Ισπανοί δημοσιογράφοι ήρθαν στον Άγιο Νικόλαο

Από κορυφαία ΜΜΕ της χώρας τους


Ισπανούς δημοσιογράφους από τη Μαδρίτη υποδέχτηκε χθες ο Δήμος Αγίου Νικολάου και τους συνόδευσε στη Σπιναλόγκα, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της περιοχής μας.

Οι  ισπανοί δημοσιογράφοι είναι προσκεκλημένοι της APIVITA, πρώτης εταιρείας  φυτικών καλλυντικών στην Ελλάδα και φιλοξενούνται σε  Ξενοδοχείο της Elounda A.E.
Οι δημοσιογράφοι προέρχονται από την γνωστή Ισπανική Εφημερίδα EL  PAIS, από το  περιοδικό ELLE ( Ισπανική  Έκδοση),  από το μεγαλύτερο σε κυκλοφορία Ισπανικό περιοδικό TELVA (400.000 αντίτυπα κάθε μήνα), το διεθνές περιοδικό  GLAMOUR και το ισπανικό περιοδικό YO DONNΑ. 
Τους συνόδευαν η εκπρόσωπος της APIVITA στην Ισπανία κ. Χριστίνα Αρσένη και η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της εταιρείας στην Ελλάδα κ. Ναταλία Μελισσινού. 
Αξίζει να σημειωθεί  ότι το λογότυπο της εταιρείας φυτικών καλλυντικών  είναι εμπνευσμένο από τις μέλισσες των Μαλλίων ένα σπάνιο Μινωικό Κόσμημα του 16ου αιώνα π.χ. όπου δύο βασίλισσες  μέλισσες  σχηματίζουν μια ένωση που συμβολίζουν τη γονιμότητα και την αρμονία. 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των ισπανών δημοσιογράφων  στη Σπιναλόγκα είχαμε την ευκαιρία να αναφερθούμε  στο φυσικό κάλλος του Μιραμπέλο, στη μοναδική βιοποικιλότητα της περιοχής μας, στην ιστορία και τον πολιτισμό μας και τονίσαμε χαρακτηριστικά ότι ο τόπος μας είναι ένας πολύ αξιόλογος και ασφαλής τουριστικός προορισμός.
 Σημαντική αναφορά έγινε επίσης   στη χλωρίδα της Κρήτης η οποία αποτελεί τον ελληνικό  θησαυρό της φύσης, αφού στο νησί μας  βρίσκονται 2.500 φυτά από το σύνολο των 5.000 που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για την Κρητική Διατροφή η οποία, όπως τους επισημάναμε,  είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη από ειδικούς επιστήμονες ένεκα της υψηλής διατροφικής της αξίας.
Εκ μέρους του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη  προσφέρθηκε ενημερωτικό υλικό με πληροφορίες για την προβολή  όλων των περιοχών του  Δήμου μας καθώς και DVD ώστε να αντλήσουν στοιχεία για το ρεπορτάζ τους ενώ με τη σειρά τους οι Ισπανοί  δημοσιογράφοι ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους του Δήμου Αγίου Νικολάου για την εγκάρδια  υποδοχή  που τους επεφύλαξαν.
Οι δημοσιογράφοι που επισκέπτονται την περιοχή μας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη στήριξη του τουρισμού μας, γιαυτό το λόγο παρακαλούμε  όλες τις τουριστικές μονάδες  του  Δήμου Αγίου Νικολάου που φιλοξενούν δημοσιογράφους  μπορούν να έρχονται σε επαφή με τους αρμόδιους  συντελεστές της τουριστικής προβολής προκειμένου να αξιοποιήσουμε και αναδείξουμε τις μοναδικές ομορφιές που προσφέρει ο τόπος μας.

Πηγή: cretalive.gr