσω υπολογιστή, στο: https://www.regeneration.gr/regen-academy/women-data-engineering-ey/

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 100 διδακτικών ωρών σε 6 εβδομάδες και πραγματοποιείται διαδικτυακά σε περιβάλλον ψηφιακής τάξης, υπό την καθοδήγηση της Code.Hub. Οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 23 Νοεμβρίου 2021, στις 14:00.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απαγορευμένες βωμολοχίες απειλούν την παράδοση

Απο την Μαρίνα Στεφανάκη rockvitamins.blogspot.gr Στη σημερινή πραγματικότητα όπου η μουσική ακούγεται με τα μάτια, με ένα κοινό τέμπο υπολογιστή καθώς και με χυδαίους στίχους για όλα τα τραγουδάκια, αναρωτιέμαι, ενώ διανύουμε περίοδο μαζικής κρίσης, δεν θα «έπρεπε» να ανθίζουν οι τέχνες, κατ’ επέκταση και η μουσική, ως καταλύτες πνευματικής αφύπνισης; Αναμφίβολα, τα γεγονότα της ιστορίας αυτό αποδεικνύουν... Ένα από τα άπειρα παραδείγματα, αποτελεί ο Βιτσέντζος Κορνάρος, που γύρω στα μέσα του 17ου αι., όταν άρχισε δηλαδή η πολιορκία του Ηρακλείου από τους Οθωμανούς, άρχισε και η δράση του. Οι σημερινοί, όμως, Νεοέλληνες -έτσι για διαφορά- ενώ πυροβολούμαστε από ψυχρές δυτικές σφαίρες, χαμπάρι δεν παίρνουμε και το έχουμε ρίξει στη «τρέλα» όπως χαρακτηρίζει ένα Τσα-κάλι.

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

Η ομορφότερη κοπέλα της Κρήτης για το 2011

Πλήθος κόσμου κατέκλισε την Τετάρτη 24 Αυγούστου το club Envy στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Τελικός του 33ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ομορφιάς. Τον τίτλο της MISS ΚΡΗΤΗ 2011 κατέκτησε η 19χρονη Εύα Ζεϊμπεκάκη από το Ηράκλειο, Ά Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 αναδείχθηκε η Φαίη Αβδουλά και΄Β Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 η Ευρυδίκη Μερκούρη. Η 17χρονη Μιχαέλα Φωτιάδη

Γάζα: Εθνοκάθαρση ή γενοκτονία;

Ο κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Ο διαπρεπής Ισραηλινός ιστορικός Όμερ Μπάρτοβ καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη διεθνή εβραϊκή κοινότητα να «σηκώσουν το ανάστημά τους και να υψώσουν τη φωνή τους, πριν η ηγεσία του Ισραήλ βυθίσει το ίδιο και τους γείτονές του στην άβυσσο». Τι διακρίνει τον πόλεμο από τη γενοκτονία; Πότε η κρατική βία μετατρέπεται από φρικτή αλλά νομικά εγκεκριμένη επίδειξη στρατιωτικής βίας στο «απόλυτο έγκλημα», σύμφωνα τόσο με το διεθνές δίκαιο όσο και με τη κοινή αντίληψη; Το ερώτημα αυτό απασχολεί πολύ τον Όμερ Μπάρτοβ τους τελευταίους μήνες. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Brown και κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος, ο Ισραηλινός ιστορικός έχει αφιερώσει την επιστημονική του σταδιοδρομία στη μελέτη πράξεων μαζικής δολοφονίας. Αυτό έχει καταστήσει την εμπειρογνωμοσύνη του περιζήτητη καθώς ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς συνεχίζει να κλιμακώνεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα αιματοχυσίας και καταστροφής. Καθώς ο πόλεμος εξε

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» για το κρητικό κρασί προβάλλει τον κρητικό αμπελώνα

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» που έχει γυριστεί από την Χρύσα Τζωρτζάκη στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται στο διεθνές κοινό, προβάλει την Κρήτη ως οινοπαραγωγική περιοχή και αναδεικνύει τον κρητικό αμπελώνα σε χώρες που δεν έχει αποκτήσει ακόμα μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Η σκηνοθέτης του φιλμ επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον ενημέρωσε για την θετική πορεία και την απήχηση που καταγράφει το ντοκιμαντέρ σε φεστιβάλ κινηματογράφου ανά τον κόσμο, παρουσιάζοντας το κρασί της Κρήτης από τη μινωική εποχή μέχρι τις μέρες μας. Το ντοκιμαντέρ αναπτύσσεται μέσα από την οπτική 11 οινοπαραγωγών του νησιού, οι οποίοι αναλύουν τις ποικιλίες του κρητικού κρασιού ενώ καταγράφονται και γευσιγνωστικές εμπειρίες και απόψεις, διεθνώς καταξιωμένων σομελιέ (sommelier). Το φιλμ βραβεύτηκε σε Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, του Τορόντο και ακολούθησε το Τόκιο. Επιλέχθηκε ως καλύτερο ντοκιμαντέρ από τα φεστιβάλ του Μιλάνου και της Νάπολι και τώρα είναι επίσημη επιλογή, όπως τονίζ