Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ξανά φεστιβάλ στο Χουδέτσι

Το Houdetsi Festival είναι μια τετραήμερη γιορτή μουσικής, γεύσης και τέχνης που γiνεται στο χωριό Χουδέτσι, 23 χλμ από το Ηράκλειο. Τα 2 πρώτα φεστιβάλ (2010, 2011) προσέλκυσαν πάνω από 5.000 θεατές κάθε χρονιά. Το 2012 περισσότεροι από 15.000 ήλθαν στο φεστιβάλ!

Το Χουδέτσι αποτελεί διεθνή πόλο έλξης για μουσικούς από το 2002, καθώς το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος διοργανώνει σεμινάρια και master classes με μουσικούς από όλον τον κόσμο εδώ και 10 χρόνια. Το Houdetsi Festival όπως και οι δραστηριότητες του Μουσικού Εργαστηρiου Λαβύρινθος αποτελούν μια πρωτοβουλία του Ross Daly ο οποίος είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και των δύο.

Το 4ο Houdetsi Festival θα πραγματοποιηθεί 1-4 Αυγούστου του 2013. Κάθε βράδυ από τις 21:00 μέχρι πολύ αργά πραγματοποιούνται συναυλίες στις 5 σκηνές που λειτουργούν στο χωριό. Η αγορά χειροποίητων και τοπικών προϊόντων ξεκινά κάθε βράδυ στις 19:00 και η έκθεση οργανοποιίας λειτουργεί καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την έκθεση μουσικών οργάνων του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

 

Το πρόγραμμα αναλυτικά:
Πέμπτη 1 Αυγούστου

Κήπος του Λαβύρινθου

21:30 - 22:20: Γιώργος Ξυλούρης (Ψαρογιώργης), Γιάννης Παπατζανής (κρουστά)

22:30 - 23:20: Ο Δημήτρης Κολιακουδάκης σε ένα πρόγραμμα δικών του συνθέσεων για κιθάρα

23:30 - 00:30: Το συγκρότημα Έλυρος μαζί με τη Μαρία Φασουλάκη - τραγούδι

Σπηλιάδα

21:30 - 22:20: Ross Daly(λύρα, σάζι, ραμπάμπ), Zohar Fresco (κρουστά), Κέλυ Θωμά (λύρα). Μαζί τους η Σοφία Ευκλείδου (τσέλο) και ο Ταξιάρχης Γεωργούλης (ούτι)

22:30 -23:20: το συγκρότημα Ahenk με τους Derya Türkan (λύρα Πολίτικη) και Murat Aydemir (tanbur) θα παίξουν παλιές και σύγχρονες συνθέσεις από το ρεπερτόριο της Οθωμανικής και Τουρκικής αστικής μουσικής.

23:30 - 00:30: Ο Βασίλης Σταυρακάκης μαζί με τους Ross Daly, Κέλυ Θωμά, Γιώργο Μανωλάκη, Γιάννη Παπατζανή σε μια συναυλία που θα εξελιχθεί σε καντάδα σε όλο το χωριό.

Δρόμος

22:00 - 23:00 Ο Στέλιος Πετράκης μαζί με τους συνεργάτες του σε ένα πρόγραμμα με Κρητική μουσική και χορό από το Θανάση Μαυρόκωστα.

23:15 - 00:30 Ο Γιώργος Μαυρομανωλάκης μαζί με τους συνεργάτες του Δημήτρη Στεφανάκη (λύρα), Μανώλη Κανακάκη (κανονάκι), και Raphael Greenblatt θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με δικές του συνθέσεις και παραδοσιακά κομμάτια απο την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο.

Χατζινές, Κρητικά συγκροτήματα

21:30 - 22:20. Κωστής και Γιώργος Σαριδάκης

22:30 - 23:20. Νίκος Καλομοίρης

23:30 - 00:30 Πέτρος Κακεπάκης, Γιάννης Διακονής, Μηνάς Μπαλτζάκης.



Παρασκευή 2 Αυγούστου

Κήπος του Λαβύρινθου

21:30 - 22:20: Ο Araz Salek (Tar) και ο Pedram Khavar- Zamini (Tombak) θα παίξουν κομμάτια από την κλασική Πέρσικη μουσική παράδοση.

22:30 - 23:20: Ο Νίκος Παλαιολόγος (ούτι, σαζι) και ο Γιώργος Κλάδης (κρουστά) θα παίξουν συνθέσεις του Νίκου Παλαιολόγου και του Ross Daly

23:30 - 00:30: Daud Khan Sadozai (Rabab,Sarod) Ciro Montanari (Tabla)

Ο Daud Khan Sadozai από το Αφγανιστάν θεωρείται από τους κορυφαίους εκπροσώπους της Αφγανικής παράδοσης του Rabab. Εκτός όμως από αυτό έχει μαθητεύσει στο Ινδικό sarod πολλά χρόνια δίπλα στον μεγάλο Ινδό δάσκαλο Amjad Ali Khan. Στη συναυλία αυτή θα παίξει μουσική απο το Αφγανιστάν και απο την Ινδία. Μαζί του θα παίξει ο Ιταλός Ciro Montanari ο οποίος έχει σπουδάσει tabla για πολλά χρόνια στην Ινδία.

Σπηλιάδα

21:30 - 22:20: Το συγκρότημα Daulute με τους Γιώργο Ζαχαριουδάκη, Δημήτρη Σιδερή, Γιάννη Παπατζανή. Το συγκρότημα Daulute ενώ παρουσιάζει ένα μείγμα μουσικής από διάφορα μέρη του κόσμου, έχει ωστόσο κεντρικό σημείο αναφοράς τη μουσική παράδοση της Κρήτης.

22:30 - 23:20: η Eleonore Billy είναι από τη Γαλλία και θεωρείται σήμερα από τις κορυφαίες δεξιοτέχνες του Σουηδικού τοξοτού οργάνου Nyckelharpa. Θα παίξει κομμάτια δικής της συνθέσης καθώς και παραδοσιακά απο το ρεπερτόριο του Nyckelharpa μαζί με τους μαθητές της και τον Παύλο Σπυρόπουλο και την Κέλυ Θωμά.

23:30 - 00:30 το συγκρότημα Κοπαρέ με τους Paul Goodman, Μανωλία Κοκολογιάννη, Σεργιο Βούλγαρη και Βαγγέλη Χατζόβουλο θα παίξουν κομμάτια απο την Κρήτη και δικές τους συνθέσεις.

Δρόμος

22:00 - 23:15 Η ομάδα μουσικών Ηλιοδρόμιο απο το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Δημιουργήθηκε από τον συνθέτη Ηλία Σαρηγιαννίδη στα πλαίσια του ''Εργαστήριου Ποιητικής'' Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

23:15 - 00:30 Η χορευτική ομάδα του Νώντα Ερωτοκριτάκη θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με χορούς από όλη την Κρήτη με ζωντανή μουσική συνοδεία

Χατζινές, Κρητικά Συγκροτηματα

21:30 - 22:20 Μανώλης Καλυκάκης

22:30 - 23:20 Βαγγέλης Αλεξάκης

23:30 - 00:20 Βασίλης Χατζημακρής

00:30 - 1:30 Γιώργος Μπιτζανάκης



Σάββατο 3 Αυγούστου

Κήπος του Λαβύρινθου

21:30 - 22:20. Ο Ιταλός μουσικός Ciro Montanari, ο οποίος έχει σπουδάσει Ινδική tabla (κρουστό βόρειας Ινδίας) για πολλά χρόνια στην Ινδία θα δώσει ένα ρεσιτάλ για σόλο tabla με τη συνοδεία του Davi Garcia στο Sarangi

22:30 - 23:20. Ο γνωστός Κρητικός δεξιοτέχνης του λαούτου Γιώργος Μανωλάκης θα παίξει δικές του συνθέσεις για λαούτο μαζί με τους Παύλο Σπυρόπουλο (κοντραμπάσο) και Zohar Fresco (κρουστά).

23:30 - 00:30. Το συγκρότημα Νέδα δημιουργήθηκε πέρυσι απο τέσσερις μουσικούς που συμμετέχουν εδώ και χρόνια σε σχεδόν όλα τα μουσικά δρώμενα του Λαβύρινθου. Ο Χρήστος Μπάρμπας, ο Γιώργος Παπαϊωάννου, η Βικτωρία Τάσκου και ο Παύλος Σπυρόπουλος θα παίξουν δικές τους συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς που εμπνέονται απο μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας, Τουρκίας, και άλλων περιοχών της Ανατολικής Μεσογείου.

Σπηλιάδα

21:30 - 22:20. Ο Χάρης Λαμπράκης μαζί με το κουαρτέτο του θα παίξουν ένα πρωτότυπο πρόγραμμα συνθέσεων και αυτοσχεδιασμών που γεφυρώνουν παραδοσιακούς ήχους με αυτούς της τζαζ και άλλων σύγχρονων ιδιωμάτων.

22:30 - 23:20. Δύο από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της Τουρκικής μουσικής ο Yurdal Tokcan (ούτι) και Göksel Baktagir (κανονάκι) θα παίξουν δικές τους συνθέσεις και παραδοσιακά κομμάτια απο την αστική μουσική της Κωνσταντινούπολης.

23:30 - 00:30. O διεθνούς φήμης Ισπανός Κιθαρίστας Fernando Perez έχει ασχοληθεί με μουσικά ιδιώματα από πολλές περιοχές του κόσμου και έχει βρει τρόπους να αποδοθούν στο αγαπημένο όργανο της χώρας του, την κιθάρα. Θα μας οδηγήσει σε μια διαδρομή ήχων από όλο τον κόσμο με μια μόνο κιθάρα.

Δρόμος

23:30 - 00:30 Μια συνάντηση αυτοσχεδιασμού με Κρουστά: Zohar Fresco (bendir & reqq), Pedram Khavar-Zamini (tombak) και Ciro Montanari (tabla). Τρεις μεγάλοι δεξιοτέχνες από διαφορετικές χώρες και παραδόσεις θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια πανδαισία ρυθμών.

Χατζινές, Κρητικά Συγκροτήματα

21:30 - 22:20 Αντώνης Μανουσάκης, Νεκτάριος Παχιαδάκης, Κυβέλη Σεργίου

22:30 - 23:20 Μανώλης Παπαδάκης

23:30 - 00:30 Μπάμπης & Ζαχαρίας Βουϊδάσκης, Γιώργος Τριανταφυλλάκης, Ανδρέας Ρουμελιώτης



Κυριακή 4 Αυγούστου

Σπηλιάδα

21:30 - 22:30 ο δεξιοτέχνης του μαντολίνου Μιχάλης Κονταξάκης μαζί με τον Κυριάκο Ταππάκη (ούτι) την Μαρίνα Δακανάλη (τραγούδι) και τον Κώστα Καλατζή στα κρουστά σε ένα πρόγραμμα πρωτότυπων συνθέσεων και αυτοσχεδιασμών

Χατζινές

22:00 - Κρητικό Πρόγραμμα με τον Αντώνη Καράτζη και το συγκρότημά του

Κήπος του Λαβύρινθου

22:30 - 1:30 Μεγάλη συναυλία για το κλείσιμο του φεστιβάλ με τη συμμετοχή όλων των μουσικών.



Παράλληλα θα λειτουργούν εκθέσεις οργανοποιίας, ζωγραφικής και άλλων εικαστικών τεχνών:

DAVID BENFORADO, ΠΑΧΙΑΔΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, ΦΥΓΕΤΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΚΥΠΡΙΩΤΑΚΗ ΡΕΝΑ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΠΑΡΑΣΧΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΜΠΟΥΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΑΛΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ, ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΑΚΗΣ ΝΩΝΤΑΣ, ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ
 

Στη Μικρή Πλατεία για τους μικρούς μας φίλους:

Πέμπτη 1/8: Ώρα 20.30 - "Ο Ερωτόκριτος" Παράσταση κουκλοθεάτρου από τον Κουκλοθίασο Κου-Κλο

Παρασκευή 2/8: Ώρα 18.30-19.30 - "Ταξίδι πάνω στο μαγικό χαλί" Αφήγηση παραμυθιού από τη Μερόπη Απελίδου

Παρασκευή 2/8: 20.00 - "Παραμύθια - Ντορεμύθια" Ένα κεράκι για το ρινοκεράκι και ο Ιπτάμενος δίσκος

Σάββατο 3/8: Ώρα 20.30-21.30 - "Μουσικά Παραμύθια" Άλκης Πασχαλίδης και Μαρία Τσουκνάκη

Κυριακή 4/8: Ώρα 20.30-21.30 - "Μουσικά Παραμύθια" Άλκης Πασχαλίδης και Μαρία Τσουκνάκη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

Βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και Διαφήμισης.

Με δύο λόγια η βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφήμισης. Οι Δημόσιες Σχέσεις στην εποχή μας πρέπει σε συνεργασία με τη διαφήμιση να οδηγούν στα επιθυμητά αποτελέσματα. Αν θέλαμε να ξεχωρίσουμε κάπως την διαφήμιση από τις δημόσιες σχέσεις, θα ήταν λογικότερο να πούμε ότι με τις δημόσιες σχέσεις περιμένουμε πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που ίσως να μην είναι και μετρήσιμα σε σχέση με αυτά της διαφήμισης που το ζητούμενο είναι άμεσο και με πιο ασφαλείς τρόπους μετρήσιμο. Δημοσίευση: Μάρκος Σμυρνάκης

Φουντώνει το συναίσθημα του ρατσισμού στην Ελλάδα.

  Γράφει ο Μάρκος Σμυρνάκης   Προσπαθώντας να δώσω ένα σύγχρονο ορισμό για την λέξη “Ρατσισμός”, θα έλεγα ότι, χρησιμοποιείται για να αναγάγει μια ομάδα, ως   υπέρτερη άλλων. Πιο συγκεκριμένα περιγράφει τις πράξεις μιας ομάδας ανθρώπων (οι οποίοι συνδέονται με κάποια κοινά χαρακτηριστικά) εναντίον μίας άλλης ομάδας. Η προέλευση της προέρχεται από το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, δηλαδή τον φυλετικό ρατσισμό, εκ της Ιταλικής όμως γλώσσας, “ razza ”   (ράτσα) που σημαίνει φυλή.

Δημόσιες Σχέσεις : Η συμβολή της επιστήμης των Δημοσίων Σχέσεων στην πορεία ανάπτυξης της Ελλάδας και κάθε χώρας .

Άρθρο του καθηγητή και συγγραφέα , Γιώργου Παπατριανταφύλλου . Το επάγγελμα των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα έχει μία αξιοθαύμαστη πορεία και λαμπρή Ιστορία . Το επιστημονικό σωματείο των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα η ΕΕΔΣ ( Ελληνική Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων ) ιδρύθηκε το 1965 απο εξαίρετους επιστήμονες και πρωτίστως Αξιοπρεπέστατους Ανθρώπους – επαγγελματίες . Πρωτεργάτης ήταν ο Μάνος Παυλίδης επί σειρά ετών πρόεδρος της ΕΕΔΣ . Το 1965 στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Συνέδριο της I.P.R.A ( International Public Relations Association ) . Στην Αθήνα υπογράφηκε ο Κώδικας των Αθηνών , ο λαμπρός Κώδικας Ηθικής και Δεοντολογίας των Δημοσίων Σχέσεων , ο οποίος παραμένει σε απόλυτη Ισχύ και εφαρμόζεται απο όλα τα επιστημονικά σωματεία και τους επαγγελματίες των Δημοσίων Σχέσεων Παγκοσμίως . Παραμένει ως ένα μνημιώδες έργο Πολιτισμού – Ανθρωπισμού και Επαγγελματισμού . Την ΕΕΔΣ εκόσμισαν με την παρουσία τους λαμπροί άνθρωποι του πνεύματος , της επιστήμης , του π

Διαφήμιση ή Πρόκληση?

Από τον Μιχάλη Χελιδονόπουλο Ο μεγάλος εκφραστής της Επικοινωνίας είναι η Διαφήμιση. Τα μηνύματα που θέλεις να περάσεις, τα μεταμορφώνεις σε εικόνες και δημιουργείς ένα τηλεοπτικό spot. Εκεί μιλάς για το προϊόν σου, προσπαθείς να προσελκύσεις τον πελάτη σου και σίγουρα χτίζεις την εικόνα της μάρκας σου. Η μεγάλη πρόκληση για τους Διαφημιστές είναι η ίδια η...πρόκληση. Η πρόκληση για να προσέξει ο καταναλωτής το προϊόν και τη μάρκα.