Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πως επιλέγουμε το είδος προβολής της διαφήμισης


Η επιλογή του μέσου της διαφήμισης, εξαρτάται από το κοινό στο οποίο θέλουμε να απευθυνθούμε. Το ραδιόφωνο αγγίζει μεγαλύτερη μερίδα κοινού, όλων των μορφωτικών και κοινωνικών τάξεων. Η τηλεόραση χρησιμοποιεί την εικόνα, που βοηθάει στην κατανόηση της χρήσης του προϊόντος και που φέρνει στην επιφάνεια το συναίσθημα της χαράς, του φόβου, της λύπης, της αγανάκτησης. Τα έντυπα χρησιμοποιούν την συνεχή και δωρεάν επανάληψη.  

Α) Διαφήμιση μιας τοπικής επιχείρησης. Είναι μια μικρή επιχείρηση, που αναζητάει μια διαφήμιση η οποία να ακουστεί από όλους τους καταναλωτές της συγκεκριμένης πόλης και το κόστος της να είναι τέτοιο που να μπορεί να ανταπεξέλθει η συγκεκριμένη επιχείρηση. Επιλέγουμε το ραδιόφωνο. Γιατί είναι ένα μέσο το οποίο μπορεί ο καταναλωτής να το ακούσει σε οποιοδήποτε κατάστημα  μπει, στο αυτοκίνητο του, στην δουλειά, στο σπίτι, ή και στο internet.

Β) Ο συνδυασμός της εικόνας και της ομιλίας, έχει την δυνατότητα να γίνει συγκλονιστικός. Ο τηλεθεατής καταλαβαίνει καλύτερα το τι ακριβώς συμβαίνει γύρο του. Μαθαίνει πώς να φέρετε και πως ακριβώς να χρησιμοποιεί τα προϊόντα. Μιμείται τους πρωταγωνιστές των διαφημίσεων. Επιπλέον, με μία τηλεοπτική διαφήμιση, μπορεί να συγκινηθούν, να νοσταλγήσουν, να δραστηριοποιηθούν πολύ ποιο γρήγορα και σε περισσότερο βαθμό οι τηλεθεατές. Το προϊόν είναι μια καινούρια ηλεκτρική συσκευή για τον καθαρισμό του σπιτιού. Η διαφήμιση προβάλετε από την τηλεόραση!

Γ) Αυτό που ζητάμε από αυτή τη διαφήμιση είναι να μπορεί ο καταναλωτής να την έχει στο μυαλό του, να του δημιουργήσουμε δυνατά συναισθήματα και να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης από όλους τους ανθρώπους. Η διαφήμιση προβάλετε από μια συγκεκριμένη σειρά εντύπων.  Όπως γνωρίζουμε ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να προμηθευτή το έντυπο εκτός από το περίπτερο, στο κομμωτήριο, στην αίθουσα αναμονής κάποιου ιατρείου και από το διαδίκτυο επισκέπτοντας το site του περιοδικού. Υπάρχει η δυνατότητα της αρχειοθέτησης, από τον εκδοτικό οίκο ή από τον ίδιο τον αναγνώστη. Άρα η διαφήμιση, δεν χάνετε με το πέρασμα των χρόνων (σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέσα). Ένα δύσκολο κοινό, που μας ενδιαφέρει, είναι αυτό των γυναικών, ηλικίας 14 έως 25 ετών. Οι συγκεκριμένες ηλικίες ασχολούνται πολύ περισσότερο με τα περιοδικά παρά με την τηλεόραση. Όσο για το ραδιόφωνο, μια τέτοια διαφήμιση δεν θα μπορούσε να έχει την ίδια δύναμη χωρίς την εικόνα.  Πρόκειται για μια εκστρατεία κατά του Καρκίνου του Μαστού.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

Φουντώνει το συναίσθημα του ρατσισμού στην Ελλάδα.

  Γράφει ο Μάρκος Σμυρνάκης   Προσπαθώντας να δώσω ένα σύγχρονο ορισμό για την λέξη “Ρατσισμός”, θα έλεγα ότι, χρησιμοποιείται για να αναγάγει μια ομάδα, ως   υπέρτερη άλλων. Πιο συγκεκριμένα περιγράφει τις πράξεις μιας ομάδας ανθρώπων (οι οποίοι συνδέονται με κάποια κοινά χαρακτηριστικά) εναντίον μίας άλλης ομάδας. Η προέλευση της προέρχεται από το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, δηλαδή τον φυλετικό ρατσισμό, εκ της Ιταλικής όμως γλώσσας, “ razza ”   (ράτσα) που σημαίνει φυλή.

Βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και Διαφήμισης.

Με δύο λόγια η βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφήμισης. Οι Δημόσιες Σχέσεις στην εποχή μας πρέπει σε συνεργασία με τη διαφήμιση να οδηγούν στα επιθυμητά αποτελέσματα. Αν θέλαμε να ξεχωρίσουμε κάπως την διαφήμιση από τις δημόσιες σχέσεις, θα ήταν λογικότερο να πούμε ότι με τις δημόσιες σχέσεις περιμένουμε πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που ίσως να μην είναι και μετρήσιμα σε σχέση με αυτά της διαφήμισης που το ζητούμενο είναι άμεσο και με πιο ασφαλείς τρόπους μετρήσιμο. Δημοσίευση: Μάρκος Σμυρνάκης

Το Δελτίο Τύπου είναι ενημέρωση

Απο τον Γιώργο Παπατριαντφύλλου Οι παρερμηνείες σχετικά με το τι είναι το Δελτίο Τύπου είναι πάρα πολλές . Σύμφωνα με Βρεττανίδα επικοινωνιολόγο και καθηγήτρια Δημοσίων Σχέσεων : “ Πολλοί λένε πως ασχολούνται με τις Δημόσιες Σχέσεις , λίγοι είναι σε θέση να εξηγήσουν τι είναι οι Δημόσιες Σχέσεις  Ακριβώς στην ίδια λογική πολλοί λένε πως είναι επαγγελματίες στην επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων και γνωρίζουν να συντάσουν Δελτίο Τύπου και να σχεδιάζουν τα λοιπά “εργαλεία” δημοσιότητας αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν μία κακή εικόνα για την επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων και τα μέσα που αυτή χρησιμοποιεί .

Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΝΑΣ

Το σήμα κατατεθέν της Κρητικές παράδοσης και συγκεκριμένα οι "χειροποίητες κατσούνες, κρητικά μπαστούνια" είχαν την τιμητική τους στην τελευταία εκπομπή του ALPHA «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση». Την Κυριακή το μεσημέρι εμφανίστηκε στην εκπομπή μέσω σύνδεσης Skype ο Κρητικός "Digital Media Strategist" Μάρκος Σμυρνάκης. Επίκεντρο της συζήτησης ήταν ο τρόπος της διαδικτυακής προώθησης της Κρητικής παράδοσης, αλλά και πως όλο αυτό βοηθάει στην συντήρηση της. Όπως ισχυρίζεται, σύγχρονες τεχνικές μάρκετινγκ είναι ικανές να δώσουν ξανά ζωή και να συστήσουν σε νέο κόσμο τις Κρητικές κατσούνες. Αυτό είναι και το όραμα. Η ένταξη ενός παγιωμένου προϊόντος και πάλι στην καθημερινότητα του ανθρώπου, πριν την εξαφάνιση του. Ένταξη... από όλες τις πλευρές, ξεκινώντας από το κίνητρο για την παραγωγή, αλλά και το ενδιαφέρον από νέους ανθρώπους όχι μόνο να μάθουν να τις χρησιμοποιούν , αλλά και να παράγουν το συγκεκριμένο προϊόν Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τεχνίτες πλέ