Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μήπως ήρθε η ώρα να παραιτηθείτε;

Ακόμη και σε καιρούς κρίσης, μπορεί να μην αντέχετε τις συνθήκες εργασίας σας, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Πώς λοιπόν μπορείτε να επωφεληθείτε από μία παραίτηση και να την κάνετε να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για την επόμενη.

Οι άνθρωποι συχνά φοβούνται να παραιτηθούν από θέσεις εργασίας, στις οποίες δεν έχουν πια περιθώρια ανέλιξης και να αποδεσμευτούν από προβληματικές διαπροσωπικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μέσα στο εργασιακό τους περιβάλλον – αυτές μάλιστα μπορεί να γίνουν και εξαιρετικά τοξικές. Αυτό φυσικά συμβαίνει, πρώτον γιατί έχουν ανάγκη επιβίωσης και δεν το ρισκάρουν αλλά και διότι θεωρούν πως έχουν κοπιάσει αρκετά για να κατακτήσουν αυτή τη θέση ή για να φέρουν εις πέρας ένα project, και κατ' επέκταση πως όλη αυτή η ενέργεια έχει σπαταληθεί άσκοπα. Το να επιμένετε όμως σε μια κατάσταση η οποία σας εξουθενώνει ψυχικά και οργανικά, σας υποτιμά και δεν δείχνει να εξελίσσεται, αποτελεί σπατάλη χρόνου και ενέργειας και πιθανόν σύντομα να οδηγηθείτε στην αποτυχία. Γιατί λοιπόν να μην παραιτηθείτε από μία δουλειά με υπερηφάνεια και χωρίς να αισθάνεστε ενοχή;

Φροντίστε να είστε ευέλικτοι:
Συχνά πιστεύουμε πως οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες, έφθασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα και άγγιξαν την κορυφή, χωρίς να παρεκκλίνουν καθόλου από τους αρχικούς τους στόχους. Αν εξετάσετε όμως προσεκτικά την επαγγελματική πορεία αρκετών επιτυχημένων επιχειρηματιών, θα διαπιστώσετε πως αναγκάστηκαν πολλές φορές να αλλάξουν το όραμά τους και να το αναπροσαρμόσουν στις εκάστοτε περιστάσεις. Γι' αυτό μην φοβάστε να δηλώσετε παραίτηση από μία δουλειά και να αλλάξετε τα σχέδια σας, διότι με αυτό τον τρόπο δεν θα οδηγηθείτε σε αναπάντεχη επιτυχία.

Η αποτυχία είναι μέρος της επιτυχίας:
Η παραίτηση από μία δουλειά, συνεπάγεται στο μυαλό και στην ψυχολογία πολλών ανθρώπων, την αποτυχία. Η καθημερινότητα είναι απρόβλεπτη και η πορεία της δουλειάς μας εξαρτάται από διάφορους κοινωνικοπολιτικούς παράγοντες, που είναι επίσης απρόβλεπτοι. Τα επαγγελματικά μας σχέδια λοιπόν μπορούν να αποτύχουν ή να ανατραπούν ανά πάσα στιγμή. Το να είστε προετοιμασμένοι να αποτύχετε, αποτελεί το κλειδί για τη δημιουργικότητα, διότι για να είστε έτοιμοι να σχεδιάσετε το επόμενο επαγγελματικό σας βήμα με δημιουργικότητα και φαντασία, θα πρέπει να είστε πρόθυμοι να παραιτηθείτε από κάτι για να αποτοξινωθείτε και να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα με δύναμη και καθαρό μυαλό. 

Βάλτε νέους στόχους:
Αν οι αμφιβολίες για την πορεία του επαγγελματικού σας μέλλοντος, σας σταματούν από το να παραιτηθείτε, βάλτε νέους στόχους. Όσο πιο σύντομα παραιτήστε από μία δουλειά, στην οποία όχι μόνο δεν εξελίσσεστε αλλά σας πιέζει ψυχολογικά, τόσο πιο γρήγορα θα θέσετε νέους στόχους. Γι' αυτό μην σπαταλάτε τον πολύτιμο χρόνο σας, εξετάστε προσεκτικά τα δεδομένα και ξεκινήστε την προσπάθεια για την επίτευξή τους.

Μία Κόλλια,
εξωτ. συνεργάτης kariera.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

Βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και Διαφήμισης.

Με δύο λόγια η βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφήμισης. Οι Δημόσιες Σχέσεις στην εποχή μας πρέπει σε συνεργασία με τη διαφήμιση να οδηγούν στα επιθυμητά αποτελέσματα. Αν θέλαμε να ξεχωρίσουμε κάπως την διαφήμιση από τις δημόσιες σχέσεις, θα ήταν λογικότερο να πούμε ότι με τις δημόσιες σχέσεις περιμένουμε πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που ίσως να μην είναι και μετρήσιμα σε σχέση με αυτά της διαφήμισης που το ζητούμενο είναι άμεσο και με πιο ασφαλείς τρόπους μετρήσιμο. Δημοσίευση: Μάρκος Σμυρνάκης

Φουντώνει το συναίσθημα του ρατσισμού στην Ελλάδα.

  Γράφει ο Μάρκος Σμυρνάκης   Προσπαθώντας να δώσω ένα σύγχρονο ορισμό για την λέξη “Ρατσισμός”, θα έλεγα ότι, χρησιμοποιείται για να αναγάγει μια ομάδα, ως   υπέρτερη άλλων. Πιο συγκεκριμένα περιγράφει τις πράξεις μιας ομάδας ανθρώπων (οι οποίοι συνδέονται με κάποια κοινά χαρακτηριστικά) εναντίον μίας άλλης ομάδας. Η προέλευση της προέρχεται από το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, δηλαδή τον φυλετικό ρατσισμό, εκ της Ιταλικής όμως γλώσσας, “ razza ”   (ράτσα) που σημαίνει φυλή.

Το Δελτίο Τύπου είναι ενημέρωση

Απο τον Γιώργο Παπατριαντφύλλου Οι παρερμηνείες σχετικά με το τι είναι το Δελτίο Τύπου είναι πάρα πολλές . Σύμφωνα με Βρεττανίδα επικοινωνιολόγο και καθηγήτρια Δημοσίων Σχέσεων : “ Πολλοί λένε πως ασχολούνται με τις Δημόσιες Σχέσεις , λίγοι είναι σε θέση να εξηγήσουν τι είναι οι Δημόσιες Σχέσεις  Ακριβώς στην ίδια λογική πολλοί λένε πως είναι επαγγελματίες στην επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων και γνωρίζουν να συντάσουν Δελτίο Τύπου και να σχεδιάζουν τα λοιπά “εργαλεία” δημοσιότητας αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν μία κακή εικόνα για την επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων και τα μέσα που αυτή χρησιμοποιεί .

Η ομορφότερη κοπέλα της Κρήτης για το 2011

Πλήθος κόσμου κατέκλισε την Τετάρτη 24 Αυγούστου το club Envy στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Τελικός του 33ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ομορφιάς. Τον τίτλο της MISS ΚΡΗΤΗ 2011 κατέκτησε η 19χρονη Εύα Ζεϊμπεκάκη από το Ηράκλειο, Ά Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 αναδείχθηκε η Φαίη Αβδουλά και΄Β Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 η Ευρυδίκη Μερκούρη. Η 17χρονη Μιχαέλα Φωτιάδη