Ποιοι Απεργουν σήμερα και Αύριο?

Παραλύει η χώρα και πάλι, αφού για δύο μέρες τα πάντα θα κινούνται σε απεργιακούς ρυθμούς. Διάφοροι επιστημονικοί φορείς κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις σήμερα, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία την Πέμπτη,

Ποιοι απεργούν σήμερα
Σήμερα απεργούν δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα δρομολογούμενα νέα φορολογικά μέτρα, την υπαγωγή του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) στον ΕΟΠΥΥ, την κατάργηση της ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου κ.λπ.


Κλειστά θα παραμείνουν και τα γραφεία του ΔΣΑ του ΤΕΕ και άλλων Συλλόγων.
Οι δικηγόροι απεργούν πανελλαδικά, εκτός από σημερα και τις επόμενες δύο μέρες, δηλαδή στις 18 και στις 19 Οκτωβρίου.

Επίσης, η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ κήρυξεη 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
24ωρη απεργία κήρυξαν για την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
Σε νέα 24ωρη πανεργατική απεργία την Πέμπτη, ημέρα που αρχίζει η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Λόγω της πανεργατικής απεργίας αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, σχολείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΚΟ και στα αεροδρόμια (οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσανατολίζονται σε στάση εργασίας από 10 π.μ. έως 1 μ.μ.).
Την ίδια ημέρα κλειστά θα παραμείνουν με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, τα εμπορικά καταστήματα.

Επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος) συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου καλώντας όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες (επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους) να κλείσουν τις επιχειρήσεις και καταστήματά τους.

Κλειστά όμως θα είναι την Πέμπτη και τα περίπτερα, καθώς η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις.Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν και η ΠΝΟ, με αποτέλεσμα όλα τα πλοία να μείνουν δεμένα στα λιμάνια.

Οι γιατροί

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου ενημερώνει τα μέλη του ότι:

«Με απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου συμμετέχουμε στις Πανεπιστημονικές κινητοποιήσεις του κοινού μετώπου των επιστημονικών φορέων δικηγόρων, δικαστικών επιμελητών, διπλ. μηχανικών, ιατρών, συμβολαιογράφων,οδοντογιατρών, φαρμακοποιών, οι οποίοι βρίσκονται σε σταθερή και διαχρονική συνεργασία μεταξύ τους, συντονίζουν τη δράση τους, αναπτύσσουν νέες πρωτοβουλίες με κοινό αγωνιστικό και διεκδικητικό πλαίσιο με

• Αποχή των μελών μας από τα καθήκοντα τους την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, με παράλληλο κλείσιμο των γραφείων του Ιατρικού Συλλόγου.

• Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για τις 18Οκτωβρίου - ημέρα Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης - για να μην ψηφιστούν τα μέτρα που εξοντώνουν την κοινωνία και την οικονομία»


Πηγή: creteplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου