Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μήπως ήρθε η ώρα να παραιτηθείτε;

Ακόμη και σε καιρούς κρίσης, μπορεί να μην αντέχετε τις συνθήκες εργασίας σας, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Πώς λοιπόν μπορείτε να επωφεληθείτε από μία παραίτηση και να την κάνετε να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για την επόμενη.

Οι άνθρωποι συχνά φοβούνται να παραιτηθούν από θέσεις εργασίας, στις οποίες δεν έχουν πια περιθώρια ανέλιξης και να αποδεσμευτούν από προβληματικές διαπροσωπικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μέσα στο εργασιακό τους περιβάλλον – αυτές μάλιστα μπορεί να γίνουν και εξαιρετικά τοξικές. Αυτό φυσικά συμβαίνει, πρώτον γιατί έχουν ανάγκη επιβίωσης και δεν το ρισκάρουν αλλά και διότι θεωρούν πως έχουν κοπιάσει αρκετά για να κατακτήσουν αυτή τη θέση ή για να φέρουν εις πέρας ένα project, και κατ' επέκταση πως όλη αυτή η ενέργεια έχει σπαταληθεί άσκοπα. Το να επιμένετε όμως σε μια κατάσταση η οποία σας εξουθενώνει ψυχικά και οργανικά, σας υποτιμά και δεν δείχνει να εξελίσσεται, αποτελεί σπατάλη χρόνου και ενέργειας και πιθανόν σύντομα να οδηγηθείτε στην αποτυχία. Γιατί λοιπόν να μην παραιτηθείτε από μία δουλειά με υπερηφάνεια και χωρίς να αισθάνεστε ενοχή;

Φροντίστε να είστε ευέλικτοι:
Συχνά πιστεύουμε πως οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες, έφθασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα και άγγιξαν την κορυφή, χωρίς να παρεκκλίνουν καθόλου από τους αρχικούς τους στόχους. Αν εξετάσετε όμως προσεκτικά την επαγγελματική πορεία αρκετών επιτυχημένων επιχειρηματιών, θα διαπιστώσετε πως αναγκάστηκαν πολλές φορές να αλλάξουν το όραμά τους και να το αναπροσαρμόσουν στις εκάστοτε περιστάσεις. Γι' αυτό μην φοβάστε να δηλώσετε παραίτηση από μία δουλειά και να αλλάξετε τα σχέδια σας, διότι με αυτό τον τρόπο δεν θα οδηγηθείτε σε αναπάντεχη επιτυχία.

Η αποτυχία είναι μέρος της επιτυχίας:
Η παραίτηση από μία δουλειά, συνεπάγεται στο μυαλό και στην ψυχολογία πολλών ανθρώπων, την αποτυχία. Η καθημερινότητα είναι απρόβλεπτη και η πορεία της δουλειάς μας εξαρτάται από διάφορους κοινωνικοπολιτικούς παράγοντες, που είναι επίσης απρόβλεπτοι. Τα επαγγελματικά μας σχέδια λοιπόν μπορούν να αποτύχουν ή να ανατραπούν ανά πάσα στιγμή. Το να είστε προετοιμασμένοι να αποτύχετε, αποτελεί το κλειδί για τη δημιουργικότητα, διότι για να είστε έτοιμοι να σχεδιάσετε το επόμενο επαγγελματικό σας βήμα με δημιουργικότητα και φαντασία, θα πρέπει να είστε πρόθυμοι να παραιτηθείτε από κάτι για να αποτοξινωθείτε και να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα με δύναμη και καθαρό μυαλό. 

Βάλτε νέους στόχους:
Αν οι αμφιβολίες για την πορεία του επαγγελματικού σας μέλλοντος, σας σταματούν από το να παραιτηθείτε, βάλτε νέους στόχους. Όσο πιο σύντομα παραιτήστε από μία δουλειά, στην οποία όχι μόνο δεν εξελίσσεστε αλλά σας πιέζει ψυχολογικά, τόσο πιο γρήγορα θα θέσετε νέους στόχους. Γι' αυτό μην σπαταλάτε τον πολύτιμο χρόνο σας, εξετάστε προσεκτικά τα δεδομένα και ξεκινήστε την προσπάθεια για την επίτευξή τους.

Μία Κόλλια,
εξωτ. συνεργάτης kariera.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απαγορευμένες βωμολοχίες απειλούν την παράδοση

Απο την Μαρίνα Στεφανάκη rockvitamins.blogspot.gr Στη σημερινή πραγματικότητα όπου η μουσική ακούγεται με τα μάτια, με ένα κοινό τέμπο υπολογιστή καθώς και με χυδαίους στίχους για όλα τα τραγουδάκια, αναρωτιέμαι, ενώ διανύουμε περίοδο μαζικής κρίσης, δεν θα «έπρεπε» να ανθίζουν οι τέχνες, κατ’ επέκταση και η μουσική, ως καταλύτες πνευματικής αφύπνισης; Αναμφίβολα, τα γεγονότα της ιστορίας αυτό αποδεικνύουν... Ένα από τα άπειρα παραδείγματα, αποτελεί ο Βιτσέντζος Κορνάρος, που γύρω στα μέσα του 17ου αι., όταν άρχισε δηλαδή η πολιορκία του Ηρακλείου από τους Οθωμανούς, άρχισε και η δράση του. Οι σημερινοί, όμως, Νεοέλληνες -έτσι για διαφορά- ενώ πυροβολούμαστε από ψυχρές δυτικές σφαίρες, χαμπάρι δεν παίρνουμε και το έχουμε ρίξει στη «τρέλα» όπως χαρακτηρίζει ένα Τσα-κάλι.

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

Η ομορφότερη κοπέλα της Κρήτης για το 2011

Πλήθος κόσμου κατέκλισε την Τετάρτη 24 Αυγούστου το club Envy στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Τελικός του 33ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ομορφιάς. Τον τίτλο της MISS ΚΡΗΤΗ 2011 κατέκτησε η 19χρονη Εύα Ζεϊμπεκάκη από το Ηράκλειο, Ά Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 αναδείχθηκε η Φαίη Αβδουλά και΄Β Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 η Ευρυδίκη Μερκούρη. Η 17χρονη Μιχαέλα Φωτιάδη

Γάζα: Εθνοκάθαρση ή γενοκτονία;

Ο κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Ο διαπρεπής Ισραηλινός ιστορικός Όμερ Μπάρτοβ καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη διεθνή εβραϊκή κοινότητα να «σηκώσουν το ανάστημά τους και να υψώσουν τη φωνή τους, πριν η ηγεσία του Ισραήλ βυθίσει το ίδιο και τους γείτονές του στην άβυσσο». Τι διακρίνει τον πόλεμο από τη γενοκτονία; Πότε η κρατική βία μετατρέπεται από φρικτή αλλά νομικά εγκεκριμένη επίδειξη στρατιωτικής βίας στο «απόλυτο έγκλημα», σύμφωνα τόσο με το διεθνές δίκαιο όσο και με τη κοινή αντίληψη; Το ερώτημα αυτό απασχολεί πολύ τον Όμερ Μπάρτοβ τους τελευταίους μήνες. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Brown και κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος, ο Ισραηλινός ιστορικός έχει αφιερώσει την επιστημονική του σταδιοδρομία στη μελέτη πράξεων μαζικής δολοφονίας. Αυτό έχει καταστήσει την εμπειρογνωμοσύνη του περιζήτητη καθώς ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς συνεχίζει να κλιμακώνεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα αιματοχυσίας και καταστροφής. Καθώς ο πόλεμος εξε

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» για το κρητικό κρασί προβάλλει τον κρητικό αμπελώνα

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» που έχει γυριστεί από την Χρύσα Τζωρτζάκη στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται στο διεθνές κοινό, προβάλει την Κρήτη ως οινοπαραγωγική περιοχή και αναδεικνύει τον κρητικό αμπελώνα σε χώρες που δεν έχει αποκτήσει ακόμα μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Η σκηνοθέτης του φιλμ επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον ενημέρωσε για την θετική πορεία και την απήχηση που καταγράφει το ντοκιμαντέρ σε φεστιβάλ κινηματογράφου ανά τον κόσμο, παρουσιάζοντας το κρασί της Κρήτης από τη μινωική εποχή μέχρι τις μέρες μας. Το ντοκιμαντέρ αναπτύσσεται μέσα από την οπτική 11 οινοπαραγωγών του νησιού, οι οποίοι αναλύουν τις ποικιλίες του κρητικού κρασιού ενώ καταγράφονται και γευσιγνωστικές εμπειρίες και απόψεις, διεθνώς καταξιωμένων σομελιέ (sommelier). Το φιλμ βραβεύτηκε σε Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, του Τορόντο και ακολούθησε το Τόκιο. Επιλέχθηκε ως καλύτερο ντοκιμαντέρ από τα φεστιβάλ του Μιλάνου και της Νάπολι και τώρα είναι επίσημη επιλογή, όπως τονίζ