Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

3 πρωινά τελετουργικά των πολύ επιτυχημένων ανθρώπων .

 Τα μυστικά που κάθε πρωί τους εξασφαλίζουν μέγιστη πνευματική δύναμη και απόδοση

 
Αν μιλάμε για "επαγγελματική στολή" που όμως εξέπεμπε αυτοπεποίθηση και τελικά έγινε σήμα κατατεθέν μίας διαφορετικής κομψότητας στη δουλειά, τότε μιλάμε για τον Στιβ Τζομπς: Μαύρο ζιβάγκο σε παραλλαγές, τζιν και αυτό ήταν όλο.

Για την επιτυχία δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή. Υπάρχουν, όμως, βήματα, μέθοδοι και μυστικά που κρατούν κάποιον σε επαφή με τον στόχο του και ταυτόχρονα του δίνουν μια μικρή ανάσα μέσα στο σκληρό πρόγραμμα της μέρας του, μικρές άγκυρες για να «κρατηθεί» και να συνεχίσει να παλεύει για το καλύτερο.

Σύμφωνα με τον Rhett Power, συγγραφέα εγχειριδίων για έξυπνη διοίκηση μεγάλων επιχειρήσεων υπάρχου κάποια τελετουργικά που εφαρμόζουν άνθρωποι που αποδεδειγμένα έχουν διακριθεί στον τομέα τους, χωρίς να στερούνται τις ευτυχισμένες στιγμές της μέρας του. Τα τρία βασικότερα είναι αυτά:


 Βρείτε μία επαγγελματική «στολή»
Κι όταν λέμε «στολή» δεν εννοούμε του αστυνόμου, αλλά έναν τύπο ρούχων που σας εκφράζει, σας κρατά άνετους όλη μέρα και δεν αφαιρεί τίποτα από την κομψότητα σας. Η συμβουλή ισχύει και για τον γυναικείο πληθυσμό. Από το να χάνεις χρόνο κάθε πρωί ή το προηγούμενο βράδυ για το τι θα φορέσεις, βρες ένα ρούχο που σου πάει, σε βολεύει και τονώνει την αυτοπεποίθηση σου και φρόντισε να υπάρχει στη ντουλάπα σου σε διαφορετικές εκδοχές, συμβουλεύει ο ειδικός. Βέβαια, αναφέρει και τον Μαρκ Ζούγκερμπεργκ, ως παράδειγμα, αλλά μάλλον ο Στιβ Τζομπς ήταν πιο κοντά σε αυτό που περιγράφει ως «κοστούμι δύναμης, αυτοπεποίθησης και άνεσης».



15’ χαράς αρκούν, αν κάνετε κάτι που πραγματικά σας αρέσει
Πριν φύγετε το πρωί από το σπίτι, κάντε έστω και για 10-15 λεπτά κάτι που σας γεμίζει χαρά. Από το διαβάσετε λίγες σελίδες ακόμη από το αγαπημένο σας βιβλίο ή να πάτε μια μικρή βόλτα το σκύλο. Το να κάνετε αυτό που σας ευχαριστεί ελάχιστη ώρα από τη στιγμή που θα ξυπνήσετε λειτουργεί σαν ένα δημιουργικό ντους στον εγκέφαλο και σας πλημμυρίζει από ενδορφίνες, που σας κρατούν ευδιάθετους και δημιουργικούς όλη μέρα, λέει ο Power.



Μην αναζητάτε το ιδανικό μέρος, την ιδανική στιγμήΕδώ ο Power χρησιμοποιεί ως παράδειγμα την Άγκαθα Κρίστι. Μπορούσε να γράψει παντού, με όποιες συνθήκες, σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιούσε γραφείο. Τι θέλει να πει ο συγγραφέας με αυτό; Ότι δεν χρειάζεται το πρωί να μπαίνετε στη διαδικασία να οραματιστείτε τις ιδανικές συνθήκες κάτω από τις οποίες θα δουλέψετε σήμερα: η κάθε μέρα έχει τα δικά της απρόοπτα και ασχέτως που φέρατε λουλουδάκια στο γραφείο και είχατε προγραμματίσει τη δουλειά σας, είναι πολύ πιθανόν όλο αυτό το πρόγραμμα να χαλάσει. Το θέμα είναι να μη χαλάσει η ψυχολογία σας, να εργαστείτε σα να μην άλλαξε τίποτα, σαν τίποτα να μη σας έβγαλε από τον δρόμο. Όπως χαρακτηριστικά γράφει, «ιδανικές στιγμές και ιδανικές περιστάσεις δεν υπάρχουν ποτέ». Είναι μέσα μας και εμείς τις κρατάμε σε λειτουργία.

 Με στοιχεία από το Inc.
 
 
Πηγή:www.lifo.gr





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απαγορευμένες βωμολοχίες απειλούν την παράδοση

Απο την Μαρίνα Στεφανάκη rockvitamins.blogspot.gr Στη σημερινή πραγματικότητα όπου η μουσική ακούγεται με τα μάτια, με ένα κοινό τέμπο υπολογιστή καθώς και με χυδαίους στίχους για όλα τα τραγουδάκια, αναρωτιέμαι, ενώ διανύουμε περίοδο μαζικής κρίσης, δεν θα «έπρεπε» να ανθίζουν οι τέχνες, κατ’ επέκταση και η μουσική, ως καταλύτες πνευματικής αφύπνισης; Αναμφίβολα, τα γεγονότα της ιστορίας αυτό αποδεικνύουν... Ένα από τα άπειρα παραδείγματα, αποτελεί ο Βιτσέντζος Κορνάρος, που γύρω στα μέσα του 17ου αι., όταν άρχισε δηλαδή η πολιορκία του Ηρακλείου από τους Οθωμανούς, άρχισε και η δράση του. Οι σημερινοί, όμως, Νεοέλληνες -έτσι για διαφορά- ενώ πυροβολούμαστε από ψυχρές δυτικές σφαίρες, χαμπάρι δεν παίρνουμε και το έχουμε ρίξει στη «τρέλα» όπως χαρακτηρίζει ένα Τσα-κάλι.

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

Η ομορφότερη κοπέλα της Κρήτης για το 2011

Πλήθος κόσμου κατέκλισε την Τετάρτη 24 Αυγούστου το club Envy στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Τελικός του 33ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ομορφιάς. Τον τίτλο της MISS ΚΡΗΤΗ 2011 κατέκτησε η 19χρονη Εύα Ζεϊμπεκάκη από το Ηράκλειο, Ά Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 αναδείχθηκε η Φαίη Αβδουλά και΄Β Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 η Ευρυδίκη Μερκούρη. Η 17χρονη Μιχαέλα Φωτιάδη

Γάζα: Εθνοκάθαρση ή γενοκτονία;

Ο κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Ο διαπρεπής Ισραηλινός ιστορικός Όμερ Μπάρτοβ καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη διεθνή εβραϊκή κοινότητα να «σηκώσουν το ανάστημά τους και να υψώσουν τη φωνή τους, πριν η ηγεσία του Ισραήλ βυθίσει το ίδιο και τους γείτονές του στην άβυσσο». Τι διακρίνει τον πόλεμο από τη γενοκτονία; Πότε η κρατική βία μετατρέπεται από φρικτή αλλά νομικά εγκεκριμένη επίδειξη στρατιωτικής βίας στο «απόλυτο έγκλημα», σύμφωνα τόσο με το διεθνές δίκαιο όσο και με τη κοινή αντίληψη; Το ερώτημα αυτό απασχολεί πολύ τον Όμερ Μπάρτοβ τους τελευταίους μήνες. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Brown και κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος, ο Ισραηλινός ιστορικός έχει αφιερώσει την επιστημονική του σταδιοδρομία στη μελέτη πράξεων μαζικής δολοφονίας. Αυτό έχει καταστήσει την εμπειρογνωμοσύνη του περιζήτητη καθώς ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς συνεχίζει να κλιμακώνεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα αιματοχυσίας και καταστροφής. Καθώς ο πόλεμος εξε

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» για το κρητικό κρασί προβάλλει τον κρητικό αμπελώνα

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» που έχει γυριστεί από την Χρύσα Τζωρτζάκη στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται στο διεθνές κοινό, προβάλει την Κρήτη ως οινοπαραγωγική περιοχή και αναδεικνύει τον κρητικό αμπελώνα σε χώρες που δεν έχει αποκτήσει ακόμα μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Η σκηνοθέτης του φιλμ επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον ενημέρωσε για την θετική πορεία και την απήχηση που καταγράφει το ντοκιμαντέρ σε φεστιβάλ κινηματογράφου ανά τον κόσμο, παρουσιάζοντας το κρασί της Κρήτης από τη μινωική εποχή μέχρι τις μέρες μας. Το ντοκιμαντέρ αναπτύσσεται μέσα από την οπτική 11 οινοπαραγωγών του νησιού, οι οποίοι αναλύουν τις ποικιλίες του κρητικού κρασιού ενώ καταγράφονται και γευσιγνωστικές εμπειρίες και απόψεις, διεθνώς καταξιωμένων σομελιέ (sommelier). Το φιλμ βραβεύτηκε σε Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, του Τορόντο και ακολούθησε το Τόκιο. Επιλέχθηκε ως καλύτερο ντοκιμαντέρ από τα φεστιβάλ του Μιλάνου και της Νάπολι και τώρα είναι επίσημη επιλογή, όπως τονίζ