Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σκηνές από τη νέα πολυαναμένομενη ταινία " Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι"

Από το Ηράκλειο, ξεκινάει την ερχόμενη Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, σε πρώτη πανελλήνια προβολή στο Τεχνόπολις το ταξίδι της η νέα πολυαναμενόμενη ταινία για τον Ιωάννη Βαρβάκη. Δείτε φωτογραφίες και το trailer

Ο Ηρακλειώτης σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, μετά την τεράστια επιτυχία του El Greco, αναβιώνει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του Ιωάννη Βαρβάκη, το έργο και τη δράση ενός ανθρώπου που από πειρατής του Αιγαίου, εξελίχθηκε σε ευνοούμενο της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας, «μεγάλωσε» στις ακτές της Κασπίας και όταν απέκτησε πλούτο και δύναμη, έγινε εθνικός ευεργέτης μιας διχασμένης Ελλάδας.

Μετά το θερμό καλωσόρισμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η «κινηματογραφική», πανελλήνια Avant Premiere της επικής ταινίας «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 8.00 στο Τεχνόπολις παρουσία του σκηνοθέτη κ. Γιάννη Σμαραγδή και συντελεστών της ταινίας.

Η ταινία αποτελεί μια διεθνή παραγωγή της οποίας τα γυρίσματα έγιναν στην Αίγινα, την Κρήτη, τα Ψαρά αλλά και στην Ρωσία, στην Αγία Πετρούπολη και το Αστραχάν. Η ταινία, βασίζεται στην αληθινή ιστορία του εθνικού ευεργέτη και ευπατρίδη Ιωάννη Βαρβάκη που από τα Ψαρά, φτάνει στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας, η οποία του παραχωρεί το μονοπώλιο εμπορίας στο χαβιάρι. 

Σύντομα ο Ιωάννης Βαρβάκης, γίνεται ζάμπλουτος και καταλήγει στην Ελλάδα κατά την επανάσταση του 1821 ως εξέχον μέλος της Φιλικής Εταιρείας, ενισχύοντας τον απελευθερωτικό αγώνα.
Τον χαρακτήρα του Βαρβάκη υποδύεται ο Γερμανός ηθοποιός Σεμπάστιαν Κοχ, πρωταγωνιστής της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας «Οι Ζωές των Άλλων». Στο διεθνές καστ των πρωταγωνιστών συμπεριλαμβάνονται η ντίβα του Γαλλικού σινεμά Κατρίν Ντενέβ, η οποία υποδύεται την Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας, ο Βρετανός Τζόν Κλίζ, γνωστός από τις ταινίες των Μοντι Πάϊθον και τη σειρά ταινιών Τζέιμς Μποντ και ο Ισπανός Χουν Ντιέγκο Μπόττο, βραβευμένος για τον ρόλο του ιεροεξεταστή στον «Ελ Γκρέκο».

Από ελληνικής πλευράς στην ταινία συμμετέχουν γνωστοί ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων ο Λάκης Λαζόπουλος, η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, ο Άκης Σακελλαρίου και ο Γιάννης Βούρος.



Η Avant Premiere της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» θα πραγματοποιηθεί, παρουσία του ιδίου και των συντελεστών, στο Τεχνόπολις την Τετάρτη στις 20:00, ενώ από την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν και οι προγραμματισμένες προβολές στους κινηματογράφους Τεχνόπολις και Βιτσέντζος Κορνάρος.

Πηγή: CretePlus.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απαγορευμένες βωμολοχίες απειλούν την παράδοση

