Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Από τη Nike μέχρι την Toyota, ιδού τι σημαίνουν τα ονόματα δέκα πασίγνωστων κολοσσών


Ακούτε σχεδόν καθημερινά για αυτές τις εταιρείες, όμως γνωρίζετε τι πραγματικά σημαίνουν τα ονόματά τους;

Χάρη στην επιτυχία τους, τα ονόματα των παρακάτω εταιρειών είναι εξαιρετικά οικεία, κι όμως οι περισσότεροι αγνοούν την προέλευσή τους και τι σημαίνουν στην πραγματικότητα.

Στην παρακάτω λίστα θα διαπιστώσετε ότι κάθε ένα από τα δέκα ονόματα των μεγαλύτερων εταιριών στον κόσμο έχει μια συναρπαστική ιστορία προέλευσης.

1. Nike. Το όνομα της πασίγνωστης εταιρείας αθλητικών ειδών προέρχεται από την αρχαία ελληνική θεότητα της νίκης.

2. Nintendo. Το όνομα της ιαπωνικής πολυεθνικής εταιρείας ηλεκτρονικών και βιντεοπαιχνιδιών προέρχεται από τις ιαπωνικές λέξεις «Νin» που σημαίνει «αναθέτω» και «tendo», που είναι ο «ουρανός». Περιφραστικά μεταφράζεται ως «αφήστε την τύχη στον ουρανό».

3. Samsung. Στα κορεατικά «sam» σημαίνει «τρία» και «sung» σημαίνει «αστέρι», οπότε ολόκληρη η λέξη σημαίνει «τρία αστέρια». Ο αριθμός τρία εκλαμβάνεται ως κάτι «μεγάλο, πολυάριθμο και ισχυρό».

4. Lego. Το όνομα Lego προέρχεται από σύμπτυξη της δανικής φράσης «leg godt», που σημαίνει «παίξε καλά».

5. Volkswagen. Volkswagen σημαίνει «αυτοκίνητo του λαού».

6. Sony. «Sonus» στα λατινικά σημαίνει «ήχος». Επίσης, η λεξη παραπέμπει στην έκφραση της αργκό «sonny boy» που το ’50 στην Ιαπωνία περιέγραφε ένα έξυπνο, ευπαρουσίαστο νεαρό.

7. Adidas. Πολλοί πιστεύουν πως η λέξη Adidas σημαίνει «All Day I Dream About Sports», όμως στην πραγματικότητα η μάρκα ένδυσης κατέληξε να λέγεται Adidas από τον ιδρυτή της, Adolf Dassler, ο οποίος ξεκίνησε να σχεδιάζει αθλητικά παπούτσια μόλις επέστρεψε από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το Adidas προέκυψε από το παρατσούκλι του (Adi), καθώς και από τα τρία πρώτα γράμματα του επωνύμου του.

8. Nikon. Η ονομασία Nikon προέρχεται από το Nippon Kogaku, που στα ιαπωνικά σημαίνει «οπτικός».

9. Nivea. Niveus στα λατινικά σημαίνει περιφραστικά «λευκή σαν χιόνι», για να περιγράφει η αγνότητα που αντανακλάται από το λευκό χρώμα της κρέμας της εταιρείας.

10. Toyota. Αρχικά η εταιρεία ονομάστηκε έτσι από την ιδρυτή της, Kiichiro Toyoda. Το όνομα όμως άλλαξε σε «Toyota» το 1937. Ένας από τους λόγους που άλλαξε, ήταν επειδή «Toyoda» κυριολεκτικά σημαίνει γόνιμοι ορυζώνες.


Πηγή: www.fortunegreece.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απαγορευμένες βωμολοχίες απειλούν την παράδοση

Απο την Μαρίνα Στεφανάκη rockvitamins.blogspot.gr Στη σημερινή πραγματικότητα όπου η μουσική ακούγεται με τα μάτια, με ένα κοινό τέμπο υπολογιστή καθώς και με χυδαίους στίχους για όλα τα τραγουδάκια, αναρωτιέμαι, ενώ διανύουμε περίοδο μαζικής κρίσης, δεν θα «έπρεπε» να ανθίζουν οι τέχνες, κατ’ επέκταση και η μουσική, ως καταλύτες πνευματικής αφύπνισης; Αναμφίβολα, τα γεγονότα της ιστορίας αυτό αποδεικνύουν... Ένα από τα άπειρα παραδείγματα, αποτελεί ο Βιτσέντζος Κορνάρος, που γύρω στα μέσα του 17ου αι., όταν άρχισε δηλαδή η πολιορκία του Ηρακλείου από τους Οθωμανούς, άρχισε και η δράση του. Οι σημερινοί, όμως, Νεοέλληνες -έτσι για διαφορά- ενώ πυροβολούμαστε από ψυχρές δυτικές σφαίρες, χαμπάρι δεν παίρνουμε και το έχουμε ρίξει στη «τρέλα» όπως χαρακτηρίζει ένα Τσα-κάλι.

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

Η ομορφότερη κοπέλα της Κρήτης για το 2011

Πλήθος κόσμου κατέκλισε την Τετάρτη 24 Αυγούστου το club Envy στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Τελικός του 33ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ομορφιάς. Τον τίτλο της MISS ΚΡΗΤΗ 2011 κατέκτησε η 19χρονη Εύα Ζεϊμπεκάκη από το Ηράκλειο, Ά Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 αναδείχθηκε η Φαίη Αβδουλά και΄Β Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 η Ευρυδίκη Μερκούρη. Η 17χρονη Μιχαέλα Φωτιάδη

Γάζα: Εθνοκάθαρση ή γενοκτονία;

Ο κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Ο διαπρεπής Ισραηλινός ιστορικός Όμερ Μπάρτοβ καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη διεθνή εβραϊκή κοινότητα να «σηκώσουν το ανάστημά τους και να υψώσουν τη φωνή τους, πριν η ηγεσία του Ισραήλ βυθίσει το ίδιο και τους γείτονές του στην άβυσσο». Τι διακρίνει τον πόλεμο από τη γενοκτονία; Πότε η κρατική βία μετατρέπεται από φρικτή αλλά νομικά εγκεκριμένη επίδειξη στρατιωτικής βίας στο «απόλυτο έγκλημα», σύμφωνα τόσο με το διεθνές δίκαιο όσο και με τη κοινή αντίληψη; Το ερώτημα αυτό απασχολεί πολύ τον Όμερ Μπάρτοβ τους τελευταίους μήνες. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Brown και κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος, ο Ισραηλινός ιστορικός έχει αφιερώσει την επιστημονική του σταδιοδρομία στη μελέτη πράξεων μαζικής δολοφονίας. Αυτό έχει καταστήσει την εμπειρογνωμοσύνη του περιζήτητη καθώς ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς συνεχίζει να κλιμακώνεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα αιματοχυσίας και καταστροφής. Καθώς ο πόλεμος εξε

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» για το κρητικό κρασί προβάλλει τον κρητικό αμπελώνα

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» που έχει γυριστεί από την Χρύσα Τζωρτζάκη στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται στο διεθνές κοινό, προβάλει την Κρήτη ως οινοπαραγωγική περιοχή και αναδεικνύει τον κρητικό αμπελώνα σε χώρες που δεν έχει αποκτήσει ακόμα μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Η σκηνοθέτης του φιλμ επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον ενημέρωσε για την θετική πορεία και την απήχηση που καταγράφει το ντοκιμαντέρ σε φεστιβάλ κινηματογράφου ανά τον κόσμο, παρουσιάζοντας το κρασί της Κρήτης από τη μινωική εποχή μέχρι τις μέρες μας. Το ντοκιμαντέρ αναπτύσσεται μέσα από την οπτική 11 οινοπαραγωγών του νησιού, οι οποίοι αναλύουν τις ποικιλίες του κρητικού κρασιού ενώ καταγράφονται και γευσιγνωστικές εμπειρίες και απόψεις, διεθνώς καταξιωμένων σομελιέ (sommelier). Το φιλμ βραβεύτηκε σε Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, του Τορόντο και ακολούθησε το Τόκιο. Επιλέχθηκε ως καλύτερο ντοκιμαντέρ από τα φεστιβάλ του Μιλάνου και της Νάπολι και τώρα είναι επίσημη επιλογή, όπως τονίζ