Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λέσβος: H καμπάνια για την τουριστική σεζόν 2017 (βίντεο)


Βασικό όχημα υλοποίησης της καμπάνιας αποτελεί το βίντεο με τίτλο «Λέσβος, μια αιγαιοπελαγίτικη συμφωνία», το οποίο αναδεικνύει τις αυθεντικές αξίες των ανθρώπων ενός μοναδικού τόπου και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός νησιού, της Λέσβου, που την κάνουν ένα παγκόσμιο σύμβολο. 

Με κεντρική ιδέα την μελωδία, την ενορχήστρωση των στοιχείων που συνθέτουν μια «Αιγαιοπελαγίτικη Συμφωνία», ένα ποίημα – ωδή για το νησί που έδωσε ένα διεθνές παράδειγμα ανθρωπιάς, απαγγέλλεται μέσα από την ταινία.Μια ολοκληρωμένη καμπάνια για το νησί της Λέσβου για την τουριστική σεζόν 2017, έχει ήδη σχεδιάσει η Marketing Greece, o επιχειρησιακός βραχίονας μάρκετινγκ του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής του για την έμπρακτη κοινωνική στήριξη προορισμών που έχουν επηρεαστεί από το προσφυγικό.



Μέσα από το βίντεο, στόχος της Marketing Greece είναι η προβολή του μοναδικού τουριστικού προϊόντος της Λέσβου, μέσα από μια ισορροπημένη συναισθηματική δοσολογία, εστιάζοντας στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Λέσβου που συνθέτουν τη μοναδική μελωδία ενός ευλογημένου τόπου, μιας εξαιρετικής πρότασης διακοπών, για διαφορετικά ενδιαφέροντα και μορφές τουρισμού.

Με ειδικά γυρίσματα στο νησί και χρήση των πιο σύγχρονων πρακτικών κινηματογράφησης αναδεικνύονται τα αριστοκρατικά νεοκλασικά, τα πολυάριθμα μοναστήρια και πλήθος αρχαίων μνημείων που μαρτυρούν τη μακραίωνη ιστορία του νησιού. Όλα τα παραπάνω παντρεύονται αρμονικά με τις μαγικές εικόνες του συναρπαστικού φυσικού τοπίου, της θάλασσας και της ομορφιάς των ακτών, της αυθεντικότητας των ανθρώπων, της σύγχρονης εικόνας της Λέσβου με την πλούσια πολιτιστική ζωή, τη γνήσια γαστρονομική παράδοση και τις ειδικές προτάσεις δραστηριοτήτων στη φύση.

Η ταινία δημιουργήθηκε στα Ελληνικά με στόχο την εσωτερική αγορά και στα Αγγλικά για τις ανάγκες της προώθησης στο εξωτερικό. Για το 2017, έχει σχεδιαστεί μια πολύ-επίπεδη καμπάνια προβολής η οποία περιλαμβάνει ένα πλήρες πρόγραμμα ψηφιακής προώθησης μέσα από το ψηφιακό οικοσύστημα του Discovergreece.com. Με πάνω από 3.000.000 επισκέπτες το χρόνο και με 1.150.000 μέλη της ψηφιακής κοινότητας και μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Discovergreece.com (η μεγαλύτερη ψηφιακή κοινότητα φίλων του ελληνικού τουριστικού προϊόντος για την Ελλάδα), η Λέσβος προωθείται σε αγορές της Αγγλίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Τουρκίας και Ελλάδος, μέσω ειδικών εφαρμογών, διαγωνισμών, διαφημίσεων στο διαδίκτυο, ενώ σχεδιάζονται και υλοποιούνται ενέργειες δημοσίων σχέσεων και bloggers activations.

Σημειώνεται ότι η νέα καμπάνια έρχεται ως συνέχεια των ενεργειών προβολής που υλοποίησε η Marketing Greece για τη Λέσβο το 2016.

Ο γενικός διευθυντής της Marketing Greece, κ. Ιωσήφ Πάρσαλης, δήλωσε: «Η στοχευμένη χρονικά τουριστική προβολή το πρώτο πεντάμηνο του 2017, την περίοδο των κρατήσεων, μας οδήγησε στον έγκαιρο προγραμματισμό, σχεδιασμό και υλοποίηση των εργαλείων (όπως για παράδειγμα τα γυρίσματα και η παραγωγή της ταινίας το καλοκαίρι του 2016), για το νησί της Λέσβου, που χρειάζεται την υποστήριξή μας περισσότερο από κάθε άλλον προορισμό στην Ελλάδα. Η Marketing Greece, ως το κοινωνικό εργαλείο μάρκετινγκ του ΣΕΤΕ, στηρίζει τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις και τους προορισμούς που επλήγησαν από το προσφυγικό.

Εκτός από τη Λέσβο, υποστηρίξαμε ενεργά και αποτελεσματικά το νησί της Κω, ενώ σχεδιάζουμε ενέργειες προβολής για τη Χίο και τη Σάμο. Αισθάνομαι περήφανος που η Marketing Greece, με την στρατηγική κατεύθυνση του ΣΕΤΕ για έμπρακτη στήριξη των προορισμών που χρήζουν υποστήριξης λόγω του προσφυγικού, σήμερα παρουσιάζει την επόμενη καμπάνια για την Λέσβο, διαφημιστικές ταινίες και μιντιακό πρόγραμμα προώθησης, με προϋπολογισμό που καλύπτεται εξ ολοκλήρου από ιδιωτικούς πόρους και εταιρείες που στηρίζουν με όραμα το έργο που επιτελεί η Marketing Greece».


Πηγή: pronews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψυχολογία εργασίας: Σχέσεις προϊσταμένου και υφισταμένων

Οι σχέσεις μεταξύ προϊσταμένου και υφισταμένων έχουν καθοριστικό ρόλο στην παραγωγικότητα και στα κίνητρα στο χώρο εργασίας. Η εκτίμηση που νιώθουν ότι έχουν οι υφιστάμενοι από τον προϊστάμενο τους, είναι από τους ισχυρότερους παράγοντες που τους επιτρέπουν να αφοσιώνονται στο έργο τους. Έρευνες έχουν δείξει ότι το αίσθημα εκτίμησης βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο όπως άλλοι σημαντικοί παράγοντες σε σχέση με την εργασία τους που είναι το ύψος του μισθού, οι ευκαιρίες για εκπαίδευση και ανέλιξη. Ο προϊστάμενος είναι ο ισχυρότερος παράγοντας που μπορεί να επηρεάζει τα κίνητρα και το ομαδικό πνεύμα εργασίας των υφισταμένων του. Με τον τρόπο συμπεριφοράς του, τον προφορικό του λόγο, τη γλώσσα του σώματος και τις εκφράσεις του προσώπου του, μεταδίδει σημαντικότατα μηνύματα για τη γνώμη και τις σκέψεις του σχετικά με την αξία των ανθρώπων που εργάζονται μαζί του.

Η ομορφότερη κοπέλα της Κρήτης για το 2011

Πλήθος κόσμου κατέκλισε την Τετάρτη 24 Αυγούστου το club Envy στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Τελικός του 33ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ομορφιάς. Τον τίτλο της MISS ΚΡΗΤΗ 2011 κατέκτησε η 19χρονη Εύα Ζεϊμπεκάκη από το Ηράκλειο, Ά Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 αναδείχθηκε η Φαίη Αβδουλά και΄Β Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 η Ευρυδίκη Μερκούρη. Η 17χρονη Μιχαέλα Φωτιάδη

Κρητικό Σαρίκι το παραδοσιακό κεντητό μαντήλι για το κεφάλι. Η Ιστορία, οι συμβολισμοί & η Περίτεχνη πλέξη της κυρίας Πόπης

Με αφορμή την διάδοση της κρητικής παραδοσιακής τέχνης της πλέξης των σαρικιών επικοινωνήσαμε με την κυρία Πόπη, την υφάντρα μας. Τα χειροποίητα Κρητικά σαρίκια – μαντήλια στο katsounes.gr φτιάχνονται από τα χέρια της κυρίας Πόπης. Όπως μας είπε η ίδια και όπως θα έχετε αντιληφθεί η πλέξη των σαρικιών αποτελεί μια σπουδαία και περίτεχνη διαδικασία που διαφέρει από περιοχή σε περιοχή και είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη τιμή και την υπερηφάνεια των Κρητικών. Η τέχνη αυτή συναντάτε σήμερα κυρίως σε ορεινά χωριά της Κρήτης και κυρίως   χρησιμοποιείται από μεγαλύτερες γενιές. Όπως μας είπε η ονομασία του “Σαρίκι” έχει Τούρκικη καταγωγή και υποδηλώνει την Οθωμανική επιρροή στο νησί της Κρήτης τα παλαιότερα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Κάπου εδώ είναι η στιγμή που πρέπει να μιλήσουμε για το Συμβολισμό που έχουν τα Σαρίκια και τα μαντήλια των κρητικών στα κρόσσια, αλλά και γενικότερα τους συμβολισμούς   Ποιοι είναι όμως οι συμβολισμοί του;;   Τα κρόσσια στα μαντήλια των κρητ...

Ο Κώδικας Ηθικής και Δεοντολογίας των Δημοσίων Σχέσεων Παγκοσμίως .

1965 Κώδικας των Αθηνών . Ο Κώδικας Ηθικής και Δεοντολογίας των Δημοσίων Σχέσεων Παγκοσμίως . Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ . Η ΛΑΜΠΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . To 1960 ιδρύθηκε η ΕΕΔΣ – Ελληνική Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων , το επιστημονικό σωματείο των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα . Ο “πατριάρχης” (πρωτεργάτης) των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα , ο Μάνος Παυλίδης διετέλεσε πρόεδρος της IPRA (International Public Relations Association ) , από το 1973 έως το 1976 , ενώ το 1964 είχε εκλεγεί στη θέση του Γραμματέα . Το 1965 στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το παγκόσμιο συνέδριο της IPRA ( International Public Relations Association ) και εδώ υπογράφηκε ο περίφημος Κώδικας των Αθηνών , ο Διεθνής Κώδικας Δεοντολογίας των Δημοσίων Σχέσεων που εφαρμόζεται αδιάλειπτα από τότε από όλα τα επιστημονικά σωματεία των Δημοσίων Σχέσεων Παγκοσμίως . Δηλαδή όλοι οι επαγγελματίες των Δημοσίων Σχέσεων Παγκοσμίως εφαρμόζουν και ασπάζονται τον Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας ,...

Δημόσια Ιστορία και Έντυπος Τύπος

  Γράφει η Βογιατζάκη Δέσποινα Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Με τον όρο Δημόσια Ιστορία , αναφέρετε η καταγραφή και η διατήρηση των ιστορικών πληροφοριών έπειτα από προσωπικές εμπειρίες των ανθρώπων. Επίσης αναφέρεται στην αφήγηση για θέματα εθνικά, δημοσίων Προσώπων και για ορισμένες περιόδους των χωρών του κόσμου. Η Δημόσια Ιστορία αναφέρεται στην ¨Ιστορική Συντήρηση¨, ¨Επιστημονικά Αρχεία¨, ¨Προφορική Ιστορία¨, και σε άλλους τομείς. Το Πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης διδάσκει τη Δημόσια Ιστορία ως  ‘ η παρουσίαση της ιστορικής γνώσης σε ένα ευρύ κοινό-ακροατήριο. Η Δημόσια Ιστορία εμφανίζεται με πολλές μορφές, παραδείγματος  χάρη, τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ, ιστορικά έργα και τέλος, συλλογή & καταγραφή έργου’. Το Πανεπιστήμιο του Wisconsin αλλά και ο Robert Kelley   - Ιστορικός αναφέρουν ότι, ‘ η Δημόσια Ιστορία πιο συχνά αναφέρεται στην απασχόληση των ιστορικών προς την Ιστορία. Συνδέοντάς την με την εργασία έξω από τον ακαδημαϊκό χώρο’. Η ...