Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

10 άνθρωποι που άλλαξαν τον κόσμο!!!


10. Ο Bill Gates (1955 -), Αμερικανός:
Ο Bill Gates δημιούργησε το πρώτο

πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ ήταν ακόμη στο λύκειο, συνιδρυτής της Microsoft το 1977, και...
μέχρι το 1993 ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γη. Το 2000 Γκέιτς και η σύζυγός του σχηματίσαν το ίδρυμα Bill & Melinda Gates Foundation, το οποίο είναι το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό ίδρυμα στον κόσμο. Ένας από τους στόχος του είναι να απαλλαγούμε από τον Τρίτο Κόσμο της πολιομυελίτιδας και άλλων θανατηφόρων ασθενειών.

9. Martin Luther King, Jr (1929-1968):
Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ήταν υπουργός Βαπτιστής που εκστρατεύει εναντίον των διαχωρισμών των μαύρων στις νότιες πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών. Ήταν επηρεασμένος από τον Γκάντι και πίστευε σε ειρηνική διαμαρτυρία. Κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1964. Ο βασιλιάς δολοφονήθηκε το 1968, αλλά πάντα θα τον θυμόμαστε για την αξιοπρεπή, παθητική αντίσταση του σε μια άδικη κοινωνία.

8. Νέλσον Μαντέλα (1918 -):
Ο Νέλσον Μαντέλα αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα κατά του απαρτχάιντ. Φυλακίστηκε το 1964 για την αντίθεσή του προς την ρατσιστική κυβέρνηση στη Νότια Αφρική και κρατήθηκε για 26 χρόνια. Το 1990, μετά την απελευθέρωσή του, ο Μαντέλα εξελέγη πρόεδρος του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου. Το 1993 κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης για το έργο του για τον τερματισμό του απαρτχάιντ.


7. Αδόλφος Χίτλερ (1889 – 1945):
Ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν ηγέτης της Γερμανίας από 1933 – 1945, κατά τη διάρκεια του χρόνου που οδήγησαν τον κόσμο στον πιο καταστροφικό πόλεμο στην ιστορία. Το μίσος του Χίτλερ κατά του εβραϊκού λαού και η επιθυμία του για ανθρώπους με μπλε μάτια, ξανθά μαλλιά οδήγησε στη δολοφονία έξι εκατομμυρίων ανθρώπων κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.Πέθανε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην ανατολική Ευρώπη.
6. Albert Einstein (1879 – 1955):
Ο Αϊνστάιν ήταν μία από τις μεγαλύτερους φυσικούς και το όνομά του έχει γίνει σύμβολο της μεγαλοφυίας. Όταν το πιο φημισμένο έργο του, η Γενική Θεωρία της Σχετικότητας, αποδείχθηκε το 1919, ο Αϊνστάιν έγινε ο πιο διάσημος επιστήμονας στον κόσμο και κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής το 1921. Ο Αϊνστάιν ήταν παθιασμένος με το πασιφισμό, αλλά οι επιστημονικές θεωρίες του, βοήθησε τις ΗΠΑ, για την ανάπτυξη της ατομικής βόμβας. Μια εβδομάδα πριν πεθάνει ο Αϊνστάιν έγραψε στον Bertrand Russell, ένα Βρετανό φιλόσοφο και αγωνιστή κατά των πυρηνικών , ζητώντας να βάλει το όνομά του σε ένα μανιφέστο καλώντας όλες τις χώρες να εγκαταλείψουν τα πυρηνικά όπλα τους. 
5. Μαχάτμα Γκάντι (1869 – 1948):
Ο Γκάντι ξεκίνησε την καριέρα του ως δικηγόρος, αλλά έγινε ένα μεγάλο πολιτικός και πνευματικός ηγέτης. Ηγήθηκε της ειρηνικής πολιτικής ανυπακοής των Ινδιάνων κατά της βρετανικής κυριαρχίας στην Ινδία και διαπραγματεύθηκε με τη βρετανική κυβέρνηση μέχρι το 1947, όταν η Ινδία είχε χορηγηθεί με ανεξαρτησία.Ο Γκάντι με τον απλό τρόπο ζωής του και την πίστη του στη θρησκευτική ανοχή τον έκανε σύμβολο της αξιοπρέπειας και της ειρήνης από τότε. 
4. Καρλ Μαρξ (1818 – 1883):
Οι ιδέες του Μαρξ για την οικονομική ιστορία και την κοινωνιολογία άλλαξαν τον κόσμο. Ο Μαρξ ήταν ένας κοινωνικός φιλόσοφος που επιτέθηκε στο κράτος και προέβλεψε ένα μέλλον στο οποίο όλοι ήταν ίσοι. Εξήγησε τις θεωρίες του στο Κομμουνιστικό Μανιφέστο (καταρτίζονται με Φρίντριχ Ένγκελς και δημοσιεύθηκε το 1848). Οι ιδέες του οδήγησαν τελικά στη Ρωσική Επανάσταση και τον κομμουνισμό. Μέχρι το 1950 σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού ζούσε υπό κομμουνιστικά καθεστώτα.
3. Ο Κάρολος Δαρβίνος (1809 – 1882):
Φυσιοδίφης Κάρολος Δαρβίνος καθιέρωσε την θεωρία της εξέλιξης. Ξεκίνησε σχηματίζοντας τις ιδέες του, όταν υπηρέτησε ως επίσημη φυσιοδίφης σε ένα ταξίδι στο κόσμο HMS Beagle (1831-1836) και πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του πίσω στην Αγγλία την ανάπτυξη τους. Όταν το διάσημο βιβλίο του Η Καταγωγή των Ειδών μέσω της Φυσικής Επιλογές δημοσιεύθηκε το 1859, υπήρξαν βίαιες αντιδράσεις εναντίον της. Ο Δαρβίνος αμφισβήτησε λογαριασμό της Αγίας Γραφής για τη δημιουργία και εξήγησε ότι άνθρωπος κατάγονται από ΑΠΕ-σαν πρόγονο. Ένας άλλος Άγγλος φυσιοδίφης, Άλφρεντ Ράσελ Γουάλας, αναπτύσσεται ανεξάρτητα πολύ παρόμοιες ιδέες ταυτόχρονα με τον Δαρβίνο. 

2. Ουίλιαμ Σαίξπηρ (1564 – 1616):Ο William Shakespeare είναι γενικά αποδεκτό ότι είναι ο μεγαλύτερος θεατρικός συγγραφέας στην αγγλική γλώσσα. Ξεκίνησε ως ηθοποιός και έγραψε ποιήματα αγάπης τουλαχιστον 154 και 37 θεατρικά έργα, συμπεριλαμβανομένων των Άμλετ, Βασιλιάς Ληρ, Ρωμαίος και Ιουλιέτα και Μάκβεθ.Ο Σαίξπηρ εισήγαγε πιθανώς πάνω από 1.700 νέες λέξεις στην αγγλική γλώσσα.
1. Χριστόφορος Κολόμβος (1451 – 1506):
O Χριστόφορος Κολόμβος είναι ένα από τα πιο γνωστούς εξερευνητές όλων των εποχών. Πίστευε ότι θα μπορούσε να φθάσει στην Ασία πλέοντας προς δυσμάς από τον Ατλαντικό Ωκεανό και το 1492 που απέπλευσε το Santa Maria για να αποδείξει τη θεωρία του. Αντ ‘αυτού, προσγειώθηκε στις γνωστές ως τις Δυτικές Ινδίες. Οι ανακαλύψεις του οδήγησαν στις Ευρωπαϊκές εξερευνήσεις και το διακανονισμό της αμερικανικής ηπείρου.
Πηγή: universitas.gr 
Δημοσίευση : Βογιατζάκη Δέσποινα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απαγορευμένες βωμολοχίες απειλούν την παράδοση

