Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προστατεύουμε το περιβάλλον και τα ζώα!!



Σε μία εποχή όπου η οικονομική κρίση έχει καλύψει τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, η ανάπτυξη στους τομείς που διαθέτει η κάθε χώρα είναι ‘αναγκαία’. Έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα οικονομικά προβλήματα και να επέλθει η άνοδος στα οικονομικά των κρατών.  Η τουριστική και ναυτιλιακή βιομηχανία είναι οι βασικοί οικονομικοί πόροι που διαθέτει η Ελλάδα.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα κατεξοχήν τουριστική. Άνθρωποι από όλες τις περιοχές του κόσμου, επιλέγουν τις Ελληνικές πόλεις και νησιά για τις διακοπές τους. Η χώρα μας, έχει το μοναδικό προνόμιο να συνδυάζει πολλές κατηγορίες τουρισμού. Επομένως, έχει τη δυνατότητα, να πραγματοποιεί όχι μόνο θερινές διακοπές για τους τουρίστες της, αλλά μπορεί να προσφέρει χειμερινές, αγροτικές, οικολογικές, συνεδριακές, θαλάσσιες κτλ, οι λεγόμενες εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Μια μορφή τουρισμού που η χώρα μας έχει τις προδιαγραφές να προωθήσει είναι η επαφή και η παρατήρηση των ζώων. Η Ελλάδα έχει την τύχη να φιλοξενεί ζώα υπό εξαφάνιση όπως η καφέ αρκούδα, η θαλάσσια Φώκια και η θαλάσσια χελώνα. 

Στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, έχουμε την ευκαιρία τα τελευταία 4 χρόνια, να φιλοξενούμε μια από τις 350 φώκιες που ζουν στην Μεσόγειο.  Υπενθυμίζοντας την άποψη των προγόνων μας, οι Αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν την φώκια ιερό ζώο λόγο της τύχης που φέρνει στον τόπο που επιλέγει να ζήσει! Εδώ και 4 χρόνια, λοιπόν, η φώκια ΜΑΣ, η Μιραμπέλα, έρχεται κάθε χρόνο για να περάσει το χειμώνα, όσο πιο ήπια γίνεται. Φέτος, η Μιραμπέλα, έγινε μανούλα. Το όνομα αυτού, Νέαρχος!

Η Κρήτη τα τελευταία χρόνια προβάλλεται στο εξωτερικό, δυστυχώς, για τις κακοποιήσεις των ζώων. Ένα μεγάλο μέρος των τουριστών με οικολογική και φιλοζωική συνείδηση, τα τελευταία χρόνια δεν επιλέγει την Ελλάδα για τις διακοπές τους, λόγο της άσχημης συμπεριφοράς, που προβάλλεται από τα ΜΜΕ, κάποιων κατοίκων προς τα ζώα. Σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, έχει σαν αποτέλεσμα η τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα να βρίσκεται σε συνεχόμενη πτώση. Ένα δυσάρεστο γεγονός που κάνει αισθητή την παρουσία της, ιδιαίτερα στην Κρήτη.  

Όλοι εμείς, οι κάτοικοι του Δήμου Αγίου Νικολάου, έχουμε την υποχρέωση, να προστατέψουμε αυτά τα δύο πλάσματα. Να προστατέψουμε τη Μιραμπέλα, ώστε να μπορέσει να μεγαλώσει το μωρό της. Να προστατέψουμε το Νέαρχο, ώστε να συμβάλουμε στην διατήρηση της  Monachus monachus. Αυτή είναι η ευκαιρία μας, για να αποδείξουμε ότι εμείς, οι κάτοικοι του Δήμου Αγίου Νικολάου, ενδιαφερόμαστε για το οικοσύστημα.

Προστατεύουμε το περιβάλλον και τα ζώα!! Προστατεύουμε το μέλλον μας!!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και Διαφήμισης.

Με δύο λόγια η βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφήμισης. Οι Δημόσιες Σχέσεις στην εποχή μας πρέπει σε συνεργασία με τη διαφήμιση να οδηγούν στα επιθυμητά αποτελέσματα. Αν θέλαμε να ξεχωρίσουμε κάπως την διαφήμιση από τις δημόσιες σχέσεις, θα ήταν λογικότερο να πούμε ότι με τις δημόσιες σχέσεις περιμένουμε πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που ίσως να μην είναι και μετρήσιμα σε σχέση με αυτά της διαφήμισης που το ζητούμενο είναι άμεσο και με πιο ασφαλείς τρόπους μετρήσιμο. Δημοσίευση: Μάρκος Σμυρνάκης

Ψυχολογία εργασίας: Σχέσεις προϊσταμένου και υφισταμένων

Οι σχέσεις μεταξύ προϊσταμένου και υφισταμένων έχουν καθοριστικό ρόλο στην παραγωγικότητα και στα κίνητρα στο χώρο εργασίας. Η εκτίμηση που νιώθουν ότι έχουν οι υφιστάμενοι από τον προϊστάμενο τους, είναι από τους ισχυρότερους παράγοντες που τους επιτρέπουν να αφοσιώνονται στο έργο τους. Έρευνες έχουν δείξει ότι το αίσθημα εκτίμησης βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο όπως άλλοι σημαντικοί παράγοντες σε σχέση με την εργασία τους που είναι το ύψος του μισθού, οι ευκαιρίες για εκπαίδευση και ανέλιξη. Ο προϊστάμενος είναι ο ισχυρότερος παράγοντας που μπορεί να επηρεάζει τα κίνητρα και το ομαδικό πνεύμα εργασίας των υφισταμένων του. Με τον τρόπο συμπεριφοράς του, τον προφορικό του λόγο, τη γλώσσα του σώματος και τις εκφράσεις του προσώπου του, μεταδίδει σημαντικότατα μηνύματα για τη γνώμη και τις σκέψεις του σχετικά με την αξία των ανθρώπων που εργάζονται μαζί του.

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

GNTM GR Τρολ στο σετ της τελευταίας εβδομάδας από τις Χειροποίητες Κατσούνες | Φωτογραφίες

Ταξιδεύουμε κι εμείς μαζί με το  #Gntmgr  στο Λονδίνο του ’30. ☂️☂️ Ο Μάικλ Μπανκς, χήρος μετά το θάνατο της γυναίκας του, αγωνίζεται να διατηρήσει το πατρικό του σπίτι ενάντια στις ύπουλες πρακτικές της τράπεζας. Τα μικρά παιδιά του προσπαθούν μάταια να τον βοηθήσουν, μέχρι που εμφανίζεται η μυστηριώδης, ιπτάμενη νταντά Μαίρη Πόπινς. Φωτογραφία που τρολάρει το τελευταίο σετ φωτογράφισης στο GNTM GR, με θέμα τη Mary Poppins δημιούργησαν από τη σελίδα  Χειροποίητες Κρητικές Κατσούνες . Στο σετ της φωτογράφισης, συμμετέχουν με δύο φωτογραφίες στη μία δίνουν έμφαση στο πάνω μέρος και εννοούμε τα χέρια, ενώ στη δεύτερη στα πόδια…. Εσείς τι λέτε, Ποια ήταν για εσάς η καλύτερη Mary Poppins; Πηγή  katsounes.com

Ποια είναι τα βασικά προβλήματα στην ψυχολογία των εργαζομένων στον τουρισμό και πως μπορούν να βελτιωθούν;

Η Καλοκαιρινή τουριστική σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει με πολλά προβλήματα να έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αλλά με τα περισσότερα να παραμένουν και να εξελίσσονται εσωτερικά στους κλάδους των Τουριστικών Επαγγελμάτων. Τα τελευταία περιστατικά που συνέβησαν σχετικά με το έγκαυμα του νεαρού στην Κρήτη, αλλά και τον νεαρό σερβιτόρο να σερβίρει εντός θαλάσσης σε beach bar στην Ρόδο, κάνουν πλέον ξεκάθαρο ότι δεν ακολουθείται, αλλά ούτε φαίνεται να υπάρχει σαφής οδηγία για τον ασφαλή τρόπο εργασίας κάθε εργαζομένου. Τελικά η εργασία στον Τουρισμό είναι επιλογή ή λύση ανάγκης για τους εργαζομένους του χώρου;  • Πόσο εύκολό είναι από μία αδρανής περίοδο του χειμώνα να προσαρμοστείς σε μία έντονη καθημερινότητα; • Πόσες είναι και πόσες θα έπρεπε να είναι οι ώρες εργασίας;  • Υπάρχει προσωπικός χρόνος;  • Τηρείται η σωστή διατροφή; Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και σε μια χώρα όπου αποτελείται από 6.000 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες. Η ενασχόληση λοιπόν με τον...