Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων στις επόμενες δεκαετίες .


Αναπτύσσουμε Σχέσεις : 
Οι αγορές είναι συζητήσεις . 
Οι αγορές απαρτίζονται από ανθρώπους και όχι απο δημογραφικά χαρακτηριστικά . 
Με τη στρατηγική που φέρνουμε μέσω της επιστήμης των Δημοσίων Σχέσεων , μιλάμε τη γλώσσα των ανθρώπων και όχι μία στημένη εμπορική – marketing γλώσσα . 
Η Φυσική Ανθρώπινη Φωνή είναι πιστευτή σε αντίθεση με τις εμπορικές σκηνοθετημένες κραυγές οι οποίες είναι προσχεδιασμένες και αυτό οι άνθρωποι το καταλαβαίνουν και κατανοούν πως οι επιχειρήσεις προσπαθούν με βία να τους αναγκάσουν να τις επιλέξουν . 
Οι επιστήμονες επαγγελματίες στις Δημόσιες Σχέσεις μιλούν με ειλικρίνεια , αξιοπιστία , ήθος , συνέπεια , διαφάνεια . Με αυτές τις αξίες “χτίζουν” σχέσεις με τους ανθρώπους και στην ουσία στην κοινωνία λένε : “Αυτοί είμαστε . Αν πιστεύετε στις αξίες μας , ελάτε μαζί μας” . 
Στα κοινωνικά δίκτυα και στο Internet έχει ανοίξει διάλογος – γίνονται αμφίδρομα οι συζητήσεις σε ένα τεράστιο εύρος ανθρώπων κάτι που αυξάνει το βαθμό επιρροής αφού δημιουργεί την εικόνα και τη φήμη των οργανισμών . 
Στην επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων κάνουμε καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων, κάνουμε πολλά πράγματα για τους Ανθρώπους . 
Τα κοινωνικά δίκτυα γνωρίζουν πολλά για τους οργανισμούς και καταθέτουν προσωπικές εμπειρίες . 
Όταν οι οργανισμοί χάνουν την ταπεινότητα τους οι άνθρωποι απομακρύνονται από αυτούς . 
Οι άνθρωποι δεν επηρρεάζονται στις αποφάσεις τους απο το marketing γιατί μιλούν μία άλλη γλώσσα .Βρίσκονται μεταξύ τους face to face ή στις κοινότητες στο διαδίκτυο . 
Οι αγορές είναι πιό έξυπνες , πιό οργανωμένες , πιό ενημερωμένες απο ποτέ . 
Οι άνθρωποι κατανοούν στη εποχή μας πως παίρνουν αυθεντική ενημέρωση από Ανθρώπους με τους οποίους έχουν σχέσεις και όχι απο τους πωλητές . 
Τώρα πιά δεν υπάρχουν εταιρικά μυστικά . Συζητώνται και λέγονται τα πάντα στις κοινότητες και τα δίκτυα μέσω των ανθρώπων . 
Αυτή τη στιγμή οι επιχειρήσεις μιλούν «ψυχρά» και ερχόμαστε με την επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων να το αλλάξουμε αυτό . 
Στα κοινωνικά δίκτυα οι άνθρωποι μοιράζονται τα συναισθήματα τους και τις ανησυχίες τους . 
Στις Δημόσιες Σχέσεις πιστεύουμε πως το σπουδαιότερο κεφάλαιο είναι το Ανθρώπινο . 
Οι συζητήσεις γίνονται μέσα στις επιχειρήσεις και έξω απο αυτές στις αγορές . Πρέπει οι συζητήσεις και στα δύο επίπεδα να είναι ειλικρινείς και συναρπαστικές . 
Η σκηνοθετημένη επικοινωνία , φαίνεται στα μάτια και τα αυτιά των ανθρώπων , ακριβώς σαν σκηνοθετημένη . 
Η αίσθηση μέσω της άκρατης εμπορικής επικοινωνίας είναι σαν οι επιχειρήσεις να μην μιλούν σε κανέναν . 
Οι αξίες είναι επιτακτική ανάγκη . 
Οι επιχειρήσεις πρέπει να βγούν απο τους γυάλινους πύργους τους και να δημιουργήσουν Σχέσεις – Σχέσεις – Σχέσεις . 
Τα προγράμματα Marketing δημιουργούνται απο τον φόβο μήπως οι αγορές μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει στην επιχείρηση . 
Οι κοινωνίες δεν μπορούν πλέον να συνεργάζονται με ύποπτα μυαλά . 
Οι Αγορές στην εποχή αυτή μπορούν να αλλάξουν προμηθευτές – οι πελάτες να αλλάξουν επιχειρήσεις κ.ο.κ εν μία νυκτί . 
Οι Άνθρωποι βρίσκουν – μιλούν και συννενοούνται με εκείνους που καταλαβαίνουν τι τους λένε και μιλούν την ίδια γλώσσα . 
Οι επιχειρήσεις για να μιλούν με ανθρώπινη γλώσσα πρέπει να συμερίζονται τις ανησυχίες και τα ενδιαφέροντα των κοινοτήτων τους . 
Οι επιχειρήσεις που θα επιβιώσουν θα πρέπει να είναι σε κοινότητες συζητήσεων . 
Οι συζητήσεις είναι σε δύο τομείς . Εντός της επιχείρησης και εκτός αυτής . 
Οι παλαιές αντιλήψεις πεθαίνουν . 
Οι άνθρωποι θέλουν να μπαίνουν μέσα στις επιχειρήσεις . 


Οι Δημόσιες Σχέσεις και το Marketing : 
Το Marketing Πέθανε γιατί αναζητά Πελάτες και όχι Σχέσεις . 
Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι, Κομψή οργάνωση . 
Το Marketing αυτοκτόνησε και το όπλο του το έδωσε η επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων . 
Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι στροφή 180 Μοιρών στην Επικοινωνία . 
Στις Δημόσιες Σχέσεις μιλάμε απλά – κατανοητά – ανθρώπινα – αναπτύσουμε σχέσεις . 
Το Marketing μιλά επιθετικά – εμπορικά – ψεύτικα , δημιουργεί εχθρούς . 
Οι επιχειρήσεις που αναπτύσουν Σχέσεις , δεν χρειάζονται Marketing . 


Αλλάζουμε δομικά την παραδοσιακή μορφή επικοινωνίας . Οι ερευνητικές διαδικασίες , αποδεικνύουν πως οι εμπορικές μορφές δηλαδή το Marketing δεν οδηγεί τις αποφάσεις . 
Οι αποφάσεις για τις συμπεριφορές λαμβάνονται από την Ανάπτυξη των Σχέσεων . 
Όταν μία επιχείρηση έχει πιστό κοινό δεν έχει ανάγκη το Marketing . 
Με την επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων δημιουργούμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με τη Δημιουργία και την Ανάπτυξη Σχέσεων με τους εργαζόμενους , τους πελάτες ,τους καταναλωτές ,τους επενδυτές και κάθε ομάδα με την οποία επικοινωνεί κάθε Οργανισμός . 
Με την επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων «Μπαίνουμε» σε συζητήσεις με τους πελάτες και όλους τους συνεργάτες κάθε Οργανισμού , τους ρωτάμε τι πρέπει να κάνουμε , διευρύνουμε τις σκέψεις , την ψυχή της επιχείρησης . 
Στην επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων Εργαζόμαστε με πάθος πάνω στις αξίες του ήθους , της συνέπειας , της αξιοπιστίας , της ειλικρίνειας και της διαφάνειας . Με πολλαπλά «εργαλεία» μετράμε και διασφαλίζουμε την ενσωμάτωση αυτών των αξιών . 
Τοποθετούμε τα κοινά «μέσα» στην επιχείρηση σας αφού συνεργάζονται μαζί μας , μας επιλέγουν και νοιάζονται για εμάς . 
Αν δεν ανοιχτείτε δεν θα μπορείτε να συνεργαστείτε . 


Γιώργος Παπατριανταφύλλου .


Ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου είναι ο Συγγραφέας των βιβλίων , Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων εκδόσεις Σταμούλης 2008 και Εταιρική Εικόνα εκδ. Σταμούλης 2011 μέλος του δσ της ΕΕΔΣ ( Ελληνική Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων / το επιστημονικό σωματείο των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα ) και πιστοποιημένος εκπαιδευτής απο το ΕΚΕΠΙΣ , εποπτείας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων , Πολιτισμού και Αθλητισμού . Διδάσκει Δημόσιες Σχέσεις και Διοίκηση Επιχειρήσεων σε στελέχη επιχειρήσεων και φοιτητές gpappr@gmail.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψυχολογία εργασίας: Σχέσεις προϊσταμένου και υφισταμένων

Οι σχέσεις μεταξύ προϊσταμένου και υφισταμένων έχουν καθοριστικό ρόλο στην παραγωγικότητα και στα κίνητρα στο χώρο εργασίας. Η εκτίμηση που νιώθουν ότι έχουν οι υφιστάμενοι από τον προϊστάμενο τους, είναι από τους ισχυρότερους παράγοντες που τους επιτρέπουν να αφοσιώνονται στο έργο τους. Έρευνες έχουν δείξει ότι το αίσθημα εκτίμησης βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο όπως άλλοι σημαντικοί παράγοντες σε σχέση με την εργασία τους που είναι το ύψος του μισθού, οι ευκαιρίες για εκπαίδευση και ανέλιξη. Ο προϊστάμενος είναι ο ισχυρότερος παράγοντας που μπορεί να επηρεάζει τα κίνητρα και το ομαδικό πνεύμα εργασίας των υφισταμένων του. Με τον τρόπο συμπεριφοράς του, τον προφορικό του λόγο, τη γλώσσα του σώματος και τις εκφράσεις του προσώπου του, μεταδίδει σημαντικότατα μηνύματα για τη γνώμη και τις σκέψεις του σχετικά με την αξία των ανθρώπων που εργάζονται μαζί του.

Ο Κώδικας Ηθικής και Δεοντολογίας των Δημοσίων Σχέσεων Παγκοσμίως .

1965 Κώδικας των Αθηνών . Ο Κώδικας Ηθικής και Δεοντολογίας των Δημοσίων Σχέσεων Παγκοσμίως . Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ . Η ΛΑΜΠΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . To 1960 ιδρύθηκε η ΕΕΔΣ – Ελληνική Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων , το επιστημονικό σωματείο των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα . Ο “πατριάρχης” (πρωτεργάτης) των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα , ο Μάνος Παυλίδης διετέλεσε πρόεδρος της IPRA (International Public Relations Association ) , από το 1973 έως το 1976 , ενώ το 1964 είχε εκλεγεί στη θέση του Γραμματέα . Το 1965 στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το παγκόσμιο συνέδριο της IPRA ( International Public Relations Association ) και εδώ υπογράφηκε ο περίφημος Κώδικας των Αθηνών , ο Διεθνής Κώδικας Δεοντολογίας των Δημοσίων Σχέσεων που εφαρμόζεται αδιάλειπτα από τότε από όλα τα επιστημονικά σωματεία των Δημοσίων Σχέσεων Παγκοσμίως . Δηλαδή όλοι οι επαγγελματίες των Δημοσίων Σχέσεων Παγκοσμίως εφαρμόζουν και ασπάζονται τον Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας ,...

Η ομορφότερη κοπέλα της Κρήτης για το 2011

Πλήθος κόσμου κατέκλισε την Τετάρτη 24 Αυγούστου το club Envy στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Τελικός του 33ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ομορφιάς. Τον τίτλο της MISS ΚΡΗΤΗ 2011 κατέκτησε η 19χρονη Εύα Ζεϊμπεκάκη από το Ηράκλειο, Ά Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 αναδείχθηκε η Φαίη Αβδουλά και΄Β Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 η Ευρυδίκη Μερκούρη. Η 17χρονη Μιχαέλα Φωτιάδη

Κρητικό Σαρίκι το παραδοσιακό κεντητό μαντήλι για το κεφάλι. Η Ιστορία, οι συμβολισμοί & η Περίτεχνη πλέξη της κυρίας Πόπης

Με αφορμή την διάδοση της κρητικής παραδοσιακής τέχνης της πλέξης των σαρικιών επικοινωνήσαμε με την κυρία Πόπη, την υφάντρα μας. Τα χειροποίητα Κρητικά σαρίκια – μαντήλια στο katsounes.gr φτιάχνονται από τα χέρια της κυρίας Πόπης. Όπως μας είπε η ίδια και όπως θα έχετε αντιληφθεί η πλέξη των σαρικιών αποτελεί μια σπουδαία και περίτεχνη διαδικασία που διαφέρει από περιοχή σε περιοχή και είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη τιμή και την υπερηφάνεια των Κρητικών. Η τέχνη αυτή συναντάτε σήμερα κυρίως σε ορεινά χωριά της Κρήτης και κυρίως   χρησιμοποιείται από μεγαλύτερες γενιές. Όπως μας είπε η ονομασία του “Σαρίκι” έχει Τούρκικη καταγωγή και υποδηλώνει την Οθωμανική επιρροή στο νησί της Κρήτης τα παλαιότερα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Κάπου εδώ είναι η στιγμή που πρέπει να μιλήσουμε για το Συμβολισμό που έχουν τα Σαρίκια και τα μαντήλια των κρητικών στα κρόσσια, αλλά και γενικότερα τους συμβολισμούς   Ποιοι είναι όμως οι συμβολισμοί του;;   Τα κρόσσια στα μαντήλια των κρητ...

Δημόσια Ιστορία και Έντυπος Τύπος

  Γράφει η Βογιατζάκη Δέσποινα Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Με τον όρο Δημόσια Ιστορία , αναφέρετε η καταγραφή και η διατήρηση των ιστορικών πληροφοριών έπειτα από προσωπικές εμπειρίες των ανθρώπων. Επίσης αναφέρεται στην αφήγηση για θέματα εθνικά, δημοσίων Προσώπων και για ορισμένες περιόδους των χωρών του κόσμου. Η Δημόσια Ιστορία αναφέρεται στην ¨Ιστορική Συντήρηση¨, ¨Επιστημονικά Αρχεία¨, ¨Προφορική Ιστορία¨, και σε άλλους τομείς. Το Πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης διδάσκει τη Δημόσια Ιστορία ως  ‘ η παρουσίαση της ιστορικής γνώσης σε ένα ευρύ κοινό-ακροατήριο. Η Δημόσια Ιστορία εμφανίζεται με πολλές μορφές, παραδείγματος  χάρη, τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ, ιστορικά έργα και τέλος, συλλογή & καταγραφή έργου’. Το Πανεπιστήμιο του Wisconsin αλλά και ο Robert Kelley   - Ιστορικός αναφέρουν ότι, ‘ η Δημόσια Ιστορία πιο συχνά αναφέρεται στην απασχόληση των ιστορικών προς την Ιστορία. Συνδέοντάς την με την εργασία έξω από τον ακαδημαϊκό χώρο’. Η ...