Απο την Μαρίνα Στεφανάκη rockvitamins.blogspot.gr Στη σημερινή πραγματικότητα όπου η μουσική ακούγεται με τα μάτια, με ένα κοινό τέμπο υπολογιστή καθώς και με χυδαίους στίχους για όλα τα τραγουδάκια, αναρωτιέμαι, ενώ διανύουμε περίοδο μαζικής κρίσης, δεν θα «έπρεπε» να ανθίζουν οι τέχνες, κατ’ επέκταση και η μουσική, ως καταλύτες πνευματικής αφύπνισης; Αναμφίβολα, τα γεγονότα της ιστορίας αυτό αποδεικνύουν... Ένα από τα άπειρα παραδείγματα, αποτελεί ο Βιτσέντζος Κορνάρος, που γύρω στα μέσα του 17ου αι., όταν άρχισε δηλαδή η πολιορκία του Ηρακλείου από τους Οθωμανούς, άρχισε και η δράση του. Οι σημερινοί, όμως, Νεοέλληνες -έτσι για διαφορά- ενώ πυροβολούμαστε από ψυχρές δυτικές σφαίρες, χαμπάρι δεν παίρνουμε και το έχουμε ρίξει στη «τρέλα» όπως χαρακτηρίζει ένα Τσα-κάλι.

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

Η ομορφότερη κοπέλα της Κρήτης για το 2011

Πλήθος κόσμου κατέκλισε την Τετάρτη 24 Αυγούστου το club Envy στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Τελικός του 33ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ομορφιάς. Τον τίτλο της MISS ΚΡΗΤΗ 2011 κατέκτησε η 19χρονη Εύα Ζεϊμπεκάκη από το Ηράκλειο, Ά Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 αναδείχθηκε η Φαίη Αβδουλά και΄Β Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 η Ευρυδίκη Μερκούρη. Η 17χρονη Μιχαέλα Φωτιάδη

Γάζα: Εθνοκάθαρση ή γενοκτονία;

Ο κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Ο διαπρεπής Ισραηλινός ιστορικός Όμερ Μπάρτοβ καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη διεθνή εβραϊκή κοινότητα να «σηκώσουν το ανάστημά τους και να υψώσουν τη φωνή τους, πριν η ηγεσία του Ισραήλ βυθίσει το ίδιο και τους γείτονές του στην άβυσσο». Τι διακρίνει τον πόλεμο από τη γενοκτονία; Πότε η κρατική βία μετατρέπεται από φρικτή αλλά νομικά εγκεκριμένη επίδειξη στρατιωτικής βίας στο «απόλυτο έγκλημα», σύμφωνα τόσο με το διεθνές δίκαιο όσο και με τη κοινή αντίληψη; Το ερώτημα αυτό απασχολεί πολύ τον Όμερ Μπάρτοβ τους τελευταίους μήνες. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Brown και κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος, ο Ισραηλινός ιστορικός έχει αφιερώσει την επιστημονική του σταδιοδρομία στη μελέτη πράξεων μαζικής δολοφονίας. Αυτό έχει καταστήσει την εμπειρογνωμοσύνη του περιζήτητη καθώς ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς συνεχίζει να κλιμακώνεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα αιματοχυσίας και καταστροφής. Καθώς ο πόλεμος εξε

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» για το κρητικό κρασί προβάλλει τον κρητικό αμπελώνα

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» που έχει γυριστεί από την Χρύσα Τζωρτζάκη στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται στο διεθνές κοινό, προβάλει την Κρήτη ως οινοπαραγωγική περιοχή και αναδεικνύει τον κρητικό αμπελώνα σε χώρες που δεν έχει αποκτήσει ακόμα μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Η σκηνοθέτης του φιλμ επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον ενημέρωσε για την θετική πορεία και την απήχηση που καταγράφει το ντοκιμαντέρ σε φεστιβάλ κινηματογράφου ανά τον κόσμο, παρουσιάζοντας το κρασί της Κρήτης από τη μινωική εποχή μέχρι τις μέρες μας. Το ντοκιμαντέρ αναπτύσσεται μέσα από την οπτική 11 οινοπαραγωγών του νησιού, οι οποίοι αναλύουν τις ποικιλίες του κρητικού κρασιού ενώ καταγράφονται και γευσιγνωστικές εμπειρίες και απόψεις, διεθνώς καταξιωμένων σομελιέ (sommelier). Το φιλμ βραβεύτηκε σε Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, του Τορόντο και ακολούθησε το Τόκιο. Επιλέχθηκε ως καλύτερο ντοκιμαντέρ από τα φεστιβάλ του Μιλάνου και της Νάπολι και τώρα είναι επίσημη επιλογή, όπως τονίζ