Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΔΕΥΤΕΡΗ “ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ” ΕΡΧΕΤΑΙ!


Η ΔΕΥΤΕΡΗ “ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ” ΕΡΧΕΤΑΙ!
«Εκπαιδεύοντας τους Πολίτες του Αύριο»

21 - 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι)


Ανανεωμένη, πιο πλούσια σε θέματα, πιο μεγάλη σε διάρκεια και πιο πολύχρωμη, η “Μικρόπολις”, η μεγαλύτερη διοργάνωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών,  πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. Από 21 έως και 25 Σεπτεμβρίου 2011, πανεπιστήμια, ινστιτούτα, μουσεία, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και γνωστές μη κυβερνητικές οργανώσεις με καινοτόμο εκπαιδευτικό έργο ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και υλοποιούν σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της «Τεχνόπολις», δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για “Μικροπολίτες” ηλικίας 2-13 ετών.


Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η “Μικρόπολις” έρχεται και πάλι για να εκπαιδεύσει χιλιάδες παιδιά ως ενεργούς πολίτες του αύριο, να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία περιβαλλοντικής και κοινωνικής υπευθυνότητας! Γεμίζει το “εργοστάσιο πολιτισμού με συναρπαστικές Γειτονιές, όπου η μουσική και το θέατρο συναντούν την υγιεινή διατροφή, το διαδίκτυο τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια, η περιβαλλοντική διαχείριση του σπιτιού μας τα ελληνικά αρωματικά φυτά, ο χορός το παιχνίδι του θησαυρού και ο αθλητισμός τα δάση και σπάνια άγρια ζώα! Μία από τις μεγάλες εκπλήξεις της φετινής “Μικρόπολις” είναι η συναυλία με την Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής.

Η Γειτονιά της Οικογένειας, της Γεύσης, της Φύσης, της Οδικής Ασφάλειας, της Μουσικής, του Αθλητισμού, της Τεχνολογίας και η Γειτονιά της Φροντίδας [που σχεδιάστηκε ειδικά για παιδιά ηλικίας 2-4 ετών], στελεχώνονται από τους: WWF, Ευτύχη Μπλέτσα, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Εκπαιδευτική Τηλεόραση, Athens Information Technology, Θέατρο Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου, Μορφές Έκφρασης, Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Αρκτούρος, Ελληνικός Κόσμος και Καμεράτα, μεταξύ πολλών άλλων!  

Ξεναγοί μικρών και μεγάλων στη “Μικρόπολις 2011” θα είναι η μικρή Πόλυ, μαζί με τον καλύτερο της φίλο, τον Κοσμά. Παρέα θα υποδεχθούν στις υπέροχες Γειτονιές της τους χιλιάδες φίλους τους για να παίξουν απίθανα εκπαιδευτικά παιχνίδια, τις οικογένειες που θέλουν να πραγματοποιήσουν μια θαυμάσια ημερήσια εκδρομή γεμάτη δραστηριότητες, αλλά και τα Δημοτικά Σχολεία από όλη την Ελλάδα που θα επιλέξουν και φέτος να  ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά με τον πιο δημιουργικό τρόπο: βιώνοντας τη μοναδική εμπειρία της “Μικρόπολις”!


Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας:
·  21, 22 & 23 Σεπτεμβρίου: 09.00 – 14.00 [Μόνο για σχολεία: προγραμματισμένες επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων απ΄ όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής].
·  Σαββατοκύριακο 24 & 25 Σεπτεμβρίου: 10.00 – 20.00 [Ευρύ κοινό: παιδιά και συνοδοί, προγραμματισμένες επισκέψεις Φορέων για το Παιδί].


Δημοσίευση: Μάρκος Σμυρνάκης


Δείτε το επίσημο Video της περσινής "Μικρόπολις






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απαγορευμένες βωμολοχίες απειλούν την παράδοση

Απο την Μαρίνα Στεφανάκη rockvitamins.blogspot.gr Στη σημερινή πραγματικότητα όπου η μουσική ακούγεται με τα μάτια, με ένα κοινό τέμπο υπολογιστή καθώς και με χυδαίους στίχους για όλα τα τραγουδάκια, αναρωτιέμαι, ενώ διανύουμε περίοδο μαζικής κρίσης, δεν θα «έπρεπε» να ανθίζουν οι τέχνες, κατ’ επέκταση και η μουσική, ως καταλύτες πνευματικής αφύπνισης; Αναμφίβολα, τα γεγονότα της ιστορίας αυτό αποδεικνύουν... Ένα από τα άπειρα παραδείγματα, αποτελεί ο Βιτσέντζος Κορνάρος, που γύρω στα μέσα του 17ου αι., όταν άρχισε δηλαδή η πολιορκία του Ηρακλείου από τους Οθωμανούς, άρχισε και η δράση του. Οι σημερινοί, όμως, Νεοέλληνες -έτσι για διαφορά- ενώ πυροβολούμαστε από ψυχρές δυτικές σφαίρες, χαμπάρι δεν παίρνουμε και το έχουμε ρίξει στη «τρέλα» όπως χαρακτηρίζει ένα Τσα-κάλι.

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

Η ομορφότερη κοπέλα της Κρήτης για το 2011

Πλήθος κόσμου κατέκλισε την Τετάρτη 24 Αυγούστου το club Envy στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Τελικός του 33ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ομορφιάς. Τον τίτλο της MISS ΚΡΗΤΗ 2011 κατέκτησε η 19χρονη Εύα Ζεϊμπεκάκη από το Ηράκλειο, Ά Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 αναδείχθηκε η Φαίη Αβδουλά και΄Β Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 η Ευρυδίκη Μερκούρη. Η 17χρονη Μιχαέλα Φωτιάδη

Γάζα: Εθνοκάθαρση ή γενοκτονία;

Ο κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Ο διαπρεπής Ισραηλινός ιστορικός Όμερ Μπάρτοβ καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη διεθνή εβραϊκή κοινότητα να «σηκώσουν το ανάστημά τους και να υψώσουν τη φωνή τους, πριν η ηγεσία του Ισραήλ βυθίσει το ίδιο και τους γείτονές του στην άβυσσο». Τι διακρίνει τον πόλεμο από τη γενοκτονία; Πότε η κρατική βία μετατρέπεται από φρικτή αλλά νομικά εγκεκριμένη επίδειξη στρατιωτικής βίας στο «απόλυτο έγκλημα», σύμφωνα τόσο με το διεθνές δίκαιο όσο και με τη κοινή αντίληψη; Το ερώτημα αυτό απασχολεί πολύ τον Όμερ Μπάρτοβ τους τελευταίους μήνες. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Brown και κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος, ο Ισραηλινός ιστορικός έχει αφιερώσει την επιστημονική του σταδιοδρομία στη μελέτη πράξεων μαζικής δολοφονίας. Αυτό έχει καταστήσει την εμπειρογνωμοσύνη του περιζήτητη καθώς ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς συνεχίζει να κλιμακώνεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα αιματοχυσίας και καταστροφής. Καθώς ο πόλεμος εξε

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» για το κρητικό κρασί προβάλλει τον κρητικό αμπελώνα

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» που έχει γυριστεί από την Χρύσα Τζωρτζάκη στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται στο διεθνές κοινό, προβάλει την Κρήτη ως οινοπαραγωγική περιοχή και αναδεικνύει τον κρητικό αμπελώνα σε χώρες που δεν έχει αποκτήσει ακόμα μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Η σκηνοθέτης του φιλμ επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον ενημέρωσε για την θετική πορεία και την απήχηση που καταγράφει το ντοκιμαντέρ σε φεστιβάλ κινηματογράφου ανά τον κόσμο, παρουσιάζοντας το κρασί της Κρήτης από τη μινωική εποχή μέχρι τις μέρες μας. Το ντοκιμαντέρ αναπτύσσεται μέσα από την οπτική 11 οινοπαραγωγών του νησιού, οι οποίοι αναλύουν τις ποικιλίες του κρητικού κρασιού ενώ καταγράφονται και γευσιγνωστικές εμπειρίες και απόψεις, διεθνώς καταξιωμένων σομελιέ (sommelier). Το φιλμ βραβεύτηκε σε Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, του Τορόντο και ακολούθησε το Τόκιο. Επιλέχθηκε ως καλύτερο ντοκιμαντέρ από τα φεστιβάλ του Μιλάνου και της Νάπολι και τώρα είναι επίσημη επιλογή, όπως τονίζ