Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο 8ος ημιορεινος αγώνας «στα μονοπάτια της Κνωσού και του Γιούχτα»

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης- ΙΚΑΡΟΣ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων και του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιούν την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 τον 8ο ημιορεινό αγώνα «στα μονοπάτια της Κνωσού & του Γιούχτα». Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Αναλυτικές πληροφορίες για τον αγώνα:

Ο μεγάλος ημιορεινός αγώνας των 23χιλ. εκκινεί στις  10:00π.μ. από την Κνωσό. Η διαδρομή, διασχίζει το καταπράσινο Κνωσανό φαράγγι, περνά από τις 3 ενετικές υδρογέφυρες από όπου ερχόταν το νερό στην πόλη μας, μέσα από ένα καταπληκτικό τοπίο, και στη συνέχεια, μέσω της περιοχής Μυριστή, ανεβαίνει στο Μινωικό νεκροταφείο Φουρνί. Επιστρέφει στην περιοχή Μυριστή για να συνεχίσει προς την αρχαιολογική περιοχή Ανεμόσπηλια. Από εκεί μέσα από το μινωικό μονοπάτι ανεβαίνει στο ιερό κορυφής του Γιούγχα και το  ιερό του Τιμίου Σταυρού και κλείνει κατηφορίζοντας το διεθνές μονοπάτι Ε4, και στη συνέχεια από αγροτικό δρόμο και αφού περάσει κάτω από τον περιφερειακό δρόμο των Αρχανών τερματίζει στην κωμόπολη των Αρχανών.
Ο μικρός αγώνας των 6,6χιλ. εκκινεί στις  11:00π.μ., με σημείο εκκίνησης τον αρχαιολογικό χώρο Ανεμόσπηλια και ακολουθεί το τελευταίο κομμάτι της μεγάλης διαδρομής, ανεβαίνοντας στο ιερό κορυφής του Γιούχτα και το ιερό του Τιμίου Σταυρού, κατηφορίζει το διεθνές μονοπάτι Ε4, συναντά αγροτικό δρόμο και αφού περάσει κάτω από τον περιφερειακό δρόμο των Αρχανών, τερματίζει στις Αρχάνες.
Οι περιπατητές θα ακολουθήσουν την διαδρομή του μεγάλου αγώνα των 18,5χιλ., χωρίς την ανάβαση στο Φουρνί.
          

Τόπος συνάντησης αθλητών και πεζοπόρων:

Οι αθλητές της μεγάλης διαδρομής και οι πεζοπόροι  θα συγκεντρώνονται από τις 08:00π.μ. έως τις 09:00π.μ. στην Πλατεία των Αρχανών, μπροστά από το πολιτιστικό κέντρο, για να γίνει η μεταφορά αυτών με λεωφορείο της διοργάνωσης στο σημείο εκκίνησης- την Κνωσό. Όσοι από τους συμμετέχοντες επιθυμούν να μεταβούν κατευθείαν στο χώρο εκκίνησης, δηλαδή την Κνωσό, θα πρέπει να έχουν μεριμνήσει για την επιστροφή τους στην πόλη.
Οι αθλητές της μικρής διαδρομής, θα συγκεντρώνονται στην πλατεία των Αρχανών, μπροστά από το πολιτιστικό κέντρο. Η μεταφορά θα γίνεται από τις 09:00π.μ. έως τις 10:20π.μ. προς το σημείο εκκίνησης του αγώνα, τα’ Ανεμόσπηλια.
Χρονικά όρια-όριο αποκλεισμού: Για τον  μεγάλο αγώνα θεωρείται έγκυρος τερματισμός αυτό που επιτυγχάνεται εντός 5 ωρών και 30 λεπτών , ενώ για τον μικρό αγώνα εντός 2 ωρών και 20 λεπτών. Όσοι αθλητές δεν μπορέσουν τερματίσουν σε αυτό το χρονικό όριο, θα συνεχίσουν με δικιά τους ευθύνη.

Τεχνικές οδηγίες: Το Σάββατο 18/03/2022 στις 19.00, στον πολυχώρο τέχνης & πολιτισμού, στο κτίριο της Παλιάς Ηλεκτρικής Αρχανών, θα δωθούν τεχνικές οδηγίες σχετικά με την διαδρομή και τις δυσκολίες αυτής, από τον εμπνευστή & διοργανωτή του αγώνα, Παντελή Καμπαξή. ttps://goo.gl/maps/42Z7xAMt4H8JW9CA6 

Επικοινωνία: Παντελής Καμπαξής, τηλ. 6946233488

Πηγή: newshub.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

Φουντώνει το συναίσθημα του ρατσισμού στην Ελλάδα.

  Γράφει ο Μάρκος Σμυρνάκης   Προσπαθώντας να δώσω ένα σύγχρονο ορισμό για την λέξη “Ρατσισμός”, θα έλεγα ότι, χρησιμοποιείται για να αναγάγει μια ομάδα, ως   υπέρτερη άλλων. Πιο συγκεκριμένα περιγράφει τις πράξεις μιας ομάδας ανθρώπων (οι οποίοι συνδέονται με κάποια κοινά χαρακτηριστικά) εναντίον μίας άλλης ομάδας. Η προέλευση της προέρχεται από το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, δηλαδή τον φυλετικό ρατσισμό, εκ της Ιταλικής όμως γλώσσας, “ razza ”   (ράτσα) που σημαίνει φυλή.

Βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και Διαφήμισης.

Με δύο λόγια η βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφήμισης. Οι Δημόσιες Σχέσεις στην εποχή μας πρέπει σε συνεργασία με τη διαφήμιση να οδηγούν στα επιθυμητά αποτελέσματα. Αν θέλαμε να ξεχωρίσουμε κάπως την διαφήμιση από τις δημόσιες σχέσεις, θα ήταν λογικότερο να πούμε ότι με τις δημόσιες σχέσεις περιμένουμε πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που ίσως να μην είναι και μετρήσιμα σε σχέση με αυτά της διαφήμισης που το ζητούμενο είναι άμεσο και με πιο ασφαλείς τρόπους μετρήσιμο. Δημοσίευση: Μάρκος Σμυρνάκης

Η ομορφότερη κοπέλα της Κρήτης για το 2011

Πλήθος κόσμου κατέκλισε την Τετάρτη 24 Αυγούστου το club Envy στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Τελικός του 33ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ομορφιάς. Τον τίτλο της MISS ΚΡΗΤΗ 2011 κατέκτησε η 19χρονη Εύα Ζεϊμπεκάκη από το Ηράκλειο, Ά Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 αναδείχθηκε η Φαίη Αβδουλά και΄Β Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 η Ευρυδίκη Μερκούρη. Η 17χρονη Μιχαέλα Φωτιάδη

Ο Κώδικας Ηθικής και Δεοντολογίας των Δημοσίων Σχέσεων Παγκοσμίως .

1965 Κώδικας των Αθηνών . Ο Κώδικας Ηθικής και Δεοντολογίας των Δημοσίων Σχέσεων Παγκοσμίως . Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ . Η ΛΑΜΠΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . To 1960 ιδρύθηκε η ΕΕΔΣ – Ελληνική Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων , το επιστημονικό σωματείο των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα . Ο “πατριάρχης” (πρωτεργάτης) των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα , ο Μάνος Παυλίδης διετέλεσε πρόεδρος της IPRA (International Public Relations Association ) , από το 1973 έως το 1976 , ενώ το 1964 είχε εκλεγεί στη θέση του Γραμματέα . Το 1965 στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το παγκόσμιο συνέδριο της IPRA ( International Public Relations Association ) και εδώ υπογράφηκε ο περίφημος Κώδικας των Αθηνών , ο Διεθνής Κώδικας Δεοντολογίας των Δημοσίων Σχέσεων που εφαρμόζεται αδιάλειπτα από τότε από όλα τα επιστημονικά σωματεία των Δημοσίων Σχέσεων Παγκοσμίως . Δηλαδή όλοι οι επαγγελματίες των Δημοσίων Σχέσεων Παγκοσμίως εφαρμόζουν και ασπάζονται τον Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας ,