Μασάζ: Ο καλύτερος φίλος μας!

Από την Βογιατζάκη Δέσποινα,  Θεραπεύτρια Μάλαξης & αισθητικός άκρων.
Μετά από μια δύσκολη ημέρα, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη στιγμή της χαλάρωσης και της ευεξίας … Τη στιγμή που τα μαγικά χέρια του θεραπευτή μας χαλαρώνουν και μας γεμίζουν με θετική ενέργεια! Εφαρμόζοντας, φυσικά, το είδος του μασάζ που είχαμε επιλέξει (και υπάρχουν τόσα πολλά είδη μασάζ)!!!

Ας μη το αμελήσουμε άλλο και ας φροντίσουμε να κλείσουμε ένα ραντεβού για μασάζ άμεσα. Καλό είναι αυτό να γίνεται τακτικά και όχι μία για πάντα. Το ιδανικό για εναν αρχάριο είναι μια φορά τη
βδομάδα, μέχρι το πνεύμα και το σώμα του να έρθουν σε απόλυτη ισορροπία. Έπειτα η συχνότητα η ιδανική είναι μια φορά το μήνα, σε αυτές τις συχνότητες μπορείς να δεις πραγματικά αποτελέσματα.

Ας δούμε όμως γιατί ένα μασάζ είναι απαραίτητο, όχι τόσο στη καθημερινότητα μας, αλλά τουλάχιστον όποτε νιώθουμε ότι έχουμε ανάγκη από γαλήνη και νιώθουμε άδειες μπαταρίες.

Γιατί λοιπόν, το μασάζ είναι τόσο σημαντικό;

Χαλαρώνει τους πονεμένους μύες, μιας και το μασάζ απελευθερώνει την ένταση και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Βοηθώντας στην ανακούφιση από τον πόνο της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης και στην περιοχή του αυχένα.
Αυξάνει την ενέργεια. Με την αύξηση της κυκλοφορίας τους αίματος , αυξάνεται και η ροή των θρεπτικών συστατικών με αποτέλεσμα το επίπεδο ενέργειας να ανεβαίνει.
Προσφέρει υγιή λάμψη στην επιδερμίδα μας. Τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται  και η επιδερμίδα μας γίνεται πιο φωτεινή και υγιής.
Απελευθερώνει τα σημεία πίεσης μειώνοντας το στρες και ενισχύοντας τις ορμόνες που δημιουργούν το αίσθημα της ευχαρίστησης, την σεροτονίη και τη ντοπαμίνη.
Ενεργοποιεί το λεμφικό σύστημα, το οποίο αποβάλλει τα απόβλητα του οργανισμού μας (την κυτταρίτιδα!!!) .
Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου. Κατά τη διάρκεια του μασάζ, το σώμα βρίσκεται σε χαλαρωτική θέση. Επιπλέον, σύμφωνα με μελέτες, το μασάζ αυξάνει τα κύματα του εγκεφάλου που συνδέονται με τον ύπνο (γι’ αυτό είναι εύκολο να αποκοιμηθείτε κατά τη διάρκεια του μασάζ).
Και τέλος, επιτυγχάνει την αρμονική λειτουργία του μυαλού, του σώματος και της ψυχής και οδηγεί σε μεγαλύτερη χαλάρωση, αλλά και σε μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία!


Είδος πολυτελείας ή απαραίτητο για το σώμα και το πνεύμα μας;


Πολλές φορές και λανθασμένα αντιλαμβανόμαστε το μασάζ ως είδος πολυτελείας, ωστόσο ο ρόλος του μασάζ είναι ουσιαστικότερος στην καθημερινότητα μας.  Είναι απαραίτητο για την ευεξία του σώματος μας, αλλά και την ανάπτυξη του πνεύματος μας.

Η κοινωνία μας συνεχώς εξελίσσεται και μαζί της αυξάνονται οι ρυθμοί της ζωής μας, οι ευθύνες και οι στόχοι μας. Με αποτέλεσμα να είμαστε αγχωμένοι, σε ένταση και να νιώθουμε καθημερινά κουρασμένοι. Τρέχουμε στο δύσκολο στίβο της εργασίας, της κοινωνικής καταξίωσης και έχουμε παραλείψει την ψυχική μας γαλήνη και ευτυχία.

Το μασάζ βοηθάει στην ισορροπία πνεύματος και σώματος! Μας θεραπεύει και μας χαλαρώνει. Είναι το ωραιότερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας. Μια συνεδρία μασάζ έχει τη δύναμη να συντονίσει το σώμα με το πνεύμα, να ξεκουράσει και να γεμίσει τις μπαταρίες μας.

«Το σώμα είναι το σπίτι που φιλοξενεί το πνεύμα και τα πόδια είναι το μεταφορικό μας όχημα!». 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου