Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ξεκίνησαν οι υποβολές αιτήσεων για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τίτλο: «Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Επικοινωνία και Ηγεσία»


Το νεοσύστατο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, που ιδρύθηκε μετά τη συνέργεια του ΑΕΙ µε το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (2019), ανήκει στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του ΠΔΜ µε προσανατολισμό στην εκπαίδευση και στην έρευνα στους τομείς της Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας προσφέροντας ταυτόχρονα και την Παιδαγωγική Επάρκεια.

Το αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών έχει ως αφετηρία τις προκλήσεις του 21ου αιώνα, µε βασική παράμετρο την αυξανόμενη ανταγωνιστικότητα στις σύγχρονες Επιχειρήσεις και τους Οργανισμούς στο ευρύ πλαίσιο του διεθνή κοινωνικού, οικονομικού, πολιτικού και πολιτισμικού ανταγωνισμού, καθώς και τη σύγχρονη επιστημονική, τεχνολογική εξέλιξη και διεύρυνση του επαγγελματικού χώρου σε συνάφεια µε τα ολοένα εμφανιζόμενα ζητήματα και τις απαιτήσεις στο χώρο της Διοίκησης των Επιχειρήσεων και των Οργανισμών, τα επικείμενα εργασιακά προβλήματα, την επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι να λαμβάνουν περισσότερες γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες, και να αναζητούν πιο αποτελεσματικούς τρόπους Διοίκησης του Ανθρώπινου Δυναμικού, όπως την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού θεσμού της Διαπραγμάτευσης και της Διαμεσολάβησης, των οποίων η εκπαίδευση αποτελεί τον επικοινωνιακό θεμέλιο λίθο για την ομαλή επίλυση διαφορών και την αποφυγή συγκρούσεων στους εργασιακούς χώρους, καθώς και την αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας του Έλληνα πολίτη. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα επικεντρώνεται στις εκπαιδευτικές, διοικητικές και αναπτυξιακές ανάγκες του Ανθρώπινου Δυναμικού. Συγκεκριμένα, συμβάλλει στη βελτίωση και ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων και ικανοτήτων στο χώρο της Διοίκησης των Επιχειρήσεων και των Οργανισμών, στη συγκρότηση υπεύθυνων Στελεχών των Τμημάτων Διοίκησης του Ανθρώπινου Δυναμικού, στη διαμόρφωση διευθυντών, προϊσταμένων και γενικά “ηγετικών” προσωπικοτήτων, σε ζητήματα απόδοσης της διοίκησης, λήψης αποφάσεων, ανάπτυξης και διαχείρισης της επικοινωνίας, ανάπτυξης “ηγετικών” δεξιοτήτων για υψηλόβαθμα στελέχη φορέων και Οργανισμών, στην απόχτηση εμπειρίας σε στρατηγικές και πολιτικές στο χώρο της Διοίκησης Οργανισμών και Επιχειρήσεων. Το Μεταπτυχιακό προσανατολίζεται στη χάραξη της επικοινωνιακής και ηγετικής στρατηγικής μέσα από τον αυξανόμενο ρόλο που διαδραματίζουν οι νέες τεχνολογίες ακόμη και στο χώρο της ηλεκτρονικής διαπραγμάτευσης και διαμεσολάβησης για την πρόληψη και την απάλειψη των συγκρούσεων.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών θα ξεκινήσει το ακαδημαϊκό έτος 2021-22 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στην Κοζάνη, με δυνατότητα ηλεκτρονικής παρακολούθησης ποσοστού του προγράμματος.

Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για τις περαιτέρω διαδικασίες από την προκήρυξη που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του Π.Μ.Σ. : http://blogs.uowm.gr/hrmcl/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

Φουντώνει το συναίσθημα του ρατσισμού στην Ελλάδα.

  Γράφει ο Μάρκος Σμυρνάκης   Προσπαθώντας να δώσω ένα σύγχρονο ορισμό για την λέξη “Ρατσισμός”, θα έλεγα ότι, χρησιμοποιείται για να αναγάγει μια ομάδα, ως   υπέρτερη άλλων. Πιο συγκεκριμένα περιγράφει τις πράξεις μιας ομάδας ανθρώπων (οι οποίοι συνδέονται με κάποια κοινά χαρακτηριστικά) εναντίον μίας άλλης ομάδας. Η προέλευση της προέρχεται από το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, δηλαδή τον φυλετικό ρατσισμό, εκ της Ιταλικής όμως γλώσσας, “ razza ”   (ράτσα) που σημαίνει φυλή.

Βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και Διαφήμισης.

Με δύο λόγια η βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφήμισης. Οι Δημόσιες Σχέσεις στην εποχή μας πρέπει σε συνεργασία με τη διαφήμιση να οδηγούν στα επιθυμητά αποτελέσματα. Αν θέλαμε να ξεχωρίσουμε κάπως την διαφήμιση από τις δημόσιες σχέσεις, θα ήταν λογικότερο να πούμε ότι με τις δημόσιες σχέσεις περιμένουμε πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που ίσως να μην είναι και μετρήσιμα σε σχέση με αυτά της διαφήμισης που το ζητούμενο είναι άμεσο και με πιο ασφαλείς τρόπους μετρήσιμο. Δημοσίευση: Μάρκος Σμυρνάκης

Η ομορφότερη κοπέλα της Κρήτης για το 2011

Πλήθος κόσμου κατέκλισε την Τετάρτη 24 Αυγούστου το club Envy στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Τελικός του 33ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ομορφιάς. Τον τίτλο της MISS ΚΡΗΤΗ 2011 κατέκτησε η 19χρονη Εύα Ζεϊμπεκάκη από το Ηράκλειο, Ά Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 αναδείχθηκε η Φαίη Αβδουλά και΄Β Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 η Ευρυδίκη Μερκούρη. Η 17χρονη Μιχαέλα Φωτιάδη

Ο Κώδικας Ηθικής και Δεοντολογίας των Δημοσίων Σχέσεων Παγκοσμίως .

1965 Κώδικας των Αθηνών . Ο Κώδικας Ηθικής και Δεοντολογίας των Δημοσίων Σχέσεων Παγκοσμίως . Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ . Η ΛΑΜΠΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . To 1960 ιδρύθηκε η ΕΕΔΣ – Ελληνική Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων , το επιστημονικό σωματείο των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα . Ο “πατριάρχης” (πρωτεργάτης) των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα , ο Μάνος Παυλίδης διετέλεσε πρόεδρος της IPRA (International Public Relations Association ) , από το 1973 έως το 1976 , ενώ το 1964 είχε εκλεγεί στη θέση του Γραμματέα . Το 1965 στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το παγκόσμιο συνέδριο της IPRA ( International Public Relations Association ) και εδώ υπογράφηκε ο περίφημος Κώδικας των Αθηνών , ο Διεθνής Κώδικας Δεοντολογίας των Δημοσίων Σχέσεων που εφαρμόζεται αδιάλειπτα από τότε από όλα τα επιστημονικά σωματεία των Δημοσίων Σχέσεων Παγκοσμίως . Δηλαδή όλοι οι επαγγελματίες των Δημοσίων Σχέσεων Παγκοσμίως εφαρμόζουν και ασπάζονται τον Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας ,