Το μεταναστευτικό προβάλλει την ανθρωπιά και τη φιλοξενία του Έλληνα

Γράφει ο Μάρκος Σμυρνάκης

Το μεταναστευτικό προβάλλει τη ανθρωπιά και τη φιλοξενία του Έλληνα. Ας μεταδώσουμε κι εμείς το ίδιο συναίσθημα στους τουρίστες.  Αν αυτό γίνεται σε περιοχές που πλήττονται από το μεταναστευτικό, φανταστείτε πόσο πιο εύκολα μπορεί να γίνει σε περιοχές που οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες.

Το 2016 για τον Ελληνικό τουρισμό αναμενόταν να είναι μια δύσκολη χρόνια. Παρά τα οικονομικά και μεταναστευτικά προβλήματα που αναπτύσσονται συνεχώς μέσα στα ελληνικά σύνορα, τα στατιστικά στοιχεία καταλήγουν ότι θα υπάρξει σημαντική αύξηση στον αριθμό των τουριστών που έχουν ήδη επιλέξει ως ταξιδιωτικό τους προορισμό την Ελλάδα.
Το 2015 ο τουρισμός άγγιξε τα 26 εκατομμύρια, 4 εκατομμύρια περισσότερες αφίξεις σε σχέση με το 2014. Φέτος αναμένεται χρονιά ρεκόρ πράγμα που σημαίνει ότι θα ξεπεράσουμε τα 26 εκατομμύρια και υπολογίζεται να τα ξεπεράσουμε κατά 2 εκατομμύρια περίπου τουρίστες. Εκ των οποίον οι περισσότεροι θα είναι Ρώσοι κι αυτό φυσικά, για το επεισόδιο που σημειώθηκε μετά τη συντριβή του Ρώσικου αεροσκάφους από Τούρκικη βούληση. Αποτέλεσμα αυτού? Σίγουρα δεν θα επισκεφτούν όλοι οι Ρώσοι την Ελλάδα, αλλά αναμένεται να έρθει ένα σημαντικό ποσοστό από τα 4,5 εκατομμύρια που επισκεπτόντουσαν μέχρι χθες τη Τουρκία.

Ιδιαίτερη προτίμηση μας δείχνουν φέτος και οι Γερμανοί τουρίστες, αφού οι tour operator προσφέρουν πολύ περισσότερα ξενοδοχεία σε σχέση με πέρυσι σε Ελληνικούς προορισμούς. Ενώ η Έλενα Κουντουρά δίνει νέες λύσεις για την ενίσχυση του Τουρισμού  με απευθείας πτήσεις από Ελλάδα σε Κίνα, Κορέα, ΗΠΑ και Μέση ανατολή. Καθώς και την προώθηση εναλλακτικών προορισμών, από αυτούς που αντιμετωπίζουν τα μεταναστευτικά προβλήματα, με σκοπό πάντα να όχι μόνο να αυξήσει τη προσέλευση, αλλά και τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν.
Οι μελέτες λοιπόν δείχνουν τη άνοδο του Τουρισμού, από εμάς τους ίδιους πλέον εξαρτάται η εντύπωση που θα σχηματίσουν οι Επισκέπτες στη χώρα μας. Πρέπει να σκεφτούμε λίγο πρακτικά και να θυμηθούμε πρώτα εμείς και ύστερα να δείξουμε στους τουρίστες τι σημαίνει να είσαι Έλληνας και να έχεις Ελληνική κουλτούρα.
Ας βοηθήσουμε το τόπο μας να ξανά κερδίσει το στοίχημα του Τουρισμού, γιατί όπως φαίνεται είναι η κύρια πύλη εξόδου από τη μιζέρια και την Κρίση που επηρεάζει, όχι τη χώρα, αλλά εμάς τους ίδιους τους κατοίκους της. Αφού λίγο πολύ όλοι ασχολούμαστε ή έχουμε κοντινούς ανθρώπους που επιβιώνουν μέσω του τουρισμού.

Ας κρατήσουμε καθαρή τη Χώρα μας. Ας δείξουμε το χαμόγελο μας στους Τουρίστες. Ας τους βοηθήσουμε να κινηθούν στις περιοχές μας. Ας εκμεταλλευτούμε το πρόσωπο της ανθρωπιάς και της φιλοξενίας που έχει προβληθεί από το μεταναστευτικό. Αυτό κάναμε κάποτε, αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα. Ας δείξουμε τι σημαίνει ελληνική φιλοξενία με πράξεις. Το έχουμε ανάγκη πρώτα εμείς, ας το κάνουμε λοιπόν για να ξανά βρούμε την πολιτισμική μας Ταυτότητα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου