Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Vimodji: Τα ελληνικά video emojis που “κατακτούν” social media και επιχειρήσεις


Η εταιρεία του Βασίλη Καλλίτση και της Ελευθερίας Μαμιδάκη καταγράφει μια εντυπωσιακή πορεία ανάπτυξης, πετυχαίνοντας την εισαγωγή των πρωτοπόρων video της σε κορυφαίες πλατφόρμες μηνυμάτων αλλά και τη χρήση τους από μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις.

Σε μια εποχή που η επικοινωνία έχει στραφεί σε μεγάλο βαθμό στα ψηφιακά μέσα και στα emojis αλλά και τα gifs αποτελούν μία από τις πιο χρησιμοποιημένες και «αγαπητές» μεθόδους αλληλεπίδρασης μεταξύ των χρηστών, είναι λογικό εταιρείες σε όλον τον κόσμο να επενδύουν σε αυτά, θέλοντας να ακολουθήσουν μια τάση που, όπως όλα δείχνουν, θα διατηρηθεί και τα επόμενα χρόνια. Ήδη από το 2018, η Google έχει εξαγοράσει την Tenor, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες «παροχής» gifs, ενώ το 2020 και η Facebook μπήκε στο παιχνίδι, αποκτώντας την Giphy, έναντι 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι την ώρα που αυτά συνέβαιναν στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα αναπτυσσόταν «αθόρυβα» μια εταιρεία που είχε σκοπό να καινοτομήσει στο συγκεκριμένο χώρο. Ο λόγος για το Vimodji, μία πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων με video, την οποία εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο Βασίλης Καλλίτσης, επιτυχημένος σκηνοθέτης στις ΗΠΑ, με την Ελευθερία Μαμιδάκη, μηχανικό του MIT, θέλοντας να ενισχύσουν την αγορά της «μη λεκτικής» επικοινωνίας στο διαδίκτυο. Η πλατφόρμα μοιάζει με έναν συνδυασμό του Youtube και του Giphy, καθώς προσφέρει video με ήχο (μέσο όρο 12 δευτερολέπτων) που περιέχουν σκηνές από τον κόσμο του θεάματος και της μουσικής. Τα video αυτά είναι κατηγοριοποιημένα με βάση τη διάθεση και τα συναισθήματα που εκφράζουν, και έτσι είναι εύκολο για τον χρήστη να βρει αυτό που θέλει ανά πάσα στιγμή. Αυτός άλλωστε ήταν εξαρχής και ο στόχος των δύο συνεργατών: να κάνουν την επικοινωνία όσο πιο εκφραστική και προσβάσιμη γίνεται.

Προς αυτήν την κατεύθυνση και καθώς αναπτύσσεται ραγδαία, η εταιρεία έχει ενσωματώσει τα video clips της στο Viber, όπως και στο Fleksy, ένα εξαιρετικά γνωστό «εναλλακτικό» πληκτρολόγιο, ενώ παρέχει δυνατότητα «διαμοιρασμού» σε όλα τα δημοφιλή social media και το iMessage του iPhone. Παράλληλα έχει αναπτύξει και εφαρμογές για iOS και Android, οι οποίες έχουν αποσπάσει ιδιαίτερα θετικές κριτικές από τους χρήστες. Σύμφωνα με την εταιρεία, η πλατφόρμα μετρά σήμερα περισσότερους από 1,9 εκατομμύρια χρήστες, ενώ καταγράφει 5,6 εκατομμύρια views και 1,8 εκατομμύριο shares μηνιαίως. Οι αριθμοί αυτοί υπογραμμίζουν την επιτυχία του εγχειρήματος και προετοιμάζουν την εταιρεία για τα επόμενα μεγάλα της βήματα, που περιλαμβάνουν την επέκταση σε διεθνείς αγορές όπως αυτές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ινδίας, των ΗΑΕ, και της Κίνας.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι, πέρα από ένα εργαλείο επικοινωνίας και έκφρασης συναισθημάτων, το Vimodji μπορεί να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό εργαλείο μάρκετινγκ για εταιρείες που θέλουν να «παρέμβουν» ουσιαστικά στις συνομιλίες των χρηστών. Οι συνιδρυτές του Vimodji το γνωρίζουν καλά αυτό και γι’ αυτό έχουν προχωρήσει ήδη σε συνεργασίες με μεγάλα brands, όπως η Amita motion, το Costa Coffee και η φέτα «Ήπειρος». Για να γίνει κατανοητό το πώς λειτουργούν οι συγκεκριμένες συνεργασίες ως «προϊόντα μάρκετινγκ», είναι χρήσιμο να δούμε τη διαδικασία λίγο πιο αναλυτικά. Όταν το Vimodji συνάπτει συνεργασία με ένα brand, δημιουργεί βίντεο με περιεχόμενο που το ενδιαφέρει και που αναμένεται να αναζητήσουν οι χρήστες. Έτσι, όταν αυτό τελικά συμβεί, το brand θα καταφέρει να έρθει σε «επαφή» με τον χρήστη με τον πιο προσωπικό τρόπο: το ιδιωτικό του chat!

Το παράδειγμα του ΟΠΑΠ είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό. Πρόσφατα ο ΟΠΑΠ με αφορμή το UEFA EURO 2020 και στο πλαίσιο της νέας τηλεοπτικής του καμπάνιας για το pamestoixima με βασικό επικοινωνιακό μήνυμα «Αυτό το Ευρωπαϊκό είναι αδιαπραγμάτευτο» συνεργάστηκε με το Vimodji για την έμμεση προώθηση της συγκεκριμένης καμπάνιας.

Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκαν βίντεο με τους πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής καμπάνιας οι οποίοι χρησιμοποιούν κλασικές εκφράσεις ποδοσφαιρόφιλων, όπως «Παικταράς», «Πάμε δυνατά», «Πιστολέρο», «Άμπαλος», «Γκολ». Τα video αυτά μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι λάτρεις του ποδοσφαίρου και χρήστες των social media που παρακολουθούν το πρωτάθλημα, εκφράζοντας τη διάθεσή τους ανά πάσα στιγμή, ακόμα και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Την ίδια ώρα, ο ΟΠΑΠ έρχεται σε επαφή με ένα κοινό που πραγματικά το ενδιαφέρει ως brand και αυξάνει έξυπνα την αλληλεπίδραση μαζί του – κάτι που διαχρονικά αποτελεί στόχο των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως κλάδου.


πηγή: startupper.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απαγορευμένες βωμολοχίες απειλούν την παράδοση

Απο την Μαρίνα Στεφανάκη rockvitamins.blogspot.gr Στη σημερινή πραγματικότητα όπου η μουσική ακούγεται με τα μάτια, με ένα κοινό τέμπο υπολογιστή καθώς και με χυδαίους στίχους για όλα τα τραγουδάκια, αναρωτιέμαι, ενώ διανύουμε περίοδο μαζικής κρίσης, δεν θα «έπρεπε» να ανθίζουν οι τέχνες, κατ’ επέκταση και η μουσική, ως καταλύτες πνευματικής αφύπνισης; Αναμφίβολα, τα γεγονότα της ιστορίας αυτό αποδεικνύουν... Ένα από τα άπειρα παραδείγματα, αποτελεί ο Βιτσέντζος Κορνάρος, που γύρω στα μέσα του 17ου αι., όταν άρχισε δηλαδή η πολιορκία του Ηρακλείου από τους Οθωμανούς, άρχισε και η δράση του. Οι σημερινοί, όμως, Νεοέλληνες -έτσι για διαφορά- ενώ πυροβολούμαστε από ψυχρές δυτικές σφαίρες, χαμπάρι δεν παίρνουμε και το έχουμε ρίξει στη «τρέλα» όπως χαρακτηρίζει ένα Τσα-κάλι.

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

Η ομορφότερη κοπέλα της Κρήτης για το 2011

Πλήθος κόσμου κατέκλισε την Τετάρτη 24 Αυγούστου το club Envy στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Τελικός του 33ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ομορφιάς. Τον τίτλο της MISS ΚΡΗΤΗ 2011 κατέκτησε η 19χρονη Εύα Ζεϊμπεκάκη από το Ηράκλειο, Ά Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 αναδείχθηκε η Φαίη Αβδουλά και΄Β Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 η Ευρυδίκη Μερκούρη. Η 17χρονη Μιχαέλα Φωτιάδη

Γάζα: Εθνοκάθαρση ή γενοκτονία;

Ο κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Ο διαπρεπής Ισραηλινός ιστορικός Όμερ Μπάρτοβ καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη διεθνή εβραϊκή κοινότητα να «σηκώσουν το ανάστημά τους και να υψώσουν τη φωνή τους, πριν η ηγεσία του Ισραήλ βυθίσει το ίδιο και τους γείτονές του στην άβυσσο». Τι διακρίνει τον πόλεμο από τη γενοκτονία; Πότε η κρατική βία μετατρέπεται από φρικτή αλλά νομικά εγκεκριμένη επίδειξη στρατιωτικής βίας στο «απόλυτο έγκλημα», σύμφωνα τόσο με το διεθνές δίκαιο όσο και με τη κοινή αντίληψη; Το ερώτημα αυτό απασχολεί πολύ τον Όμερ Μπάρτοβ τους τελευταίους μήνες. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Brown και κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος, ο Ισραηλινός ιστορικός έχει αφιερώσει την επιστημονική του σταδιοδρομία στη μελέτη πράξεων μαζικής δολοφονίας. Αυτό έχει καταστήσει την εμπειρογνωμοσύνη του περιζήτητη καθώς ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς συνεχίζει να κλιμακώνεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα αιματοχυσίας και καταστροφής. Καθώς ο πόλεμος εξε

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» για το κρητικό κρασί προβάλλει τον κρητικό αμπελώνα

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» που έχει γυριστεί από την Χρύσα Τζωρτζάκη στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται στο διεθνές κοινό, προβάλει την Κρήτη ως οινοπαραγωγική περιοχή και αναδεικνύει τον κρητικό αμπελώνα σε χώρες που δεν έχει αποκτήσει ακόμα μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Η σκηνοθέτης του φιλμ επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον ενημέρωσε για την θετική πορεία και την απήχηση που καταγράφει το ντοκιμαντέρ σε φεστιβάλ κινηματογράφου ανά τον κόσμο, παρουσιάζοντας το κρασί της Κρήτης από τη μινωική εποχή μέχρι τις μέρες μας. Το ντοκιμαντέρ αναπτύσσεται μέσα από την οπτική 11 οινοπαραγωγών του νησιού, οι οποίοι αναλύουν τις ποικιλίες του κρητικού κρασιού ενώ καταγράφονται και γευσιγνωστικές εμπειρίες και απόψεις, διεθνώς καταξιωμένων σομελιέ (sommelier). Το φιλμ βραβεύτηκε σε Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, του Τορόντο και ακολούθησε το Τόκιο. Επιλέχθηκε ως καλύτερο ντοκιμαντέρ από τα φεστιβάλ του Μιλάνου και της Νάπολι και τώρα είναι επίσημη επιλογή, όπως τονίζ