Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

FIZZ: Καινοτομία από την ΕΑΣ Πεζών, με στόχο τους νέους

Το 1998 η Ένωση Πεζών προκάλεσε επανάσταση στην ελληνική αγορά κρασιού με την εμφιάλωση κρασιού σε BaginBox, ενώ τα επόμενα χρόνια παρουσίασε την συσκευασία Τετραπάκ.

Σήμερα η Ένωση Πεζών προσφέρει κάτι μοναδικό στην αγορά ποτών. Το FIZZ είναι ποτό με χαρακτήρα διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Αρωματισμένο ποτό (μήλο) με βάση τον οίνο (9%) και έντονη αίσθηση σπιρτάδας. Καινοτόμο προϊόν, απόλυτα δροσιστικό για τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και μια ξεχωριστή νότα χαράς, στην χειμερινή ατμόσφαιρα, έρχεται για να ανατρέψει τις καταναλωτικές μας συμπεριφορές.
Θα το βρούμε σε συσκευασία 275ml σε μπουκάλι που το αγκαλιάζει ολόκληρο η ετικέτα, με μοντέρνο σχεδιασμό που σίγουρα δεν θα μας αφήσει αδιάφορους.

To νέο Προϊόν: 

Ένα αλκοολούχο ποτό με βάση το κρασί και με διάφορες γεύσεις: Μήλο, ροδάκινο, κεράσι και καρπούζι. Η συσκευασία του είναι πρωτότυπη σε μπουκαλάκι των 275 ml το οποίο είναι «τυλιγμένο» σε μία ετικέτα. Η περιεκτικότητα του Fizz σε αλκοόλη είναι χαμηλή και ανήκει στην κατηγορία ανάλογων ποτών που προτιμούν κυρίως οι νέοι 18-22 ετών και οι γυναίκες στα μπαράκια και τις καφετέριες.

Η πρώτη παρουσίαση του Fizz έγινε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στην έκθεση ειδών για «μικρά σημεία πώλησης» κυρίως mini market και περίπτερα στην Expo Athens. Η υποδοχή ήταν εκπληκτική! Ο κόσμος κατέκλυσε το περίπτερο της ΕΑΣ Πεζών και σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή της Ένωσης Νίκο Μαντιδάκη ήδη έχουν παραγγείλει Fizz μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και κάβες. Σε λίγο καιρό το Fizz θα έχει τοποθετηθεί επίσης σε περίπτερα, καφετέριες και μπαράκια.

Όπως εξηγεί ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Πεζών Μανώλης Μπέρκης το Fizz είναι επιτραπέζιο κρασί χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλη, που εμφιαλώνεται με την αξιοποίηση ενός νέου μηχανήματος το οποίο αγόρασε η Ένωση από την Ιταλία. Το συγκεκριμένο μηχάνημα κάνει εμφιάλωση και με τη χρήση ανθρακικού. Σε αυτό το νέο μηχάνημα εμφιαλώνεται τώρα το σύνολο των κρασιών της ΕΑΣ.

Το νέο προϊόν ανήκει στην κατηγορία των RTD. Περιέχει 9% αλκοόλη και είναι γλυκισμένο με γλεύκος, κι όχι με ζάχαρη. Περιλαμβάνει επίσης και ανθρακικό. Γεύσεις μήλου και ροδάκινου έχουν τα λευκά κρασιά Fizz και κερασιού έχει το ροζέ. Σύντομα θα κυκλοφορήσει ροζέ κρασί με γεύση καρπουζιού.

Η Ένωση Πεζών είναι η πρώτη που κυκλοφορεί στην Ελλάδα αυτό το προϊόν το οποίο σύμφωνα με την άδεια από το Υπουργείο ονομάζεται «αλκολούχο ποτό με βάση τον οίνο».

Με το Fizz η Ένωση Πεζών αξιοποιεί τα εμπορικά «κανάλια» των πολυκαταστημάτων και των καβών (καφετέριες και μπαράκια). Επίσης αξιοποιεί και το «κανάλι» των λεγόμενων μικρών σημείων πώλησης που είναι τα περίπτερα και τα mini market.

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Πεζών έχει….συνηθίσει το κοινό της στις πρωτοτυπίες. Πρώτη σε συσκευασία τετραπάκ κατάφερε να τοποθετήσει το κρασί της στα περίπτερα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Στη συνέχεια τοποθέτησε το ελαιόλαδο της σε συσκευασία τετραπρίσμα. Πριν δύο χρόνια άρχισε να διαθέτει στην αγορά το ελαιόλαδο με τον τίτλο ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ όπου η συσκευασία αναγράφει πού καταλήγουν τα χρήματα των καταναλωτών που το αγοράζουν. Το νέο πρωτοποριακό προϊόν Fizz αναμένεται να ταράξει τα νερά στην αγορά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα «4 Π» του επιτυχημένου πολιτικού!

Όσοι από εμάς διδαχτήκαμε το Μάρκετινγκ, είχαμε την ευκαιρία να βρούμε στον δρόμο μας τα «4 Π» (4 P's of Marketing), τα οποία αποτελούν το συστατικό επιτυχίας ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας, μέσα από τον σχεδιασμό της σωστής στρατηγικής, η οποία στηρίζεται: 1) Στα χαρακτηριστικά του προϊόντος ή της υπηρεσίας (Product). 2) Στην τιμή (Price) του προϊόντος / υπηρεσίας. 3) Στη σωστή τοποθέτησή του στην αγορά (Place). 4) Στη σωστή προώθησή του (Promotion). Αναλύοντας τα πιο πάνω χαρακτηριστικά, ένας πολιτικός μπορεί εύκολα να διακρίνει τη

Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΝΑΣ

Το σήμα κατατεθέν της Κρητικές παράδοσης και συγκεκριμένα οι "χειροποίητες κατσούνες, κρητικά μπαστούνια" είχαν την τιμητική τους στην τελευταία εκπομπή του ALPHA «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση». Την Κυριακή το μεσημέρι εμφανίστηκε στην εκπομπή μέσω σύνδεσης Skype ο Κρητικός "Digital Media Strategist" Μάρκος Σμυρνάκης. Επίκεντρο της συζήτησης ήταν ο τρόπος της διαδικτυακής προώθησης της Κρητικής παράδοσης, αλλά και πως όλο αυτό βοηθάει στην συντήρηση της. Όπως ισχυρίζεται, σύγχρονες τεχνικές μάρκετινγκ είναι ικανές να δώσουν ξανά ζωή και να συστήσουν σε νέο κόσμο τις Κρητικές κατσούνες. Αυτό είναι και το όραμα. Η ένταξη ενός παγιωμένου προϊόντος και πάλι στην καθημερινότητα του ανθρώπου, πριν την εξαφάνιση του. Ένταξη... από όλες τις πλευρές, ξεκινώντας από το κίνητρο για την παραγωγή, αλλά και το ενδιαφέρον από νέους ανθρώπους όχι μόνο να μάθουν να τις χρησιμοποιούν , αλλά και να παράγουν το συγκεκριμένο προϊόν Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τεχνίτες πλέ...

Η L’Oréal «σπάει» την γυάλινη οροφή για τις γυναίκες επιστήμονες!

  Τα Ελληνικά Βραβεία L’ORÉAL–UNESCO εντάσσονται στο Διεθνές Πρόγραμμα L’ORÉAL-UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη, το όποιο αναγνωρίζει και υποστηρίζει διεθνώς γυναίκες επιστήμονες, με στόχο να τους δοθεί μεγαλύτερη αναγνώριση, να αναδειχθεί το ταλέντο τους και να εμπνεύσει περισσότερες γυναίκες να ασχοληθούν με την επιστήμη. Με πίστη στην πεποίθηση ότι ο κόσμος χρειάζεται την επιστήμη και η επιστήμη χρειάζεται τις γυναίκες, το Ίδρυμα L’Oréal σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, προκηρύσσουν για 12η φορά στην Ελλάδα, την έναρξη των φετινών βραβείων, με τρία σημαντικά βραβεία αξίας 10.000€ έκαστο, που θα δοθούν σε γυναίκες επιστήμονες, οι οποίες απασχολούνται στους τομείς των Βιοεπιστημών, των Φυσικών Επιστημών, των Μαθηματικών και της Επιστήμης των Υπολογιστών. Τέλος, ως περαιτέρω επιβεβαίωση της παραπάνω δέσμευσης και του θετικού αντίκτυπου των Βραβείων στους δικαιούχους του, ανακοινώνεται ότι από το 2022 και έπειτα, τα βραβεία θα πραγματοποιούνται κάθ...

Freelancer: Τι σημαίνει επί της ουσίας η νέα πραγματικότητα εργασίας;

Γράφει η Αρετή Διαμαντή Freelancer: Από την e-food και άλλες εταιρείες που υιοθετούν ένα τέτοιο μοντέλο εργασίας προκύπτει το νέο ερώτημα. Συμφέρει άραγε να είναι κάποιος freelancer και κάτω από ποιες προϋποθέσεις; Σάλος δημιουργήθηκε με την πρόσφατη “ατυχή” διατύπωση της e-food σε μερίδα εργαζομένων της σε σχέση με το ενδεχόμενο να γίνουν freelancers αντί για μισθωτοί. Οι περισσότεροι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, ενώ η εταιρεία έσπευσε να διαψεύσει και να μιλήσει για κακή επικοινωνία. Ωστόσο, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ατόμων που δεν γνωρίζουν καν τι σημαίνει το freelancing. Σε αυτή την περίπτωση, τι αλλάζει στον εργασιακό τομέα; Πρόκειται για μια αναβάθμιση της εργασιακής πραγματικότητας ή μήπως για μια επιδείνωση της ήδη ζοφερής πραγματικότητας; Η τεχνολογία συχνά έρχεται να γεφυρώσει το χάσμα που δημιουργείται ανάμεσα στις διαφορετικές γενιές. Εδώ μήπως συμβαίνει κάτι τέτοιο; Freelancer: Τι συνεπάγεται για την καθημερινότητα ενός εργαζομένου; Αρχικά, πρόκειται για έναν αρκετά ευρύ όρο. Κ...

Ποια είναι τα βασικά προβλήματα στην ψυχολογία των εργαζομένων στον τουρισμό και πως μπορούν να βελτιωθούν;

Η Καλοκαιρινή τουριστική σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει με πολλά προβλήματα να έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αλλά με τα περισσότερα να παραμένουν και να εξελίσσονται εσωτερικά στους κλάδους των Τουριστικών Επαγγελμάτων. Τα τελευταία περιστατικά που συνέβησαν σχετικά με το έγκαυμα του νεαρού στην Κρήτη, αλλά και τον νεαρό σερβιτόρο να σερβίρει εντός θαλάσσης σε beach bar στην Ρόδο, κάνουν πλέον ξεκάθαρο ότι δεν ακολουθείται, αλλά ούτε φαίνεται να υπάρχει σαφής οδηγία για τον ασφαλή τρόπο εργασίας κάθε εργαζομένου. Τελικά η εργασία στον Τουρισμό είναι επιλογή ή λύση ανάγκης για τους εργαζομένους του χώρου;  • Πόσο εύκολό είναι από μία αδρανής περίοδο του χειμώνα να προσαρμοστείς σε μία έντονη καθημερινότητα; • Πόσες είναι και πόσες θα έπρεπε να είναι οι ώρες εργασίας;  • Υπάρχει προσωπικός χρόνος;  • Τηρείται η σωστή διατροφή; Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και σε μια χώρα όπου αποτελείται από 6.000 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες. Η ενασχόληση λοιπόν με τον...