Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας: “Speak Greek in March”

Μένω στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Ο πατέρας μου γεννήθηκε στο Σισάνι της Κοζάνης και η μητέρα μου στo Καρπενήσι, στη Μυρίκη. Αγαπώ τα ταξίδια και στα χόμπι μου περιλαμβάνονται οι νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες που απολαμβάνω με την οικογένειά μου. Επίσης αγαπώ τη δουλειά μου και τη βοήθεια που προσφέρουμε στις επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητές τους. Έχω αφιερώσει τα δύο τελευταία χρόνια στην ανάπτυξη της επιχείρησής μου και σε αυτό το διάστημα έχουν παρουσιαστεί υπέροχες ευκαιρίες για εξέλιξη. Μια από αυτές είναι το Speak Greek in March (SGM) και όταν, λόγω των  γνώσεών μου στο ψηφιακό marketing,   μου ζητήθηκε να συνεισφέρω στην καμπάνια 2016 SGM, δεν δίστασα ούτε στιγμή.
 
Καμπάνια Speak Greek in March
Όλα τα θέματα που έχουν επιλεγεί προέρχονται από ελληνικές λέξεις
Το Speak Greek in March δημιουργήθηκε με σκοπό να παρακινήσει την ελληνική κοινότητα, το εκπαιδευτικό σύστημα και την κυβέρνηση να δώσουν υψηλότερη προτεραιότητα  στην ομιλία, την εκμάθηση και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας. Η πρωτοβουλία αυτή βρίσκεται τώρα στο δεύτερο έτος και, με βάση μια καινούργια ιδέα, προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι κάθε μέρα του Μαρτίου θα υπάρχει μια δραστηριότητα  η οποία να αυξάνει το ενδιαφέρον για τα Ελληνικά. Γι αυτό το λόγο ορίστηκαν 31 θέματα, ένα για κάθε μέρα. Τα θέματα ποικίλουν από απλές κατηγορίες όπως το «αλφάβητο», η «αριθμητική» και η «γραμματική» έως τη «φιλοσοφία», την «πολιτική», την «οικονομική», «τους Ολυμπιακούς» και τη «μυθολογία», για να αναφέρω κάποια ενδεικτικά παραδείγματα. Όλα τα θέματα που έχουν επιλεγεί προέρχονται από ελληνικές λέξεις και έχουν τις ρίζες τους στην ελληνική γλώσσα.
Παρόλο που η καμπάνια ξεκίνησε εδώ στη Μελβούρνη, σύντομα εξαπλώθηκε σε άλλες περιοχές της Αυστραλίας αλλά και στο εξωτερικό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια μπορείτε να επισκεφτείτε το www.speakgreekinmarch.com. Εδώ θα βρείτε επίσης και μια συνέντευξη του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, Μάικ Ζαφειρόπουλου στον Θέμη Καλλό για το SBS Greek Radio. Ο συγκεκριμένος ραδιοφωνικός σταθμός επίσης συμμετέχει στη φετινή καμπάνια παίρνοντας καθημερινά συνεντεύξεις από διακεκριμένους καλεσμένους οι οποίοι ειδικεύονται στο θέμα της ημέρας και μπορούν να μας δώσουν περισσότερες πληροφορίες.
 
Οι καλύτερες διακοπές μου στην Ελλάδα & αγαπημένες αναμνήσεις!
Συγκινούμαι και μόνο με τη σκέψη! Ήρθα στην Αυστραλία όταν ήμουν σχεδόν 9 ετών. Όταν ξαναήρθα στην Ελλάδα μόνη μου για πρώτη φορά ήμουν 22. Πριν ταξιδέψω στον βορρά για να επισκεφτώ τη γιαγιά μου και να ξανασυναντήσω τους συγγενείς μου, πέρασα μερικές μέρες στην Αθήνα και πήρα το φέριμποτ για τη Μύκονο. Μετά πήγα στην Πάρο. Έπειτα στη Σαντορίνη. Για δυο ολόκληρες εβδομάδες ήταν σαν να ζούσα σε καρτ ποστάλ, δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερα. Πριν από τρία χρόνια επέστρεψα στη Σαντορίνη με τα μικρά  παιδιά μου και ήταν πάλι σαν την πρώτη φορά, μου προκάλεσε δέος και μου έκοψε την ανάσα με την ομορφιά της.
 
Τα Ελληνικά Νησιά
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να στερήσετε στον εαυτό σας μια επίσκεψη στα ελληνικά νησιά και αν μπορείτε να επισκεφθείτε μόνο ένα, πηγαίνετε στη Σαντορίνη. Είναι ένα από τα μέρη που όλοι πρέπει να δουν τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους!
 
Αστείο Περιστατικό
Όταν ήμουν στην Κέρκυρα ο θείος μου με πήγε μια βόλτα με το αυτοκίνητο και κάναμε το γύρο του Νησιού. Παντού έβλεπα το όνομα Δήμος. Στο τέλος της μέρας ρώτησα, «Λοιπόν, πες μου ποιος είναι αυτός ο Δήμος που του ανήκει σχεδόν όλο το νησί;». Ο θείος δεν μπορούσε να σταματήσει τα γέλια καθώς μου εξηγούσε ότι Δήμος δεν ήταν κάποιο πρόσωπο αλλά ο Δήμος Κερκυραίων!
 
 
Αξέχαστες Εντυπώσεις
Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη γιατί ολόκληρη η εμπειρία ήταν αξέχαστη. Αν και, τώρα που το σκέφτομαι, τίποτα δεν είναι καλύτερο από τις ήσυχες στιγμές σε ένα εστιατόριο στην κορυφή ενός βράχου με υπέροχο φαγητό και θέα στο Αιγαίο Πέλαγος!
 
Τι κάνει την Ελλάδα ερωτεύσιμη;
Νομίζω ότι είναι η ιστορία, ο πολιτισμός, οι παραδόσεις, το φαγητό, η μουσική και οι μοναδικές εμπειρίες που κάνουν τους ανθρώπους να ερωτεύονται την Ελλάδα. Προσωπικά δεν αλλάζω το φαγητό με τίποτα. Λατρεύω την ελληνική κουζίνα.
 
Αγαπημένη γεύση
Ο μουσακάς, μια καλή χωριάτικη σαλάτα και η πρασόπιτα της μητέρας μου είναι τα αγαπημένα μου και τα αποζητάω συχνά. Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Απλά είναι πεντανόστιμα.
 
Επόμενος ελληνικός προορισμός
Ο τελευταίος προορισμός που επισκέφτηκα ήταν το Σάνσαϊν Κόουστ στο Κουίνζλαντ της Αυστραλίας και το επόμενο μέρος που θα ήθελα να επισκεφτώ στην Ελλάδα είναι η Χαλκιδική στα βόρεια της χώρας.
 
Αγαπημένο μεταφορικό μέσο
Διεύθυνα μια επιχείρηση με αερόστατα για πολλά χρόνια και μου αρέσει να διασχίζω και να βλέπω έναν τόπο από ένα όμορφο αερόστατο – και αυτό είναι κάτι που θα ήθελα να κάνω στην Ελλάδα κάποια στιγμή!
 
Προτιμάτε να ταξιδεύετε μόνος/η ή με την οικογένεια/φίλους;
Μου αρέσουν όλες οι πιθανές εκδοχές!
Τώρα τα αγαπημένα μου σουβενίρ είναι οι φωτογραφίες μας
 
Τι θεωρείτε απαραίτητο να έχετε μαζί σας στις διακοπές;
Ένα καλό βιβλίο!
 
Ενθύμια από την Ελλάδα
Επειδή ζούσαμε στην Ελλάδα όταν ήμαστε πολύ μικροί, υπάρχουν πολλές φωτογραφίες και οι γονείς μου νιώθουν ότι αυτή είναι η πατρίδα τους, ο τόπος στον οποίο ανήκουν. Την τελευταία φορά επέστρεψα με μια βαλίτσα γεμάτη τραπεζομάντηλα, μαξιλαροθήκες και κλινοσκεπάσματα που είχε κεντήσει η γιαγιά μου. Πριν γεννηθούν τα παιδιά μου, έπρεπε οπωσδήποτε να φέρω ένα ξεχωριστό ενθύμιο από κάθε προορισμό. Τώρα τα αγαπημένα μου σουβενίρ είναι οι φωτογραφίες μας.
 
 
πηγή: blog.discovergreece.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απαγορευμένες βωμολοχίες απειλούν την παράδοση

Απο την Μαρίνα Στεφανάκη rockvitamins.blogspot.gr Στη σημερινή πραγματικότητα όπου η μουσική ακούγεται με τα μάτια, με ένα κοινό τέμπο υπολογιστή καθώς και με χυδαίους στίχους για όλα τα τραγουδάκια, αναρωτιέμαι, ενώ διανύουμε περίοδο μαζικής κρίσης, δεν θα «έπρεπε» να ανθίζουν οι τέχνες, κατ’ επέκταση και η μουσική, ως καταλύτες πνευματικής αφύπνισης; Αναμφίβολα, τα γεγονότα της ιστορίας αυτό αποδεικνύουν... Ένα από τα άπειρα παραδείγματα, αποτελεί ο Βιτσέντζος Κορνάρος, που γύρω στα μέσα του 17ου αι., όταν άρχισε δηλαδή η πολιορκία του Ηρακλείου από τους Οθωμανούς, άρχισε και η δράση του. Οι σημερινοί, όμως, Νεοέλληνες -έτσι για διαφορά- ενώ πυροβολούμαστε από ψυχρές δυτικές σφαίρες, χαμπάρι δεν παίρνουμε και το έχουμε ρίξει στη «τρέλα» όπως χαρακτηρίζει ένα Τσα-κάλι.

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

Η ομορφότερη κοπέλα της Κρήτης για το 2011

Πλήθος κόσμου κατέκλισε την Τετάρτη 24 Αυγούστου το club Envy στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Τελικός του 33ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ομορφιάς. Τον τίτλο της MISS ΚΡΗΤΗ 2011 κατέκτησε η 19χρονη Εύα Ζεϊμπεκάκη από το Ηράκλειο, Ά Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 αναδείχθηκε η Φαίη Αβδουλά και΄Β Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 η Ευρυδίκη Μερκούρη. Η 17χρονη Μιχαέλα Φωτιάδη

Γάζα: Εθνοκάθαρση ή γενοκτονία;

Ο κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Ο διαπρεπής Ισραηλινός ιστορικός Όμερ Μπάρτοβ καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη διεθνή εβραϊκή κοινότητα να «σηκώσουν το ανάστημά τους και να υψώσουν τη φωνή τους, πριν η ηγεσία του Ισραήλ βυθίσει το ίδιο και τους γείτονές του στην άβυσσο». Τι διακρίνει τον πόλεμο από τη γενοκτονία; Πότε η κρατική βία μετατρέπεται από φρικτή αλλά νομικά εγκεκριμένη επίδειξη στρατιωτικής βίας στο «απόλυτο έγκλημα», σύμφωνα τόσο με το διεθνές δίκαιο όσο και με τη κοινή αντίληψη; Το ερώτημα αυτό απασχολεί πολύ τον Όμερ Μπάρτοβ τους τελευταίους μήνες. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Brown και κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος, ο Ισραηλινός ιστορικός έχει αφιερώσει την επιστημονική του σταδιοδρομία στη μελέτη πράξεων μαζικής δολοφονίας. Αυτό έχει καταστήσει την εμπειρογνωμοσύνη του περιζήτητη καθώς ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς συνεχίζει να κλιμακώνεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα αιματοχυσίας και καταστροφής. Καθώς ο πόλεμος εξε

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» για το κρητικό κρασί προβάλλει τον κρητικό αμπελώνα

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» που έχει γυριστεί από την Χρύσα Τζωρτζάκη στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται στο διεθνές κοινό, προβάλει την Κρήτη ως οινοπαραγωγική περιοχή και αναδεικνύει τον κρητικό αμπελώνα σε χώρες που δεν έχει αποκτήσει ακόμα μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Η σκηνοθέτης του φιλμ επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον ενημέρωσε για την θετική πορεία και την απήχηση που καταγράφει το ντοκιμαντέρ σε φεστιβάλ κινηματογράφου ανά τον κόσμο, παρουσιάζοντας το κρασί της Κρήτης από τη μινωική εποχή μέχρι τις μέρες μας. Το ντοκιμαντέρ αναπτύσσεται μέσα από την οπτική 11 οινοπαραγωγών του νησιού, οι οποίοι αναλύουν τις ποικιλίες του κρητικού κρασιού ενώ καταγράφονται και γευσιγνωστικές εμπειρίες και απόψεις, διεθνώς καταξιωμένων σομελιέ (sommelier). Το φιλμ βραβεύτηκε σε Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, του Τορόντο και ακολούθησε το Τόκιο. Επιλέχθηκε ως καλύτερο ντοκιμαντέρ από τα φεστιβάλ του Μιλάνου και της Νάπολι και τώρα είναι επίσημη επιλογή, όπως τονίζ