Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Στο Ηράκλειο

Κέντρο Στήριξης Παιδιού και  Οικογένειας -  Ηράκλειο ΚρήτηςΣτα πλαίσια δημιουργίας παιδικού χωριού ΣΟΣ και στο Ηράκλειο Κρήτης, τέθηκε σε λειτουργία το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας.  Ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάιο του 2012 σε ένα ενοικιαζόμενο κτίριο, κατάλληλα διαμορφωμένο, ώστε να παρέχει πλήρη στήριξη στις οικογένειες. Έχει τρείς αίθουσες, καθηστικό, και τα γραφεία. Η διακόσμιση και τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν παραπέμπουν σε νεανικό δημοτικό σχολείο, το οποίο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο τα ιδιωτικά!
 
Η λειτουργία του αποσκοπεί να καλύψει ένα κενό ανάλογων δομών στην ευρύτερη περιοχή και να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των ψυχοκοινωνικών αναγκών οικογενειών και παιδιών. Παιδιά αλλά και ολόκληρες οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα βρίσκουν υποστήριξη υλική και ηθική
 
Η δράση του πλαισιώνεται από μια δραστήρια Τοπική Ομάδα Εθελοντών και φίλων SOS. Με δωρεά από το ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ το Κέντρο διευρύνει τις δράσεις του και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 90 οικογένειες και 40 επαγγελματίες.


 
Το προσωπικό του Κέντρου αποτελούν: Κοινωνικός Λειτουργός, Ψυχολόγος, Ειδικός Παιδαγωγός, Λογοπεδικός, Εργοθεραπευτής και Γραμματεία.
 
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810-222610
Email: soskriti@sos-villages.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου