"Πως να σωπάσει" η Κρήτη μπροστά στα εγκλήματα

Ένα νέο συγκλονιστικό βίντεο παρουσιάζει μέσα στα λίγα λεπτά διάρκειας του, όλες τις ομορφιές της Κρήτης και όλα τα δεινά που θα προκύψουν από τον ... εφιάλτη, στον οποίο θέλουν τα συμφέροντα να ρίξουν το νησί και τους κατοίκους του!

Το συγκεκριμένο βίντεο αποτελεί μια συμπαραγωγή του Παγκρήτιου Δικτύου κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ και της Τηλεόρασης από τους Πολίτες για το θέμα της επέλασης της «πράσινης» ενέργειας στην Κρήτη. Η κατάληψη ζωτικού χώρου εις βάρος του πρωτογενούς τομέα παραγωγής (γεωργία -- κτηνοτροφία) και οι επιπτώσεις στους ανθρώπους, στα σπάνια πτηνά και ευρύτερα στο φυσικό περιβάλλον της Κρήτης.


Ένα βίντεο καταγγελία για την χωρίς μέτρο και σχεδιασμό χωροθέτηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές με μόνο σκοπό τα οφέλη των εταιριών από την πώληση του ρεύματος, στο όνομα μιας απροσδιόριστης και νόθας «ανάπτυξης».

Για την ταινία παραχωρήθηκαν βίντεο αρχείου από την IndigoView (Θ. Παπαδουλάκης) και από το αρχείο της Τηλεόρασης από τους Πολίτες. Επίσης αποσπάσματα από την ταινία «Αποπηγάδι: Σήμερα εμείς αύριο εσείς» καθώς και διάφορα πλάνα και φωτογραφίες σχετικά με τις ΑΠΕ από το διαδίκτυο.

Ακούγονται μουσικά αποσπάσματα:

Στέλιος Πετράκης: «Βόρεια Μονοπάτια»
Σ. Ξαρχάκος -- Κ. Κινδύνης -- Ν. Ξυλούρης: «Πώς να σωπάσω»

Μοντάζ: Γιάννης Αλικιώτης
Σενάριο: Χρύσα Μαυρόκωστα
Αφήγηση: Νεκταρία Μαυρουδή
Δημοσιογρ. Επιμέλεια: Μάριος Διονέλλης
Κατηγορία:

Ειδήσεις και πολιτική
Άδεια:

Τυπική άδεια YouTube

Πηγή:
CretePlus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου