Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ακόμη περισσότερα παιδιά να πάνε σχολείο

Εκστρατεία ενίσχυσης του έργου της UNICEF Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, η UNICEF προσκαλεί τους υποστηρικτές της, μικρούς και μεγάλους, να στηρίξουν το έργο της για τα παιδιά αγοράζοντας σχολικά είδη και δώρα της οργάνωσης.

Οι φίλοι της UNICEF μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε μια υπέροχη συλλογή από χαρούμενα τετράδια 50φυλλα και σπιράλ δύο θεμάτων, που πληρούν όλες τις ποιοτικές προδιαγραφές ασφαλούς χρήσης αλλά σέβονται και το περιβάλλον, επίσης σχολικά σακίδια με ανατομική πλάτη, τσαντάκια, τσάντα ταχυδρόμου, τσάντα με κορδόνι, κασετίνες, πορτοφολάκι, τετράδια όλων των τύπων. Τη συλλογή συμπληρώνουν μπλοκ ζωγραφικής, ντοσιέ με λάστιχο και κουμπί, σημειωματάρια, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, μολύβια, μολυβοθήκες, γραφική ύλη για μικρούς και μεγάλους. Υπάρχουν επίσης 9 νέα βιβλία από γνωστούς εκδοτικούς οίκους για παιδιά και όσους αισθάνονται παιδιά.

Όλα τα έσοδα από την πώληση των σχολικών ειδών και δώρων της UNICEF χαρίζουν ζωή και χαμόγελο στα παιδιά και αλλάζουν σημαντικά τη ζωή τους. Η UNICEF με την υποστήριξη των ευαισθητοποιημένων πολιτών, αναπτύσσει προγράμματα ποιοτικής εκπαίδευσης, χτίζει και αποκαθιστά σχολεία, παρέχει εκπαιδευτικό υλικό σε παιδιά και εκπαιδευτικούς και εξασφαλίζει την πρόσβαση των παιδιών στο σχολείο. Προτεραιότητα είναι επίσης για τη UNICEF η συνέχιση του σχολείου για τα παιδιά σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών κρίσεων και φυσικών καταστροφών.

Σήμερα, σε όλο τον κόσμο, 67 εκατομμύρια παιδιά βρίσκονται εκτός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το 53% από αυτά είναι κορίτσια. Η UNICEF διέθεσε το 2010 για τα προγράμματα που διεξάγει σε όλο τον κόσμο για την εκπαίδευση των παιδιών και για την προώθηση της ισότιμης πρόσβασης στο σχολείο αγοριών και κοριτσιών, 696 εκατομμύρια δολάρια, περίπου το ένα πέμπτο του προϋπολογισμού της. Η UNICEF προωθεί την εκπαίδευση των παιδιών ως στρατηγική πρόληψης και για την καταπολέμηση του φαινομένου της παιδικής εκμετάλλευσης.

Τα σχολικά είδη UNICEF μπορούν οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, οι μαθητές, και οι εκπαιδευτικοί να τα βρουν:

Στα καταστήματα UNICEF:

Αθήνα: Ξενίας 3, Πλ. Μαβίλη
Θεσσαλονίκη: Δέλλιου 2, Πλ. Συντριβανίου
Ηράκλειο Κρήτης: Μιχελιδάκη 19
Χανιά: Μπονιαλή 25

Επίσης, στα περίπτερα της UNICEF:

Αθήνα - Πλ. Κοραή, Κοραή & Σταδίου
Καλλιθέα - Πλ. Δαβάκη (Θησέως & Δαβάκη)
Μαρούσι - Εμπορικό Κέντρο Golden Hall
Μαρούσι - Πλ. Εθνικής Αντιστάσεως
Γλυφάδα - Γρηγορίου Λαμπράκη & Αγγέλου Μεταξά
Πειραιάς - Πλ. Κοραή & Ηρώων Πολυτεχνείου

Τέλος τα τετράδια της UNICEF διατίθενται και σε επιλεγμένα καταστήματα τραπεζών.


Πηγή: newsbeast.gr
Ανάρτηση: Μάρκος Σμυρνάκης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απαγορευμένες βωμολοχίες απειλούν την παράδοση

Απο την Μαρίνα Στεφανάκη rockvitamins.blogspot.gr Στη σημερινή πραγματικότητα όπου η μουσική ακούγεται με τα μάτια, με ένα κοινό τέμπο υπολογιστή καθώς και με χυδαίους στίχους για όλα τα τραγουδάκια, αναρωτιέμαι, ενώ διανύουμε περίοδο μαζικής κρίσης, δεν θα «έπρεπε» να ανθίζουν οι τέχνες, κατ’ επέκταση και η μουσική, ως καταλύτες πνευματικής αφύπνισης; Αναμφίβολα, τα γεγονότα της ιστορίας αυτό αποδεικνύουν... Ένα από τα άπειρα παραδείγματα, αποτελεί ο Βιτσέντζος Κορνάρος, που γύρω στα μέσα του 17ου αι., όταν άρχισε δηλαδή η πολιορκία του Ηρακλείου από τους Οθωμανούς, άρχισε και η δράση του. Οι σημερινοί, όμως, Νεοέλληνες -έτσι για διαφορά- ενώ πυροβολούμαστε από ψυχρές δυτικές σφαίρες, χαμπάρι δεν παίρνουμε και το έχουμε ρίξει στη «τρέλα» όπως χαρακτηρίζει ένα Τσα-κάλι.

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

Η ομορφότερη κοπέλα της Κρήτης για το 2011

Πλήθος κόσμου κατέκλισε την Τετάρτη 24 Αυγούστου το club Envy στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Τελικός του 33ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ομορφιάς. Τον τίτλο της MISS ΚΡΗΤΗ 2011 κατέκτησε η 19χρονη Εύα Ζεϊμπεκάκη από το Ηράκλειο, Ά Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 αναδείχθηκε η Φαίη Αβδουλά και΄Β Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 η Ευρυδίκη Μερκούρη. Η 17χρονη Μιχαέλα Φωτιάδη

Γάζα: Εθνοκάθαρση ή γενοκτονία;

Ο κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Ο διαπρεπής Ισραηλινός ιστορικός Όμερ Μπάρτοβ καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη διεθνή εβραϊκή κοινότητα να «σηκώσουν το ανάστημά τους και να υψώσουν τη φωνή τους, πριν η ηγεσία του Ισραήλ βυθίσει το ίδιο και τους γείτονές του στην άβυσσο». Τι διακρίνει τον πόλεμο από τη γενοκτονία; Πότε η κρατική βία μετατρέπεται από φρικτή αλλά νομικά εγκεκριμένη επίδειξη στρατιωτικής βίας στο «απόλυτο έγκλημα», σύμφωνα τόσο με το διεθνές δίκαιο όσο και με τη κοινή αντίληψη; Το ερώτημα αυτό απασχολεί πολύ τον Όμερ Μπάρτοβ τους τελευταίους μήνες. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Brown και κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος, ο Ισραηλινός ιστορικός έχει αφιερώσει την επιστημονική του σταδιοδρομία στη μελέτη πράξεων μαζικής δολοφονίας. Αυτό έχει καταστήσει την εμπειρογνωμοσύνη του περιζήτητη καθώς ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς συνεχίζει να κλιμακώνεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα αιματοχυσίας και καταστροφής. Καθώς ο πόλεμος εξε

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» για το κρητικό κρασί προβάλλει τον κρητικό αμπελώνα

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» που έχει γυριστεί από την Χρύσα Τζωρτζάκη στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται στο διεθνές κοινό, προβάλει την Κρήτη ως οινοπαραγωγική περιοχή και αναδεικνύει τον κρητικό αμπελώνα σε χώρες που δεν έχει αποκτήσει ακόμα μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Η σκηνοθέτης του φιλμ επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον ενημέρωσε για την θετική πορεία και την απήχηση που καταγράφει το ντοκιμαντέρ σε φεστιβάλ κινηματογράφου ανά τον κόσμο, παρουσιάζοντας το κρασί της Κρήτης από τη μινωική εποχή μέχρι τις μέρες μας. Το ντοκιμαντέρ αναπτύσσεται μέσα από την οπτική 11 οινοπαραγωγών του νησιού, οι οποίοι αναλύουν τις ποικιλίες του κρητικού κρασιού ενώ καταγράφονται και γευσιγνωστικές εμπειρίες και απόψεις, διεθνώς καταξιωμένων σομελιέ (sommelier). Το φιλμ βραβεύτηκε σε Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, του Τορόντο και ακολούθησε το Τόκιο. Επιλέχθηκε ως καλύτερο ντοκιμαντέρ από τα φεστιβάλ του Μιλάνου και της Νάπολι και τώρα είναι επίσημη επιλογή, όπως τονίζ