Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

10 Πράγματα που σχεδόν κανείς δεν σκέφτεται όταν αποδέχεται μια θέση εργασίας

Το συναίσθημα είναι μοναδικό. Δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη, η στιγμή, που όντας υποψήφιος για μια θέση εργασίας ακούς από το συνεντευκτή σου τη μαγική φράση "Συγχαρητήρια. Η θέση είναι δική σας".

Κάποιος χρειάζεται τις υπηρεσίες σου και προτίθεται να πληρώσει γι' αυτές. Σου προσφέρει, ωστόσο, κάτι άλλο, πέρα από τη θέση αυτή;

Υπάρχουν κάποια στοιχεία που οι περισσότεροι ξεχνάμε να λάβουμε υπόψη όταν αποδεχόμαστε την προσφορά για μια καινούρια δουλειά. Τόσο η χαρά μας για τη θέση όσο και η λαχτάρα για το νέο ξεκίνημα δεν μας αφήνουν να διερευνήσουμε ενδελεχώς σημαντικούς παράγοντες και κριτήρια που θα μας πείσουν ή θα μας αποτρέψουν από το να δεχτούμε τη θέση. Ποιοι είναι όμως αυτοί οι παράγοντες; Παρακάτω θα βρείτε τους 10 σημαντικότερους.



1. Θυσίες

Τι θα πρέπει στην πραγματικότητα να θυσιάσετε για να εκπληρώσετε τα νέα σας καθήκοντα; Κάθε καινούριος ρόλος - ό,τι κι αν είναι αυτός - έχει καινούριες ευθύνες και υποχρεώσεις και είναι ζωτικής σημασίας να είστε σίγουροι για το τι περιλαμβάνει η θέση. Ίσως θα πρέπει να παραμερίσετε κάτι άλλο για να μπορέσετε να επιτύχετε. Είστε έτοιμοι να το κάνετε;

2. Περιβάλλον

Η γνωριμία με τους νέους συναδέλφους είναι πάντα μια δύσκολη και άβολη εμπειρία. Συχνά ένα νεοπροσληφθέν άτομο αισθάνεται ελαφρώς σαν outsider το πρώτο διάστημα, μια κατάσταση που τείνει να διαιωνιστεί εάν δεν υπάρχουν γύρω του τα σωστά άτομα. Οι συνάδελφοί σας είναι τα άτομα με τα οποία θα περνάτε μαζί πάνω από σαράντα ώρες την εβδομάδα και είναι εξαιρετικής σημασίας να είστε φιλικοί απέναντί τους. Το να βρίσκεστε στο λάθος εργασιακό περιβάλλον θα είναι καταστροφικό τόσο για την καριέρα σας όσο και για την ψυχική σας υγεία.

3. Σταθερότητα

Δεν είναι καλό να ξεκινάτε μια νέα δουλειά και να την αφήνετε μερικές εβδομάδες μετά. Πριν αποδεχτείτε τη νέα θέση να είστε πεπεισμένοι πως σας καλύπτει οικονομικά και πως είστε ευχαριστημένοι με τους όρους της πρόσληψής σας.

4. Το lifestyle σας αλλάζει

Δεν υπάρχει πρόβλημα αν σκέφτεστε το παρόν, αλλά πριν αποδεχτείτε μια προσφορά εργασίας να σκεφτείτε σοβαρά και το μέλλον. Μπορεί οι απολαβές της θέσης να σας καλύπτουν αν είστε ελεύθερος αλλά να μην αρκούν αν βρεθείτε με οικογένεια. Φυσικά δεν μπορείτε πάντα να σχεδιάζετε πάντα πώς θα έρθουν τα πράγματα στη ζωή σας αλλά μπορείτε να επιλέξετε τη δουλειά με την οποία θα νιώθετε ασφαλέστερη σε περίπτωση που αλλάξει η ζωή σας.

5. Οφέλη

Αρκετές μεγάλες εταιρείες παρέχουν μια σειρά από οφέλη προς τους εργαζομένους τους. Πριν αποδεχτείτε τη θέση εργασίας, σιγουρευτείτε πως τα οφέλη αυτά αντιστοιχούν πραγματικά στις ανάγκες σας.

6. Μετακινήσεις

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν δέχονται μια νέα δουλειά είναι ότι δεν σκέφτονται την απόσταση της τελευταίας από το σπίτι τους. Αν η απόσταση είναι πολύ μεγάλη τότε μπορεί να μη σας συμφέρει οικονομικά και υπάρχει επίσης η πιθανότητα να είναι καταστροφική για την εικόνα σας και την καριέρα σας αν υπάρχει καθυστέρηση σε καθημερινή βάση.

7. Πρόκληση

Για να είμαστε χαρούμενοι και να εξελισσόμαστε χρειαζόμαστε κίνητρα και προκλήσεις. Σιγουρευτείτε πως η νέα θέση θα σας προσφέρει το είδος των προκλήσεων που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε και να βελτιώσετε τον εαυτό σας.

8. Περηφάνια

Μερικοί άνθρωποι θεωρούν πως η δουλειά πρέπει να μένει στο γραφείο και δεν θα πρέπει να γίνεται θέμα συζήτησης έξω από αυτό. Πριν αποδεχτείτε τη θέση εργασίας, σιγουρευτείτε πως η δουλειά αυτή θα είναι κάτι για το οποίο θα νιώθετε περήφανοι, θα ξυπνάτε χαρούμενοι για να πάτε σε αυτή και δεν θα έχετε πρόβλημα να μιλάτε εκτός γραφείου για θέματα που την αφορούν.

9. Άγχος

Σκεφτείτε το απλά: δεν υπάρχει πουθενά στον πλανήτη η τέλεια δουλειά. Οποιαδήποτε θέση εργασίας προκαλεί άγχος και στρες ως ένα βαθμό. Σκεφτείτε εάν εσείς θα είστε σε θέση να διαχειριστείτε αυτό το άγχος. Αν δεν τα καταφέρετε τότε δεν θα μπορείτε να ανταπεξέλθετε στις αξιώσεις της θέσεις αυτής και πιθανότατα θα βλάψετε την υγεία σας και την κοινωνική σας ζωή.

10. Ευκαιρίες

Τι ευκαιρίες σας προσφέρει η νέα θέση εργασίας; Θα σας επιτρέψει για παράδειγμα να εξειδικευτείτε και να αποκτήσετε γνώσεις ώστε να εξελιχθείτε σε μια συγκεκριμένη βιομηχανία; Μήπως θα λειτουργήσει σαν τροχοπέδη στην επιθυμία σας να πραγματοποιήσετε μεγαλύτερους επαγγελματικούς στόχους; Μια καλή δουλειά θα πρέπει να σας ανοίγει το δρόμο για νέες ευκαιρίες.

Πηγή: jobfind.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απαγορευμένες βωμολοχίες απειλούν την παράδοση

Απο την Μαρίνα Στεφανάκη rockvitamins.blogspot.gr Στη σημερινή πραγματικότητα όπου η μουσική ακούγεται με τα μάτια, με ένα κοινό τέμπο υπολογιστή καθώς και με χυδαίους στίχους για όλα τα τραγουδάκια, αναρωτιέμαι, ενώ διανύουμε περίοδο μαζικής κρίσης, δεν θα «έπρεπε» να ανθίζουν οι τέχνες, κατ’ επέκταση και η μουσική, ως καταλύτες πνευματικής αφύπνισης; Αναμφίβολα, τα γεγονότα της ιστορίας αυτό αποδεικνύουν... Ένα από τα άπειρα παραδείγματα, αποτελεί ο Βιτσέντζος Κορνάρος, που γύρω στα μέσα του 17ου αι., όταν άρχισε δηλαδή η πολιορκία του Ηρακλείου από τους Οθωμανούς, άρχισε και η δράση του. Οι σημερινοί, όμως, Νεοέλληνες -έτσι για διαφορά- ενώ πυροβολούμαστε από ψυχρές δυτικές σφαίρες, χαμπάρι δεν παίρνουμε και το έχουμε ρίξει στη «τρέλα» όπως χαρακτηρίζει ένα Τσα-κάλι.

