"Ψύχωση": Ένα ψυχολογικό θρίλερ στο "Βιτσέντζο Κορνάρο"Tην παράσταση "Ψύχωση", ένα ψυχολογικό θρίλερ βασισμένο στο κείμενο 4.48 Psychosis της Sarah Kane, παρουσιάζει από την Παρασκευή 20 έως και τη Δευτέρα 23 Μαρτίου ο κινηματογράφος "Βιτσέντζος Κορνάρος" στο Ηράκλειο.

Μια νεαρή κοπέλα, αποκλεισμένη από τη ζωή στο διαμέρισμά της, πολεμάει με τις τραυματικές αναμνήσεις και τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες της. Εκτός από τον κοινωνικό περίγυρο, εδώ μοιάζει να είναι ένοχο για την κατάστασή του και το ίδιο το άτομο, που παραδόθηκε στις αυταπάτες, τις ανέφικτες επιδιώξεις και τις επιταγές ενός κόσμου που στήθηκε γύρω του σαν παγίδα.


Ο αγώνας δραπέτευσης από την υπαρξιακή κατάρρευση και την εμπόλεμη ζώνη στην οποία μετατράπηκε η καθημερινότητα, ο αγώνας υπεράσπισης της αγάπης και της ύστατης ανθρώπινης αξιοπρέπειας, η ανέλπιδη κραυγή ενάντια σε όλα όσα μας έκλεισαν σε ένα φαύλο κύκλο χωρίς έξοδο διαφυγής είναι τα θέματα που κρύβονται στον πυρήνα αυτής της παράστασης.

Η σκοτεινή ποιητική ματιά του Τάσου Σαγρή για τη ζωή στις σύγχρονες μητροπόλεις συναντιέται με τον ήχο της ατέρμονης ψυχικής πίεσης του Biomass, τις αποσπασματικές αναμνήσεις από ηχοτοπία των JoyDivision, των Cure και τη μελαγχολία της Lana Del Rey, τα φρενήρη video art παραληρήματα της Άλκηστης Καφετζή και του Εργαστηρίου Οπτικών Τεχνών του Κενού Δικτύου, τους εξπρεσιονιστικούς φωτισμούς του Γιώργου Παπανδρικόπουλου και την ιστοριογραφική ατμόσφαιρα του Σκοτσέζου συνεργάτη του σκηνοθέτη της ταινίας "Trainspotting Dany Boyle", σκηνογράφου Κenny Mac Lellan.

Σκηνοθεσία: Τάσος Σαγρής

Παίζoυν: Σίσσυ Δούτσιου, M.Ρ. Παναγάκη, Η. Γκοτζαρίδη, Α.Σπανίδου

Μουσική: ΒΙΟΜΑSS, +Lana Del Rey, The Cure, Joy Division

Video Art: Άλκηστη Καφετζή, Void Optical Art Laboratory

Σκηνικά: Κenny Mac Lellan

Φωτισμοί: Γιώργος Παπανδρικόπουλος

Διάρκεια: 80′

Γενική Είσοδος 10€

Ώρα έναρξης 21:30

Τηλ. κρατήσεων θέσεων: 2815103102 - 2810823813


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου