Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα Bestseller βιβλία της χρονιάς

Από τα βιβλία που κυκλοφόρησαν λίγο πριν τα Χριστούγεννα τις μεγαλύτερες πωλήσεις έκαναν τα «Σακιά» της Ιωάννας Καρυστιάνη (Καστανιώτης) που
έφτασαν από τον Νοέμβριο τα 48.000 αντίτυπα και η «Συμφωνία των ονείρων» του Νίκου Θέμελη (Μεταίχμιο) που έφτασε από τον Οκτώβριο τις 42.000 πωλήσεις. Ενώ το μυθιστόρημα της Μάρως Δούκα «Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ» (Πατάκης) που κυκλοφόρησε τέλη Οκτωβρίου έφτασε τα 19.000 αντίτυπα. Το ιστορικό μυθιστόρημα «Ittihat ve terakki» του Ευάγγελου Μαυρουδή (Κέδρος) πούλησε από τον Οκτώβριο 16.000 αντίτυπα.


Στο χώρο των μυθιστορημάτων σχέσεων, η συνήθης ύποπτη Λένα Μαντά χτύπησε πάλι, όπως κάθε Μάιο, αυτή τη φορά με το «Χωρίς χειροκρότημα» που έφτασε ήδη τα 50.000 αντίτυπα. Μαζί χτύπησαν γενικά και οι εκδόσεις Ψυχογιός που έχουν βιβλία με μεγάλες πωλήσεις: μετά τη Λένα Μαντά ακολουθούν τα βιβλία της Καίτης Οικονόμου, των Χρύσας Δημουλίδου, Μαρίας Τζιρίτα, Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη, Νικόλ Μανιάτη, όλα ανάμεσα στα 20.000 και τα 40.000 αντίτυπα. Αμέσως μετά ακολουθούν το «Σκίτσο» της Γιώτας Γουβέλη (Διόπτρα) με 19.000, τα «Δάκρυα των αγγέλων» του Θοδωρή Παπαθεοδώρου (Ψυχογιός) με 16.000, το «Πες μου αν με θυμάσαι» της Σόφης Θεοδωρίδου (Ψυχογιός) με 15.000. Η «Δροσοσταλίδα της συγνώμης» του Όμηρου Αβραμίδη (Ωκεανίδα) πούλησε από τον Απρίλιο 10.000 αντίτυπα. Οσο για την «Παράνοια» της Αναστασίας Καλλιοντζή που άλλαξε εκδότη (Διόπτρα), πούλησε 8.000 αντίτυπα τις πρώτες εβδομάδες κυκλοφορίας.


Επίσης: το «Άγιοι και Δαίμονες» του βραβευμένου με Βραβείο Αναγνωστών Γιάννη Καλπούζου (Μεταίχμιο) πούλησε σε ένα μήνα 21.000 αντίτυπα ενώ το «Ανεμώλια» του εκπαιδευτικού Ισίδωρου Ζουργού (Πατάκης) πούλησε σε σύντομο χρονικό διάστημα 11.000 αντίτυπα. Η «Κυριακή» του Αλέξη Σταμάτη (Καστανιώτης) 8.000 αντίτυπα.


Από τις πολύ πρόσφατες εκδόσεις, δυναμικό ξεκίνημα έκανε η «Πρώτη Λέξη» του Βασίλη Αλεξάκη (Εξάντας) με 10.000 αντίτυπα αλλά και το «Προφανώς η Πηνελόπη ήταν ηλίθια» της Λένας Διβάνη (Μελάνι) που πούλησε ήδη 6.000 αντίτυπα. Οπως και το «Πριν το ηλιοβασίλεμα» του Μάνου Ελευθερίου (Μεταίχμιο) που σε έναν μήνα έφτασε τα 8.000 αντίτυπα. Οσα πούλησε από τον Απρίλιο και το «Κι όμως ανθίζει» της Λίας Μεγάλου-Σεφεριάδη (Μεταίχμιο). Το «Ου μπλέξεις» του Αρη Σφακιανάκη (Κέδρος) πούλησε σε έναν μήνα 6.000 αντίτυπα.


Στο χώρο της ξένης λογοτεχνίας ξεχωρίζει το «Κοιμητήριο της Πράγας» του Ουμπέρτο Έκο (Ψυχογιός) που έφτασε τα 40.000 αντίτυπα. Το «Λουλούδι της Κριμαίας» της Τζούλια Γκρέγκσον (Διόπτρα) έφτασε τα 23.500 αντίτυπα. Το «Metro 2033» (Καστανιώτης) του Ντμίτρι Γκλουχόφσκι έφτασε τις 15.000 ενώ και το «Στο τέλος της Γης» του Νταβίντ Γκρόσμαν (Καστανιώτης) πούλησε 12.000. Το αστυνομικό «Η παγωμένη πριγκίπισσα» της Καμίλα Λάκμπεργκ (Μεταίχμιο) πούλησε ως τώρα 11.000 αντίτυπα. Άλλα αστυνομικά που πήγαν καλά είναι η «Νέμεσις» του Γιο Νέσμπο (Μεταίχμιο) με 9.000 αντίτυπα αλλά και η «Θυρίδα των Σουηδών» Άντερς Ρούσλουντ και Μπόργκε Χέλστρεμ (Οξύ) με 6.500 αντίτυπα. Η «Ελευθερία» του Τζόναθαν Φράνζεν (Ωκεανίδα) πούλησε σε τρεις μήνες 7.500, το «Χαστούκι» του Χρήστου Τσιόλκα και το «Νότια των συνόρων, δυτικά του ήλιου» του Χαρούκι Μουρακάκι (Ωκεανίδα) από 10.000. Το «Σπίτι στο Βόσπορο» του Ζουλφί Λιβανελί (Πατάκης) πούλησε από τα τέλη του 2010 8.000 αντίτυπα.


Από την πριν από το φθινόπωρο παραγωγή, πολύ καλές πωλήσεις είχαν η «Ξυπόλυτη των Αθηνών» της Φιλομήλας Λαπατά (Καστανιώτης) _ σε ένα έτος πούλησε 42.000 αντίτυπα _ και το «Πεινασμένο στόμα» της Λένας Διβάνη (Καστανιώτης) _ σε έναν χρόνο κυκλοφορίας πούλησε 35.000 αντίτυπα. Όσο για το περίφημο «Νησί» της Βικτόρια Χίσλοπ (Διόπτρα), με άλλες 12.300 πωλήσεις το 2011 έφτασε συνολικά τις 350.000 αντίτυπα.

ΠΗΓΗ: ellispoint.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απαγορευμένες βωμολοχίες απειλούν την παράδοση

Απο την Μαρίνα Στεφανάκη rockvitamins.blogspot.gr Στη σημερινή πραγματικότητα όπου η μουσική ακούγεται με τα μάτια, με ένα κοινό τέμπο υπολογιστή καθώς και με χυδαίους στίχους για όλα τα τραγουδάκια, αναρωτιέμαι, ενώ διανύουμε περίοδο μαζικής κρίσης, δεν θα «έπρεπε» να ανθίζουν οι τέχνες, κατ’ επέκταση και η μουσική, ως καταλύτες πνευματικής αφύπνισης; Αναμφίβολα, τα γεγονότα της ιστορίας αυτό αποδεικνύουν... Ένα από τα άπειρα παραδείγματα, αποτελεί ο Βιτσέντζος Κορνάρος, που γύρω στα μέσα του 17ου αι., όταν άρχισε δηλαδή η πολιορκία του Ηρακλείου από τους Οθωμανούς, άρχισε και η δράση του. Οι σημερινοί, όμως, Νεοέλληνες -έτσι για διαφορά- ενώ πυροβολούμαστε από ψυχρές δυτικές σφαίρες, χαμπάρι δεν παίρνουμε και το έχουμε ρίξει στη «τρέλα» όπως χαρακτηρίζει ένα Τσα-κάλι.

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

Η ομορφότερη κοπέλα της Κρήτης για το 2011

Πλήθος κόσμου κατέκλισε την Τετάρτη 24 Αυγούστου το club Envy στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Τελικός του 33ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ομορφιάς. Τον τίτλο της MISS ΚΡΗΤΗ 2011 κατέκτησε η 19χρονη Εύα Ζεϊμπεκάκη από το Ηράκλειο, Ά Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 αναδείχθηκε η Φαίη Αβδουλά και΄Β Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 η Ευρυδίκη Μερκούρη. Η 17χρονη Μιχαέλα Φωτιάδη

Γάζα: Εθνοκάθαρση ή γενοκτονία;

Ο κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Ο διαπρεπής Ισραηλινός ιστορικός Όμερ Μπάρτοβ καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη διεθνή εβραϊκή κοινότητα να «σηκώσουν το ανάστημά τους και να υψώσουν τη φωνή τους, πριν η ηγεσία του Ισραήλ βυθίσει το ίδιο και τους γείτονές του στην άβυσσο». Τι διακρίνει τον πόλεμο από τη γενοκτονία; Πότε η κρατική βία μετατρέπεται από φρικτή αλλά νομικά εγκεκριμένη επίδειξη στρατιωτικής βίας στο «απόλυτο έγκλημα», σύμφωνα τόσο με το διεθνές δίκαιο όσο και με τη κοινή αντίληψη; Το ερώτημα αυτό απασχολεί πολύ τον Όμερ Μπάρτοβ τους τελευταίους μήνες. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Brown και κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος, ο Ισραηλινός ιστορικός έχει αφιερώσει την επιστημονική του σταδιοδρομία στη μελέτη πράξεων μαζικής δολοφονίας. Αυτό έχει καταστήσει την εμπειρογνωμοσύνη του περιζήτητη καθώς ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς συνεχίζει να κλιμακώνεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα αιματοχυσίας και καταστροφής. Καθώς ο πόλεμος εξε

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» για το κρητικό κρασί προβάλλει τον κρητικό αμπελώνα

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» που έχει γυριστεί από την Χρύσα Τζωρτζάκη στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται στο διεθνές κοινό, προβάλει την Κρήτη ως οινοπαραγωγική περιοχή και αναδεικνύει τον κρητικό αμπελώνα σε χώρες που δεν έχει αποκτήσει ακόμα μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Η σκηνοθέτης του φιλμ επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον ενημέρωσε για την θετική πορεία και την απήχηση που καταγράφει το ντοκιμαντέρ σε φεστιβάλ κινηματογράφου ανά τον κόσμο, παρουσιάζοντας το κρασί της Κρήτης από τη μινωική εποχή μέχρι τις μέρες μας. Το ντοκιμαντέρ αναπτύσσεται μέσα από την οπτική 11 οινοπαραγωγών του νησιού, οι οποίοι αναλύουν τις ποικιλίες του κρητικού κρασιού ενώ καταγράφονται και γευσιγνωστικές εμπειρίες και απόψεις, διεθνώς καταξιωμένων σομελιέ (sommelier). Το φιλμ βραβεύτηκε σε Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, του Τορόντο και ακολούθησε το Τόκιο. Επιλέχθηκε ως καλύτερο ντοκιμαντέρ από τα φεστιβάλ του Μιλάνου και της Νάπολι και τώρα είναι επίσημη επιλογή, όπως τονίζ