Απο την Μαρίνα Στεφανάκη rockvitamins.blogspot.gr Στη σημερινή πραγματικότητα όπου η μουσική ακούγεται με τα μάτια, με ένα κοινό τέμπο υπολογιστή καθώς και με χυδαίους στίχους για όλα τα τραγουδάκια, αναρωτιέμαι, ενώ διανύουμε περίοδο μαζικής κρίσης, δεν θα «έπρεπε» να ανθίζουν οι τέχνες, κατ’ επέκταση και η μουσική, ως καταλύτες πνευματικής αφύπνισης; Αναμφίβολα, τα γεγονότα της ιστορίας αυτό αποδεικνύουν... Ένα από τα άπειρα παραδείγματα, αποτελεί ο Βιτσέντζος Κορνάρος, που γύρω στα μέσα του 17ου αι., όταν άρχισε δηλαδή η πολιορκία του Ηρακλείου από τους Οθωμανούς, άρχισε και η δράση του. Οι σημερινοί, όμως, Νεοέλληνες -έτσι για διαφορά- ενώ πυροβολούμαστε από ψυχρές δυτικές σφαίρες, χαμπάρι δεν παίρνουμε και το έχουμε ρίξει στη «τρέλα» όπως χαρακτηρίζει ένα Τσα-κάλι.

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

Η ομορφότερη κοπέλα της Κρήτης για το 2011

Πλήθος κόσμου κατέκλισε την Τετάρτη 24 Αυγούστου το club Envy στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Τελικός του 33ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ομορφιάς. Τον τίτλο της MISS ΚΡΗΤΗ 2011 κατέκτησε η 19χρονη Εύα Ζεϊμπεκάκη από το Ηράκλειο, Ά Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 αναδείχθηκε η Φαίη Αβδουλά και΄Β Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 η Ευρυδίκη Μερκούρη. Η 17χρονη Μιχαέλα Φωτιάδη

Γάζα: Εθνοκάθαρση ή γενοκτονία;

Ο κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Ο διαπρεπής Ισραηλινός ιστορικός Όμερ Μπάρτοβ καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη διεθνή εβραϊκή κοινότητα να «σηκώσουν το ανάστημά τους και να υψώσουν τη φωνή τους, πριν η ηγεσία του Ισραήλ βυθίσει το ίδιο και τους γείτονές του στην άβυσσο». Τι διακρίνει τον πόλεμο από τη γενοκτονία; Πότε η κρατική βία μετατρέπεται από φρικτή αλλά νομικά εγκεκριμένη επίδειξη στρατιωτικής βίας στο «απόλυτο έγκλημα», σύμφωνα τόσο με το διεθνές δίκαιο όσο και με τη κοινή αντίληψη; Το ερώτημα αυτό απασχολεί πολύ τον Όμερ Μπάρτοβ τους τελευταίους μήνες. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Brown και κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος, ο Ισραηλινός ιστορικός έχει αφιερώσει την επιστημονική του σταδιοδρομία στη μελέτη πράξεων μαζικής δολοφονίας. Αυτό έχει καταστήσει την εμπειρογνωμοσύνη του περιζήτητη καθώς ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς συνεχίζει να κλιμακώνεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα αιματοχυσίας και καταστροφής. Καθώς ο πόλεμος εξε

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» για το κρητικό κρασί προβάλλει τον κρητικό αμπελώνα

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» που έχει γυριστεί από την Χρύσα Τζωρτζάκη στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται στο διεθνές κοινό, προβάλει την Κρήτη ως οινοπαραγωγική περιοχή και αναδεικνύει τον κρητικό αμπελώνα σε χώρες που δεν έχει αποκτήσει ακόμα μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Η σκηνοθέτης του φιλμ επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον ενημέρωσε για την θετική πορεία και την απήχηση που καταγράφει το ντοκιμαντέρ σε φεστιβάλ κινηματογράφου ανά τον κόσμο, παρουσιάζοντας το κρασί της Κρήτης από τη μινωική εποχή μέχρι τις μέρες μας. Το ντοκιμαντέρ αναπτύσσεται μέσα από την οπτική 11 οινοπαραγωγών του νησιού, οι οποίοι αναλύουν τις ποικιλίες του κρητικού κρασιού ενώ καταγράφονται και γευσιγνωστικές εμπειρίες και απόψεις, διεθνώς καταξιωμένων σομελιέ (sommelier). Το φιλμ βραβεύτηκε σε Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, του Τορόντο και ακολούθησε το Τόκιο. Επιλέχθηκε ως καλύτερο ντοκιμαντέρ από τα φεστιβάλ του Μιλάνου και της Νάπολι και τώρα είναι επίσημη επιλογή, όπως τονίζ