Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

15 τρόποι να χαμογελάσετε μέσα στην ημέρα.

Από τον Μάρκο Σμυρνάκη

Όλοι λίγο πολύ, έχουμε ακούσει για τη σπουδαιότητα ενός χαμόγελου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι, ακόμα και ένα αναγκαστικό χαμόγελο μπορεί να έχει θετική επίδραση μέσα στην ημέρα σας. Εκτός από την βελτίωση της ψυχικής μας υγείας, βοηθάει επίσης και στο χαμηλότερο καρδιακό ρυθμό σε σχέση με αυτούς διατηρούν ουδέτερη έκφραση.
Παρακάτω θα σας παρουσιάσω κάποιες μικρές, απλές, καθημερινές πράξεις που θα σας βοηθήσουν στο να χαμογελάσετε. Για να αποφύγετε με αυτό το τρόπο το αναγκαστικό χαμόγελο. Γιατί σίγουρα ένα φυσικό χαμόγελο να βελτιώνει τη συνολική ποιότητα ζωής.

  1. Ξεκινήστε την ημέρα σας στη φύση.
Έρευνες δείχνουν ότι, η φύση και η έκθεση στον ήλιο, αυξάνει με φυσικό τρόπο τη διάθεση ενός ατόμου. Αν μένετε σε εξοχή, είστε πολύ τυχεροί, αν πάλι μένετε στη πόλη, προτιμήστε διαδρομές που που θα σας κάνουν να διανύσετε όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό τοπίο. Ξυπνήστε και λίγο νωρίτερα, όχι για να κοιτάξετε το κινητό, ή τα νέα στην τηλεόραση, αλλά για να κάνετε κάπου μια στάση για το πρωινό σας καφέ, χαζεύοντας τη θέα.
20170227_144944
2. Αυξήστε τη γυμναστική.
Ξυπνήστε λίγο νωρίτερα και προτιμήστε να ασκηθείτε… Κάντε λίγο γυμναστική πριν ξεκινήσει η μέρα σας, η φροντίστε να προσθέσετε λίγη άσκηση στη καθημερινότητα σας. Παράδειγμα μετακινηθείτε με τα πόδια για να πάτε στη δουλειά, η σε μια επίσκεψη. Αποφύγετέ να χρησιμοποιήσετε το ανσασερ. Με την αύξηση γυμναστικής αυξάνεται το επίπεδο των ενδορφινών. Η γυμναστική αποτελεί έτσι κι αλλιώς το φάρμακο για διάφορες ασθένειες, όπως οι καρδιολογικές παθήσεις και η οστεοπόρωση, ταυτόχρονα όμως είναι και φυσικό αντικαταθλιπτικό, μια αποτελεσματική θεραπεία για τη θλίψη, το άγχος και τη μελαγχολία.
3. Επισκεφτείτε το χιουμορίστα της εργασίας σας.
Σε κάθε είδους εργασία υπάρχει και ένας χιουμορίστας συνεργάτης, μια 5 λεπτή συζήτηση μαζί του θα σας βοηθήσει αρκετά.
4. Κάντε όμορφα πράγματα για τον εαυτό σας.
Καθημερινά σπαταλάμε τόσο πολύ χρόνο για να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, που πολλές φορές αμελούμε τον εαυτό μας. Κάντε πράγματα που σας αρέσουν, πάρτε ένα καφέ στο χέρι καθώς μετακινήστε,  ή διαβάστε λίγο από το αγαπημένο σας βιβλίο στο μεσημεριανό σας διάλειμμα.
5. Κάντε κάτι καλό για κάποιον άλλο.
Η εθελοντική εργασία βελτιώνει σε προσωπικό επίπεδο την ευτυχία μας. Σίγουρα δεν μπορούμε λόγο έλλειψης χρόνου να είμαστε εθελοντές, αλλά σίγουρα μπορούμε να κάνουμε μικρές καθημερινές πράξεις για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Διαβάστε για τον εθελοντισμό.
6. Καταγράψτε ότι σας κάνει ευγνώμων
Καταγράψτε σε ένα τετράδιο ένα λόγο μέσα στην ημέρα που είσαστε ευγνώμων. Κρατήστε ένα αρχείο, αν δεν μπορείτε να το κάνετε σε καθημερινή βάση, κάντε το σε εβδομαδιαία. Έρευνες εντόπισαν ανθρώπους που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο να είναι πιο ευτυχισμένοι.
7. Ακούστε μουσική.
Κάντε μια λίστα αναπαραγωγής με την αγαπημένη σας μουσική. Ακούστε τη κατά τη διάρκεια που οδηγείτε, περπατάτε, δουλεύετε. Όποτε έχετε ελεύθερο χρόνο.
8. Αλλάξτε τις καθημερινές σας διαδρομές.
Μην ακολουθήστε την ίδια πορεία κάθε ημέρα για να πάτε στη δουλειά σας. Δοκιμάστε να αλλάζετε διαδρομές και ας κάνετε λίγη ώρα παραπάνω…
9. Απολαυστικό φαγητό
Φροντίστε να απολαμβάνετε το φαγητό σας, όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πρέπει να προσέξετε να είναι νόστιμο και πλήρες κάθε σας γεύμα. Σημαντικός παράγοντας είναι να χορταίνετε όχι μόνο τρώγοντας, αλλά και βλέποντας ή μυρίζοντας το. Full experience.
10. Aποφύγετε τη Χρήση των Social Media
Ειδικά αν είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε το πρωί που ξυπνάτε. Δεν γίνεται να μη τα χρησιμοποιείτε, αλλά τουλάχιστον περιορίστε την ώρα που θα τους αφιερώσετε.
11. Διαμορφώστε το χώρο εργασία σας ευχάριστο.
Τις περισσότερες ώρες της ημέρας τις αφιερώνουμε στο χώρο εργασίας μας. Οπότε πρέπει να φροντίσουμε να τον διαμορφώσουμε ώστε να είναι ευχάριστος. Χρησιμοποιήστε φωτογραφίες, ευχετήριες κάρτες, ή οτιδήποτε άλλο σας κάνει χαρούμενο.
12. Παρακολουθήστε αστείο περιεχόμενο
Υπάρχει στο διαδίκτυο αρκετό διαθέσιμο υλικό να σας κάνει να γελάσετε. Φροντίστε απλά να το βρείτε. Βάλτε το παιχνίδι και τα κοινωνικά δίκτυα και θα σας κάνει την αναζήτηση πιο εύκολη.
13. Προσεγγίστε του ξένους
Προσοχή βέβαια το άλλο άκρο. Δεν πάμε να προσεγγίσουμε η να γνωρίσουμε κάθε περαστικό, αλλά μια καλημέρα σε αυτόν που θα μπεί στο ανσασερ μαζί μας, θα μας φτιάξει τη μέρα.
14. Αφιερώστε χρόνο στα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Είναι σίγουρα ο πιο ποιοτικός χρόνος της ημέρα σας και σίγουρα θα σας δώσει λόγους να χαμογελάσετε.
15. Βγάλτε μια Selfie
Αυτή η διαδικασία θα σας βάλει σίγουρα στο τρυπάκι να χαμογελάσετε, να προσέξετε τον εαυτό σας και θα σας φτιάξει τη διάθεση.
Ένα χαμόγελο μπορεί να ανακουφίσει την πίεση της καθημερινότητας, οδηγώντας μας στην ευημερία και την παραγωγικότητα της ημέρας.
DSC_1378-2

Χαμογελάστε είναι μεταδοτικό!!


Πηγή: menslifestyle

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

Βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και Διαφήμισης.

Με δύο λόγια η βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφήμισης. Οι Δημόσιες Σχέσεις στην εποχή μας πρέπει σε συνεργασία με τη διαφήμιση να οδηγούν στα επιθυμητά αποτελέσματα. Αν θέλαμε να ξεχωρίσουμε κάπως την διαφήμιση από τις δημόσιες σχέσεις, θα ήταν λογικότερο να πούμε ότι με τις δημόσιες σχέσεις περιμένουμε πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που ίσως να μην είναι και μετρήσιμα σε σχέση με αυτά της διαφήμισης που το ζητούμενο είναι άμεσο και με πιο ασφαλείς τρόπους μετρήσιμο. Δημοσίευση: Μάρκος Σμυρνάκης

Φουντώνει το συναίσθημα του ρατσισμού στην Ελλάδα.

  Γράφει ο Μάρκος Σμυρνάκης   Προσπαθώντας να δώσω ένα σύγχρονο ορισμό για την λέξη “Ρατσισμός”, θα έλεγα ότι, χρησιμοποιείται για να αναγάγει μια ομάδα, ως   υπέρτερη άλλων. Πιο συγκεκριμένα περιγράφει τις πράξεις μιας ομάδας ανθρώπων (οι οποίοι συνδέονται με κάποια κοινά χαρακτηριστικά) εναντίον μίας άλλης ομάδας. Η προέλευση της προέρχεται από το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, δηλαδή τον φυλετικό ρατσισμό, εκ της Ιταλικής όμως γλώσσας, “ razza ”   (ράτσα) που σημαίνει φυλή.

Η ομορφότερη κοπέλα της Κρήτης για το 2011

Πλήθος κόσμου κατέκλισε την Τετάρτη 24 Αυγούστου το club Envy στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Τελικός του 33ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ομορφιάς. Τον τίτλο της MISS ΚΡΗΤΗ 2011 κατέκτησε η 19χρονη Εύα Ζεϊμπεκάκη από το Ηράκλειο, Ά Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 αναδείχθηκε η Φαίη Αβδουλά και΄Β Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 η Ευρυδίκη Μερκούρη. Η 17χρονη Μιχαέλα Φωτιάδη

Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΝΑΣ

Το σήμα κατατεθέν της Κρητικές παράδοσης και συγκεκριμένα οι "χειροποίητες κατσούνες, κρητικά μπαστούνια" είχαν την τιμητική τους στην τελευταία εκπομπή του ALPHA «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση». Την Κυριακή το μεσημέρι εμφανίστηκε στην εκπομπή μέσω σύνδεσης Skype ο Κρητικός "Digital Media Strategist" Μάρκος Σμυρνάκης. Επίκεντρο της συζήτησης ήταν ο τρόπος της διαδικτυακής προώθησης της Κρητικής παράδοσης, αλλά και πως όλο αυτό βοηθάει στην συντήρηση της. Όπως ισχυρίζεται, σύγχρονες τεχνικές μάρκετινγκ είναι ικανές να δώσουν ξανά ζωή και να συστήσουν σε νέο κόσμο τις Κρητικές κατσούνες. Αυτό είναι και το όραμα. Η ένταξη ενός παγιωμένου προϊόντος και πάλι στην καθημερινότητα του ανθρώπου, πριν την εξαφάνιση του. Ένταξη... από όλες τις πλευρές, ξεκινώντας από το κίνητρο για την παραγωγή, αλλά και το ενδιαφέρον από νέους ανθρώπους όχι μόνο να μάθουν να τις χρησιμοποιούν , αλλά και να παράγουν το συγκεκριμένο προϊόν Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τεχνίτες πλέ