Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πως να μεγαλώσεις την επιχείρηση σου

 

Γράφει η Βογιατζάκη Δέσποινα

Η δημιουργία και η ανάπτυξη μιας επιχείρησης δεν είναι ποτέ ένας εύκολος δρόμος. Δεν είναι λίγες οι φορές που μια επιχείρηση με πολύ δουλειά από την πλευρά του επιχειρηματία, παραμένει στάσιμη.

Κάθε επιχειρηματικό βήμα απαιτεί τεράστια προσπάθεια και πολλούς ελιγμούς ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά η εκάστοτε επιχείρηση.

Μοίρασε αρμοδιότητες. Ξεκίνα να μοιράζεις αρμοδιότητες στους συνεργάτες / υπαλλήλους σου ή πρόσλαβε βοηθητικό προσωπικό (π.χ. γραμματειακή υποστήριξη). Ως ηγέτης θα πρέπει να εμπιστεύεσαι την εργασία της ομάδας σου. Να θυμάσαι πάντα ότι αν και η θέση του επιχειρηματία / ηγέτη είναι μοναχική, το αποτέλεσμα της εργασίας (άνοδος, στασιμότητα, πτώση) είναι ομαδική. Μοίρασε αρμοδιότητες ώστε να έχεις χρόνο για να ασχοληθείς (με καθαρό μυαλό) με την βελτίωση της επιχείρησης σου.

Ξεκαθάρισμα στην ομάδα σου. Το άλφα και το ωμέγα μιας επιτυχίας είναι η ομαδικότητα και η ικανότητα των μελών της. Βγάλε από την ομάδα σου ανθρώπους που είναι στάσιμοι, δεν συνεργάζονται και δεν υιοθετούν τους στόχους σου. Όσο είναι σημαντικό για τα μέλη της ομάδας σου να εργάζονται και να συνεργάζονται μέσα σε μια ευχάριστη και ενωμένη ομάδα, άλλο τόσο είναι σημαντικό και για εσένα να νιώθεις ότι τα μέλη της ομάδας σου σε στηρίζουν και σε πιστεύουν!

Φτιάξε το ιδανικό marketing plan. Δημιούργησε την κατάλληλη στρατηγική που ταιριάζει τόσο στο προϊόν της επιχείρησης σου όσο και στο μέγεθος της αγοράς. Σωστή τιμολόγηση, στόχευσε στην κατηγορία των πελατών που σε ενδιαφέρουν και επικεντρώσου στα κατάλληλα μέσα διαφήμισης. Μην ξεχνάς την ανάλυση και ανανέωση του marketing plan ανά σταθερά - τακτά χρονικά διαστήματα.

Χρησιμοποίησε σωστά τις Στρατηγικές Δημοσίων Σχέσεων. Ο τρόπος διαφήμισης του προϊόντος σου πρέπει να είναι δημιουργικός, έξυπνος και σταθερός! Αν συνεχώς αλλάζεις, το κοινό σου δεν θα μπορέσει ποτέ να σε εμπιστευτεί! «Εκμεταλλεύσου» την εξέλιξη των πραγμάτων και τεχνολογιών «πατώντας» πάνω στο μήνυμα που αρχικά έδωσες στον πελάτη σου! 

Μικρά και σταθερά βήματα. Η εξέλιξη και η επιτυχία μιας επιχείρησης δεν είναι ποτέ αλματώδης! Μην στοχεύεις σε απότομες αλλαγές. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει επιχειρήσεις με αλματώδη ανάπτυξη να έχουν μια δυνατή πτώση. Στόχευσε σε βήμα το βήμα την άνοδο σου. Δώσε χρόνο σε εσένα να οργανώσεις σωστά την επόμενη σου κίνηση και στο κοινό σου να αφομοιώσει την εξέλιξη σου.

Ζήτα βοήθεια από Ειδικούς! Ο επιχειρηματίας δεν είναι ένας φωτεινός παντογνώστης, γι’ αυτό μην διστάζεις να ζητάς βοήθεια από ειδικούς σε θέματα που δεν γνωρίζεις! Επικοινώνησε, συζήτησε και άκουσε τις συμβουλές του Λογιστή - Φοροτεχνικού, του Σύμβουλου Δημοσίων Σχέσεων, του Νομικού Συμβούλου, κλείσε ραντεβού με εταιρίες Επαγγελματικής Ανάπτυξης. Συζήτησε μαζί τους τους στόχους σου, άκουσε τους και εμπιστεύσου τις γνώσεις τους!

Καλή Επιτυχία!

Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απαγορευμένες βωμολοχίες απειλούν την παράδοση

Απο την Μαρίνα Στεφανάκη rockvitamins.blogspot.gr Στη σημερινή πραγματικότητα όπου η μουσική ακούγεται με τα μάτια, με ένα κοινό τέμπο υπολογιστή καθώς και με χυδαίους στίχους για όλα τα τραγουδάκια, αναρωτιέμαι, ενώ διανύουμε περίοδο μαζικής κρίσης, δεν θα «έπρεπε» να ανθίζουν οι τέχνες, κατ’ επέκταση και η μουσική, ως καταλύτες πνευματικής αφύπνισης; Αναμφίβολα, τα γεγονότα της ιστορίας αυτό αποδεικνύουν... Ένα από τα άπειρα παραδείγματα, αποτελεί ο Βιτσέντζος Κορνάρος, που γύρω στα μέσα του 17ου αι., όταν άρχισε δηλαδή η πολιορκία του Ηρακλείου από τους Οθωμανούς, άρχισε και η δράση του. Οι σημερινοί, όμως, Νεοέλληνες -έτσι για διαφορά- ενώ πυροβολούμαστε από ψυχρές δυτικές σφαίρες, χαμπάρι δεν παίρνουμε και το έχουμε ρίξει στη «τρέλα» όπως χαρακτηρίζει ένα Τσα-κάλι.

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

Η ομορφότερη κοπέλα της Κρήτης για το 2011

Πλήθος κόσμου κατέκλισε την Τετάρτη 24 Αυγούστου το club Envy στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Τελικός του 33ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ομορφιάς. Τον τίτλο της MISS ΚΡΗΤΗ 2011 κατέκτησε η 19χρονη Εύα Ζεϊμπεκάκη από το Ηράκλειο, Ά Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 αναδείχθηκε η Φαίη Αβδουλά και΄Β Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 η Ευρυδίκη Μερκούρη. Η 17χρονη Μιχαέλα Φωτιάδη

Γάζα: Εθνοκάθαρση ή γενοκτονία;

Ο κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Ο διαπρεπής Ισραηλινός ιστορικός Όμερ Μπάρτοβ καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη διεθνή εβραϊκή κοινότητα να «σηκώσουν το ανάστημά τους και να υψώσουν τη φωνή τους, πριν η ηγεσία του Ισραήλ βυθίσει το ίδιο και τους γείτονές του στην άβυσσο». Τι διακρίνει τον πόλεμο από τη γενοκτονία; Πότε η κρατική βία μετατρέπεται από φρικτή αλλά νομικά εγκεκριμένη επίδειξη στρατιωτικής βίας στο «απόλυτο έγκλημα», σύμφωνα τόσο με το διεθνές δίκαιο όσο και με τη κοινή αντίληψη; Το ερώτημα αυτό απασχολεί πολύ τον Όμερ Μπάρτοβ τους τελευταίους μήνες. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Brown και κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος, ο Ισραηλινός ιστορικός έχει αφιερώσει την επιστημονική του σταδιοδρομία στη μελέτη πράξεων μαζικής δολοφονίας. Αυτό έχει καταστήσει την εμπειρογνωμοσύνη του περιζήτητη καθώς ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς συνεχίζει να κλιμακώνεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα αιματοχυσίας και καταστροφής. Καθώς ο πόλεμος εξε

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» για το κρητικό κρασί προβάλλει τον κρητικό αμπελώνα

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» που έχει γυριστεί από την Χρύσα Τζωρτζάκη στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται στο διεθνές κοινό, προβάλει την Κρήτη ως οινοπαραγωγική περιοχή και αναδεικνύει τον κρητικό αμπελώνα σε χώρες που δεν έχει αποκτήσει ακόμα μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Η σκηνοθέτης του φιλμ επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον ενημέρωσε για την θετική πορεία και την απήχηση που καταγράφει το ντοκιμαντέρ σε φεστιβάλ κινηματογράφου ανά τον κόσμο, παρουσιάζοντας το κρασί της Κρήτης από τη μινωική εποχή μέχρι τις μέρες μας. Το ντοκιμαντέρ αναπτύσσεται μέσα από την οπτική 11 οινοπαραγωγών του νησιού, οι οποίοι αναλύουν τις ποικιλίες του κρητικού κρασιού ενώ καταγράφονται και γευσιγνωστικές εμπειρίες και απόψεις, διεθνώς καταξιωμένων σομελιέ (sommelier). Το φιλμ βραβεύτηκε σε Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, του Τορόντο και ακολούθησε το Τόκιο. Επιλέχθηκε ως καλύτερο ντοκιμαντέρ από τα φεστιβάλ του Μιλάνου και της Νάπολι και τώρα είναι επίσημη επιλογή, όπως τονίζ