Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μασάζ: Ο καλύτερος φίλος μας!


Γράφει η Βογιατζάκη Δέσποινα.
Μετά από μια δύσκολη ημέρα, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη στιγμή της χαλάρωσης και της ευεξίας … Τη στιγμή που τα μαγικά χέρια του θεραπευτή, μας χαλαρώνουν και μας γεμίζουν με θετική ενέργεια! Εφαρμόζοντας, φυσικά, το είδος του μασάζ που έχουμε επιλέξει -ανάμεσα από μια μεγάλη γκάμα επιλογών!
Ας μη το αμελήσουμε άλλο και ας φροντίσουμε να κλείσουμε ένα ραντεβού για μασάζ άμεσα. Καλό είναι αυτό να γίνεται τακτικά και όχι μόνο για μια φορά στη ζωή μας. Το ιδανικό για έναν αρχάριο θεραπευόμενο  είναι δύο φορές το μήνα, μέχρι το πνεύμα και το σώμα του να έρθουν σε απόλυτη ισορροπία. Έπειτα η συχνότητα η ιδανική είναι μια φορά την εβδομάδα. Σε αυτές τις συχνότητες μπορείς να δεις πραγματικά αποτελέσματα.

Ας δούμε όμως γιατί ένα μασάζ είναι απαραίτητο στη καθημερινότητα μας, κυρίως όποτε νιώθουμε ότι έχουμε ανάγκη από γαλήνη και νιώθουμε άδειες μπαταρίες.

Γιατί λοιπόν, το μασάζ είναι τόσο σημαντικό;

Χαλαρώνει τους πονεμένους μύες, το μασάζ απελευθερώνει την ένταση και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Βοηθώντας στην ανακούφιση από τον πόνο της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης και στην περιοχή του αυχένα.

Αυξάνει την ενέργεια. Με την αύξηση της κυκλοφορίας τους αίματος , αυξάνεται και η ροή των θρεπτικών συστατικών με αποτέλεσμα το επίπεδο ενέργειας να ανεβαίνει.

Προσφέρει υγιή λάμψη στην επιδερμίδα μας. Τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται  και η επιδερμίδα μας γίνεται πιο φωτεινή και υγιής.

Απελευθερώνει τα σημεία πίεσης μειώνοντας το στρες και ενισχύοντας τις ορμόνες που δημιουργούν το αίσθημα της ευχαρίστησης, την σεροτονίνη και τη ντοπαμίνη.

Ενεργοποιεί το λεμφικό σύστημα, το οποίο αποβάλλει τα απόβλητα του οργανισμού μας ... την κυτταρίτιδα!!!.

Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου. Κατά τη διάρκεια του μασάζ, το σώμα βρίσκεται σε χαλαρωτική θέση. Επιπλέον, σύμφωνα με μελέτες, το μασάζ αυξάνει τα κύματα του εγκεφάλου που συνδέονται με τον ύπνο, γι’ αυτό είναι εύκολο να αποκοιμηθείτε κατά τη διάρκεια του μασάζ.

Και τέλος, επιτυγχάνει την αρμονική λειτουργία του μυαλού, του σώματος και της ψυχής και οδηγεί σε μεγαλύτερη χαλάρωση, αλλά και σε μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία!


Είδος πολυτελείας ή απαραίτητο για το σώμα και το πνεύμα μας;


Πολλές φορές και λανθασμένα αντιλαμβανόμαστε το μασάζ ως είδος πολυτελείας, ωστόσο ο ρόλος του μασάζ είναι ουσιαστικότερος στην καθημερινότητα μας.  Είναι απαραίτητο για την ευεξία του σώματος μας, αλλά και την ανάπτυξη του πνεύματος μας.

Η κοινωνία μας συνεχώς εξελίσσεται και μαζί της αυξάνονται οι ρυθμοί της ζωής μας, οι ευθύνες και οι στόχοι μας. Με αποτέλεσμα να είμαστε αγχωμένοι, σε ένταση και να νιώθουμε καθημερινά κουρασμένοι. Τρέχουμε στο δύσκολο στίβο της εργασίας, της κοινωνικής καταξίωσης και έχουμε παραλείψει την ψυχική μας γαλήνη και ευτυχία.

Το μασάζ βοηθάει στην ισορροπία πνεύματος και σώματος! Μας θεραπεύει και μας χαλαρώνει. Είναι το ωραιότερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας. Μια συνεδρία μασάζ έχει τη δύναμη να συντονίσει το σώμα με το πνεύμα, να ξεκουράσει και να γεμίσει τις μπαταρίες μας.

«Το σώμα είναι το σπίτι που φιλοξενεί το πνεύμα και τα πόδια είναι το μεταφορικό μας όχημα!».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απαγορευμένες βωμολοχίες απειλούν την παράδοση

Απο την Μαρίνα Στεφανάκη rockvitamins.blogspot.gr Στη σημερινή πραγματικότητα όπου η μουσική ακούγεται με τα μάτια, με ένα κοινό τέμπο υπολογιστή καθώς και με χυδαίους στίχους για όλα τα τραγουδάκια, αναρωτιέμαι, ενώ διανύουμε περίοδο μαζικής κρίσης, δεν θα «έπρεπε» να ανθίζουν οι τέχνες, κατ’ επέκταση και η μουσική, ως καταλύτες πνευματικής αφύπνισης; Αναμφίβολα, τα γεγονότα της ιστορίας αυτό αποδεικνύουν... Ένα από τα άπειρα παραδείγματα, αποτελεί ο Βιτσέντζος Κορνάρος, που γύρω στα μέσα του 17ου αι., όταν άρχισε δηλαδή η πολιορκία του Ηρακλείου από τους Οθωμανούς, άρχισε και η δράση του. Οι σημερινοί, όμως, Νεοέλληνες -έτσι για διαφορά- ενώ πυροβολούμαστε από ψυχρές δυτικές σφαίρες, χαμπάρι δεν παίρνουμε και το έχουμε ρίξει στη «τρέλα» όπως χαρακτηρίζει ένα Τσα-κάλι.

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

Η ομορφότερη κοπέλα της Κρήτης για το 2011

Πλήθος κόσμου κατέκλισε την Τετάρτη 24 Αυγούστου το club Envy στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Τελικός του 33ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ομορφιάς. Τον τίτλο της MISS ΚΡΗΤΗ 2011 κατέκτησε η 19χρονη Εύα Ζεϊμπεκάκη από το Ηράκλειο, Ά Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 αναδείχθηκε η Φαίη Αβδουλά και΄Β Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 η Ευρυδίκη Μερκούρη. Η 17χρονη Μιχαέλα Φωτιάδη

Γάζα: Εθνοκάθαρση ή γενοκτονία;

Ο κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Ο διαπρεπής Ισραηλινός ιστορικός Όμερ Μπάρτοβ καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη διεθνή εβραϊκή κοινότητα να «σηκώσουν το ανάστημά τους και να υψώσουν τη φωνή τους, πριν η ηγεσία του Ισραήλ βυθίσει το ίδιο και τους γείτονές του στην άβυσσο». Τι διακρίνει τον πόλεμο από τη γενοκτονία; Πότε η κρατική βία μετατρέπεται από φρικτή αλλά νομικά εγκεκριμένη επίδειξη στρατιωτικής βίας στο «απόλυτο έγκλημα», σύμφωνα τόσο με το διεθνές δίκαιο όσο και με τη κοινή αντίληψη; Το ερώτημα αυτό απασχολεί πολύ τον Όμερ Μπάρτοβ τους τελευταίους μήνες. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Brown και κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος, ο Ισραηλινός ιστορικός έχει αφιερώσει την επιστημονική του σταδιοδρομία στη μελέτη πράξεων μαζικής δολοφονίας. Αυτό έχει καταστήσει την εμπειρογνωμοσύνη του περιζήτητη καθώς ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς συνεχίζει να κλιμακώνεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα αιματοχυσίας και καταστροφής. Καθώς ο πόλεμος εξε

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» για το κρητικό κρασί προβάλλει τον κρητικό αμπελώνα

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» που έχει γυριστεί από την Χρύσα Τζωρτζάκη στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται στο διεθνές κοινό, προβάλει την Κρήτη ως οινοπαραγωγική περιοχή και αναδεικνύει τον κρητικό αμπελώνα σε χώρες που δεν έχει αποκτήσει ακόμα μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Η σκηνοθέτης του φιλμ επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον ενημέρωσε για την θετική πορεία και την απήχηση που καταγράφει το ντοκιμαντέρ σε φεστιβάλ κινηματογράφου ανά τον κόσμο, παρουσιάζοντας το κρασί της Κρήτης από τη μινωική εποχή μέχρι τις μέρες μας. Το ντοκιμαντέρ αναπτύσσεται μέσα από την οπτική 11 οινοπαραγωγών του νησιού, οι οποίοι αναλύουν τις ποικιλίες του κρητικού κρασιού ενώ καταγράφονται και γευσιγνωστικές εμπειρίες και απόψεις, διεθνώς καταξιωμένων σομελιέ (sommelier). Το φιλμ βραβεύτηκε σε Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, του Τορόντο και ακολούθησε το Τόκιο. Επιλέχθηκε ως καλύτερο ντοκιμαντέρ από τα φεστιβάλ του Μιλάνου και της Νάπολι και τώρα είναι επίσημη επιλογή, όπως τονίζ