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

Η ομορφότερη κοπέλα της Κρήτης για το 2011

Πλήθος κόσμου κατέκλισε την Τετάρτη 24 Αυγούστου το club Envy στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Τελικός του 33ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ομορφιάς. Τον τίτλο της MISS ΚΡΗΤΗ 2011 κατέκτησε η 19χρονη Εύα Ζεϊμπεκάκη από το Ηράκλειο, Ά Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 αναδείχθηκε η Φαίη Αβδουλά και΄Β Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 η Ευρυδίκη Μερκούρη. Η 17χρονη Μιχαέλα Φωτιάδη

Γάζα: Εθνοκάθαρση ή γενοκτονία;

Ο κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Ο διαπρεπής Ισραηλινός ιστορικός Όμερ Μπάρτοβ καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη διεθνή εβραϊκή κοινότητα να «σηκώσουν το ανάστημά τους και να υψώσουν τη φωνή τους, πριν η ηγεσία του Ισραήλ βυθίσει το ίδιο και τους γείτονές του στην άβυσσο». Τι διακρίνει τον πόλεμο από τη γενοκτονία; Πότε η κρατική βία μετατρέπεται από φρικτή αλλά νομικά εγκεκριμένη επίδειξη στρατιωτικής βίας στο «απόλυτο έγκλημα», σύμφωνα τόσο με το διεθνές δίκαιο όσο και με τη κοινή αντίληψη; Το ερώτημα αυτό απασχολεί πολύ τον Όμερ Μπάρτοβ τους τελευταίους μήνες. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Brown και κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος, ο Ισραηλινός ιστορικός έχει αφιερώσει την επιστημονική του σταδιοδρομία στη μελέτη πράξεων μαζικής δολοφονίας. Αυτό έχει καταστήσει την εμπειρογνωμοσύνη του περιζήτητη καθώς ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς συνεχίζει να κλιμακώνεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα αιματοχυσίας και καταστροφής. Καθώς ο πόλεμος εξε

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» για το κρητικό κρασί προβάλλει τον κρητικό αμπελώνα

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» που έχει γυριστεί από την Χρύσα Τζωρτζάκη στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται στο διεθνές κοινό, προβάλει την Κρήτη ως οινοπαραγωγική περιοχή και αναδεικνύει τον κρητικό αμπελώνα σε χώρες που δεν έχει αποκτήσει ακόμα μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Η σκηνοθέτης του φιλμ επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον ενημέρωσε για την θετική πορεία και την απήχηση που καταγράφει το ντοκιμαντέρ σε φεστιβάλ κινηματογράφου ανά τον κόσμο, παρουσιάζοντας το κρασί της Κρήτης από τη μινωική εποχή μέχρι τις μέρες μας. Το ντοκιμαντέρ αναπτύσσεται μέσα από την οπτική 11 οινοπαραγωγών του νησιού, οι οποίοι αναλύουν τις ποικιλίες του κρητικού κρασιού ενώ καταγράφονται και γευσιγνωστικές εμπειρίες και απόψεις, διεθνώς καταξιωμένων σομελιέ (sommelier). Το φιλμ βραβεύτηκε σε Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, του Τορόντο και ακολούθησε το Τόκιο. Επιλέχθηκε ως καλύτερο ντοκιμαντέρ από τα φεστιβάλ του Μιλάνου και της Νάπολι και τώρα είναι επίσημη επιλογή, όπως τονίζ