Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΝΑΣ


Το σήμα κατατεθέν της Κρητικές παράδοσης και συγκεκριμένα οι "χειροποίητες κατσούνες, κρητικά μπαστούνια" είχαν την τιμητική τους στην τελευταία εκπομπή του ALPHA «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση».


Την Κυριακή το μεσημέρι εμφανίστηκε στην εκπομπή μέσω σύνδεσης Skype ο Κρητικός "Digital Media Strategist" Μάρκος Σμυρνάκης. Επίκεντρο της συζήτησης ήταν ο τρόπος της διαδικτυακής προώθησης της Κρητικής παράδοσης, αλλά και πως όλο αυτό βοηθάει στην συντήρηση της.

Όπως ισχυρίζεται, σύγχρονες τεχνικές μάρκετινγκ είναι ικανές να δώσουν ξανά ζωή και να συστήσουν σε νέο κόσμο τις Κρητικές κατσούνες. Αυτό είναι και το όραμα. Η ένταξη ενός παγιωμένου προϊόντος και πάλι στην καθημερινότητα του ανθρώπου, πριν την εξαφάνιση του.

Ένταξη... από όλες τις πλευρές, ξεκινώντας από το κίνητρο για την παραγωγή, αλλά και το ενδιαφέρον από νέους ανθρώπους όχι μόνο να μάθουν να τις χρησιμοποιούν , αλλά και να παράγουν το συγκεκριμένο προϊόν Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τεχνίτες πλέον είναι ελάχιστη και η τέχνη της κατασκευής της κατσούνας τείνει προς εξαφάνιση.

Φιλοσοφία τους είναι να παράγουν γνήσιες κρητικές κατσούνες με τον αυθεντικό παραδοσιακό τρόπο., τον πατροπαράδοτο, που από τα παλιά χρόνια, από τους προγόνους μας ακόμα, αποδεικνύεται ότι η κατσούνα είναι ανθεκτική για κάθε είδους χρήση. Πράγμα που την καθιστά καλύτερη επιλογή από ένα βιομήχανο προιόν. 


Πηγή: smyrnakisblog.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μεταφέρθηκε η έδρα της AEGEAN στο κτίριο Β57 του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Του Φώτη Φωτεινού Δημοσιεύτηκε στο ΓΕΜΗ η αλλαγή έδρας της AEGEAN στο κτίριο Β57 του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στα Σπάτα από την οδό Βιλτανιώτη στην Κηφισιά. Η αλλαγή έδρας εγκρίθηκε στην τακτική Γενική Συνέλευση Μετόχων της εταιρείας στις 7 Ιουλίου. Στην Γ.Σ., τόσο ο Πρόεδρος της εταιρείας, Ευτύχης Βασιλάκης, όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Δημήτρης Γερογιάννης εκτίμησαν ότι η εταιρεία θα περάσει φέτος σε κέρδη. Επίσης, όπως υποστήριξαν, τη θερινή περίοδο παρουσιάζονται αυξημένες πληρότητες και προ-κρατήσεις που συγκρίνονται με τις αντίστοιχες επιδόσεις του 2019. "Στην ΑEGEAN οι θετικές τάσεις άρχισαν να σημειώνονται από τον Απρίλιο του 2022, που ήταν και ο πρώτος μήνας που ξεπεράσαμε σε εισπράξεις (ήτοι πωλήσεις για μελλοντικά ταξίδια) τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Εν συνεχεία τον Μάιο μεταφέραμε περισσότερους από 1 εκατομμύριο επιβάτες, ενώ και ο Ιούνιος συνέχισε το ίδιο δυναμικά μεταφέροντας 1,3 εκατομμύρια επιβάτες. Οι πληρότητες σήμερα προσεγγίζουν τα προ-πανδημίας επίπεδα, η

Απαγορευμένες βωμολοχίες απειλούν την παράδοση

Απο την Μαρίνα Στεφανάκη rockvitamins.blogspot.gr Στη σημερινή πραγματικότητα όπου η μουσική ακούγεται με τα μάτια, με ένα κοινό τέμπο υπολογιστή καθώς και με χυδαίους στίχους για όλα τα τραγουδάκια, αναρωτιέμαι, ενώ διανύουμε περίοδο μαζικής κρίσης, δεν θα «έπρεπε» να ανθίζουν οι τέχνες, κατ’ επέκταση και η μουσική, ως καταλύτες πνευματικής αφύπνισης; Αναμφίβολα, τα γεγονότα της ιστορίας αυτό αποδεικνύουν... Ένα από τα άπειρα παραδείγματα, αποτελεί ο Βιτσέντζος Κορνάρος, που γύρω στα μέσα του 17ου αι., όταν άρχισε δηλαδή η πολιορκία του Ηρακλείου από τους Οθωμανούς, άρχισε και η δράση του. Οι σημερινοί, όμως, Νεοέλληνες -έτσι για διαφορά- ενώ πυροβολούμαστε από ψυχρές δυτικές σφαίρες, χαμπάρι δεν παίρνουμε και το έχουμε ρίξει στη «τρέλα» όπως χαρακτηρίζει ένα Τσα-κάλι.

Το πρώτο «γαλανόλευκο» Special μετάλλιο!

«Μουσκεμένο» ήταν τα πρώτο ελληνικό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Special Olympics 2011, που διεξάγονται στην Αθήνα, καθώς το κατέκτησε την Κυριακή

Το «επαγγελματικό» προφίλ ενός ανέργου.

  Γράφει ο Μάρκος Σμυρνάκης   Όλοι συζητούν στις μέρες μας για την οικονομική κρίση και την ανεργία που μαστίζει την Ελλάδα μας. Ωστόσο, σε αυτό το άρθρο θα αποφύγω την αναφορά μου στην οικονομική κρίση και το πώς αυτή εξελίσσεται σήμερα, αλλά θα εστιάσω στην ανεργία και το ποια κατά τι γνώμη μου είναι η καλύτερη στάση του ανέργου. Απόλυτος σύμμαχος αντίστασης στην ανεργία είναι η αυτοπεποίθηση. Δεν φταίω εγώ που είμαι άνεργος, είναι η κατάσταση τέτοια. Τα θετικά άτομα είναι πιο υγιή, έχουν καλύτερες σχέσεις, κάνουν αξιοζήλευτη καριέρα και κερδίζουν περισσότερα χρήματα. Είναι σημαντικό στις μέρες μας να μπορούμε να ξεχωρίσουμε έναν άνεργο από έναν άεργο. Δύο ορολογίες, οι οποίες αποκλίνουν μεταξύ τους στο γεγονός ότι, ο άνεργος κάθεται και περιμένει να βρεθεί μια θέση εργασίας γι’ αυτόν. Λάθος  στρατηγική, δεν Χρειάζεται να περιμένετε να εμφανιστεί μία εξαιρετική ευκαιρία στη δουλειά, χωρίς να κάνετε κάτι εσείς. Από την άλλη πλευρά ο “άεργος”, λόγο της κατάστασης δεν μπορεί ν

Νέα βράβευση για την Ιεράπετρα

Μια ακόμη βράβευση ετοιμάζεται να υποδεχθεί η Ιεράπετρα. Η πόλη της Κρήτης που στο παρελθόν έχει λάβει την ευρωπαϊκή διάκριση ως πόλη 12 αστέρων, θα βραβευτεί για τις εξαιρετικές της παραλίες οι οποίες θα συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο με τις 50 πιο ελκυστικές περιοχές της Νότιας Ευρώπης, που διαθέτουν τόσο όμορφες και καθαρές παραλίες. Στην 1η Πανελλήνια τελετή βράβευσης που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στην Ιεράπετρα, θα τιμηθούν ακόμη 12 Δήμοι.