Ποιος έχει την ευθύνη για την κατάσταση που βιώνουμε?


Μια «εικονική» προθεσμία των 15 ημερών δόθηκε από την Τρόικα στους ηγέτες της χώρας, για να συμφωνηθούν και να υλοποιηθούν οι νέες και επώδυνες ρυθμίσεις, υποβαθμίζοντας για ακόμα μια φορά την ποιότητα ζωής του Έλληνα. Πιο συγκεκριμένα, το έλλειμμα των 600 εκ Ευρώ με τις ρυθμίσεις του νέου μνημονίου, μειώθηκε στα 300 εκ ευρώ. Τα νέα όμως δεν ακούγονται τόσο ευχάριστα, αν υπολογίσουμε ότι μαζί με αυτό μειώθηκαν κατά 22% και οι μισθοί. Τώρα για το υπόλοιπο ποσό εάν δεν βρεθεί μια εναλλακτική λύση μέσα στο επόμενο 15ήμερο, τότε με βάσει το νέο μνημόνιο θα πραγματοποιηθεί μείωση και σε όλες τις συντάξεις. 
Το τελευταίο διάστημα έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις για το «Καλό» της χώρας μας, σύμφωνα με την Τρόικα και κατά συνέπεια των πολιτικών ηγετών της χώρας μας. Είναι όμως δυνατών με την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του Έλληνα, την κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων και της ανθρώπινης ιδιοκτησίας, η Ελλάδα να πάει μπροστά?


Ποιος είναι αυτός που φταίει? 

Τελικά ΝΑΙ, φταίει η Τρόικα, αφού όσα χρόνια έχουμε ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρέλειψε να μας επιβλέπει, και έτσι οι ηγέτες της Ελλάδας κατόρθωσαν να νομιμοποιήσουν την συνταξιοδότηση χωρίς να γίνεται εξακρίβωση για το αν ο δικαιούχος τηρεί η όχι, τις προϋποθέσεις να την λάβει, ή εάν ακόμα βρίσκεται εν ζωή. Φταίει η Τρόικα που δεν πλήρωναν το αντίστοιχο ποσοστό φόρου της περιουσίας τους, όλοι αυτοί που είχαν την άνεση να τον πληρώνουν και απλά λάμβαναν ένα μικρό πολλαπλάσιο φορολογίας έναντι, αυτών που είχαν μικρότερη περιουσία, όπου το πολλαπλάσιο εκ τιναζόταν. 

Αν καθίσουμε και αναλογιστούμε όλα τα παραπάνω, άλλα και πολλά άλλα που ο καθένας διαφορετικά έχει αντιληφθεί από της καθημερινές πολιτικές εξελίξεις, θα δούμε ότι υπεύθυνοι γι’ αυτή την κατάσταση δεν είναι ούτε οι Γερμανοί, ούτε η Τρόικα, ούτε η Μέρκελ, αλλά είναι οι ηγέτες της χώρας μας, οι οποίοι δρούσαν εν αγνοία των συνεπειών των κινήσεων τους κατά το παρελθόν. Ενώ κατά το παρών φαίνεται πως δεν έμαθαν από τις πράξεις τους και συνεχίζουν γι’ ακόμα μια φορά να σκύβουν το κεφάλι σε όλα αυτά που τους «υποβάλλονται» από την Τρόικα. 

Αυτό που συμβαίνει στην χώρα μας αυτή την στιγμή είναι πρωτοφανές και μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω. Εμείς οι Έλληνες για ακόμα μια φορά αναδειχτήκαμε σε «Ήρωες». Μετά από την τριγωνομετρία, το αρχαίο δράμα, καθώς και άλλα σημεία σταθμούς στην εξέλιξη της ανθρώπινης νοημοσύνης, καλούμαστε να διδάξουμε τον υπόλοιπο κόσμο, πως μπορούμε να επιβιώσουμε υπό συνθήκες οικονομικής κρίσης. Για πρώτη φορά μια χώρα χρεοκοπεί, αλλά δεν της το λένε γιατί αν χρεοκοπήσει θα παραγραφούν οι δόσεις, γιατί θα σταματήσουν οι εισαγωγές και θα ανακυκλώνεται το χρήμα στο εσωτερικό της, γιατί θα αποδεικτή ότι το Ευρώ και η στρατηγική της ΕΕ ήταν αποτυχημένη. Η Πλευρά της Τρόικα 

Αν ο καθένας μας θελήσει να δει με τα μάτια της Τρόικα, θα συνειδητοποιήσει με πολύ απλά λόγια ότι, έτσι παίζεται το παιχνίδι, αφού το μέλημα τους είναι να εξασφαλίσουν την δόση τους. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να δημιουργήσουν νέους όρους, νέους κανόνες, όπως η ελεγχόμενη χρεοκοπία η οποία αντιστοιχεί με την χρεοκοπία, δηλαδή ζούμε υπό τις συνθήκες χρεοκοπίας, αλλά δεν παραγράφονται τα χρέη και κατά συνέπεια είμαστε υποχρεωμένοι να τα ξεπληρώσουμε. Όμοια περίπτωση αποτελεί και η εφεδρεία, που αντιστοιχεί με την απόλυση, χωρίς όμως να αυξάνεται το ποσοστό ανεργίας και χωρίς να ακούγεται το ίδιο άσχημο με την απόλυση στον εργαζόμενο. Στη συνέχεια όπου κάποιοι στην προσπάθεια τους να συνεχίσουν το παιχνίδι προσπαθώντας να ξεπληρωθεί το δάνειο της Ελλάδας, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα καταφέρουν να δημιουργήσουν πολλούς νέους κανόνες με την μορφή ενός νέου μνημονίου, το οποίο θα επιφέρει πολλές αρνητικές ρυθμίσεις απαξίωσης του κοινωνικού βίου του Ελληνάρα και καμία προοπτική ανάπτυξής. Για το τέλος να υπογραμμίσουμε ότι είναι πολύ εύκολο για την Τρόικα να επιβάλει τους κανόνες του παιχνιδιού, αφού βρίσκουν έδαφος από την Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία υποδέχεται τις προτάσεις της με στρομμένα κόκκινα χαλιά. 

Το παραπάνω κείμενο αποτελεί προσωπική μου άποψη περί των πολιτικώ εξελίξεων 
Γράφει ο Μάρκος Σμυρνάκης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι κρύβεται πίσω από το ναι των Ηγετών της χώρας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου