Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δημόσιες Σχέσεις και Εικόνα – Image Making


Από τον Γιώργο Παπατριανταφύλλου

Η εικόνα των Ανθρώπων και των επιχειρήσεων είναι καθοριστικός παράγοντας για την πρόοδο και την ευημερία τους . 
  • Δεν έχουμε ποτέ δεύτερη ευκαιρία για την πρώτη εντύπωση . 
  • Στα 4 πρώτα λεπτά κάθε επαγγελματικής συνάντησης ( για επενδυτικούς λόγους , ομιλίες – παρουσιάσεις , συνεντεύξεις βιογραφικού ) σχηματίζουμε το 90% της άποψης μας για τους ανθρώπους τους οποίους γνωρίζουμε , άποψη η οποία διαρκεί για όλο το υπόλοιπο της σχέσης . 
  • Η σωματική επικοινωνία , ο τρόπος ομιλίας , το στύλ , το status , η εμφάνιση , το ντύσιμο είναι τα στοιχεία της εικόνας τα οποία επηρρεάζουν κάθε διείσδυση μυνήματος κατά 84% . 
  • Οι τρόποι , η συμπαθητικότητα , η ελκυστικότητα καθορίζουν τον βαθμό επαγγελματικής επιτυχίας κάθε ανθρώπου . 
  • Οι άνθρωποι μας ταυτίζουν για πάντα με το συναίσθημα το οποίο τους προκαλέσαμε στην πρώτη συνάντηση – εντύπωση . 


Στις επιχειρήσεις : 
  • Η Οπτική Παραστατική Εικόνα είναι η εικόνα την οποία κρατά ( φωτογραφίζει ο ανθρώπινος εγκέφαλος ) και αφορά τα υλικά δεδομένα μίας επιχείρησης , τα οποία εν συνεχεία δημιουργούν μία αντίληψη για την επιχείρηση η οποία καθορίζει τη συμπεριφορά και τον τρόπο αντιμετώπισης της επιχείρησης από τον άνθρωπο που διατηρεί αυτή την αντίληψη . 
  • Εταιρική Εικόνα είναι η άποψη και η γνώμη που έχει η κοινή γνώμη για μία επιχείρηση . 
  • Εταιρική Φήμη είναι οι αξίες που αποδίδει η κοινή γνώμη στους ανθρώπους των επιχειρήσεων . 
  • Εταιρική Εικόνα και Εταιρική Φήμη συνθέτουν ( προστιθέμενες ) την επιχείρηση Super Brand . 


Η επιτυχία κρίνεται από τη δημιουργία συναισθημάτων.

  • Σύμφωνα με τη θεωρία του Emotionomics τα συναισθήματα είναι αυτά που καθορίζουν κάθε επιτυχία μας και κάθε επιλογή μας . 
  • Σύμφωνα με τις πιό πρόσφατες επιστημονικές μελέτες τα συναισθήματα προηγούνται των σκέψεων . 
  • Οι άνθρωποι Αισθάνονται πρίν σκεφτούν . 
  • Τα συναισθήματα οδηγούν τους λόγους των επιλογών μας και όχι οι λόγοι τα συναισθήματα . 
  • Τα συναισθήματα τρέχουν με ιλλιγιώδεις ταχύτητες . 


Η χαρτογράφηση του εγκεφάλου 
Τα τρία βασικά μέρη του εγκεφάλου ώς πρός τη δημιουργία των σκέψεων είναι : 
  • Το συναισθηματικό . 
  • Το λογικό – ορθολογικό . 
  • Του οραματισμού . 


Γενικά : 
  • Οι άνθρωποι στις επιχειρήσεις πιστεύουν πως η επιτυχία τους κρίνεται στην τεχνολογική υποδομή τους , ενώ στην πραγματικότητα η επιτυχία τους κρίνεται από τη δημιουργία συναισθημάτων . 
  • Τα συναισθήματα και κατά συνέπεια η επιρροή δημιουργούνται από φαινομενικά άσχετα γεγονότα όπως επί παραδείγματι οι τρόποι ή η εμφάνιση ή η εικόνα των ανθρώπων της επιχείρησης . 
  • Οι άνθρωποι δεν είναι λογικοί στις αποφάσεις τους . Όσο και άν φαίνεται πως αποφασίζουμε ορθολογικά , αυτό δεν είναι αλήθεια . Αποφασίζουμε συναισθηματικά . 


Facial Coding : 
  • Το ανθρώπινο πρόσωπο έχεις τους περισσότερους μύες στο πρόσωπο από οποιοδήποτε άλλο πλάσμα στον πλανήτη . 
  • Το πρόσωπο είναι το μόνο σημείο στο ανθρώπινο σώμα όπου οι μύες ακουμπούν απευθείας το πρόσωπο . 
  • Το πρόσωπο είναι ένα παράθυρο των συναισθημάτων των ανθρώπων και μάλιστα αβίαστα και αυθόρμητα . 
  • Η κύρια έκραση των συναισθημάτων γίνεται στο πρόσωπο και όχι στο σώμα . 
  • Ότι συναίσθημα παράγεται στον εγκέφαλο αποτυπώνεται στο πρόσωπο . 
  • Στο πρόσωπο μπορούν άμεσα να εκφραστούν : Θυμός – έκπληξη – φόβος – λύπη – αηδία – ευτυχία – διάφοροι τύποι χαμόγελου . 


Πηγή: http://georgepapatriantafillou.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

Βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και Διαφήμισης.

Με δύο λόγια η βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφήμισης. Οι Δημόσιες Σχέσεις στην εποχή μας πρέπει σε συνεργασία με τη διαφήμιση να οδηγούν στα επιθυμητά αποτελέσματα. Αν θέλαμε να ξεχωρίσουμε κάπως την διαφήμιση από τις δημόσιες σχέσεις, θα ήταν λογικότερο να πούμε ότι με τις δημόσιες σχέσεις περιμένουμε πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που ίσως να μην είναι και μετρήσιμα σε σχέση με αυτά της διαφήμισης που το ζητούμενο είναι άμεσο και με πιο ασφαλείς τρόπους μετρήσιμο. Δημοσίευση: Μάρκος Σμυρνάκης

Φουντώνει το συναίσθημα του ρατσισμού στην Ελλάδα.

  Γράφει ο Μάρκος Σμυρνάκης   Προσπαθώντας να δώσω ένα σύγχρονο ορισμό για την λέξη “Ρατσισμός”, θα έλεγα ότι, χρησιμοποιείται για να αναγάγει μια ομάδα, ως   υπέρτερη άλλων. Πιο συγκεκριμένα περιγράφει τις πράξεις μιας ομάδας ανθρώπων (οι οποίοι συνδέονται με κάποια κοινά χαρακτηριστικά) εναντίον μίας άλλης ομάδας. Η προέλευση της προέρχεται από το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, δηλαδή τον φυλετικό ρατσισμό, εκ της Ιταλικής όμως γλώσσας, “ razza ”   (ράτσα) που σημαίνει φυλή.

Το Δελτίο Τύπου είναι ενημέρωση

Απο τον Γιώργο Παπατριαντφύλλου Οι παρερμηνείες σχετικά με το τι είναι το Δελτίο Τύπου είναι πάρα πολλές . Σύμφωνα με Βρεττανίδα επικοινωνιολόγο και καθηγήτρια Δημοσίων Σχέσεων : “ Πολλοί λένε πως ασχολούνται με τις Δημόσιες Σχέσεις , λίγοι είναι σε θέση να εξηγήσουν τι είναι οι Δημόσιες Σχέσεις  Ακριβώς στην ίδια λογική πολλοί λένε πως είναι επαγγελματίες στην επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων και γνωρίζουν να συντάσουν Δελτίο Τύπου και να σχεδιάζουν τα λοιπά “εργαλεία” δημοσιότητας αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν μία κακή εικόνα για την επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων και τα μέσα που αυτή χρησιμοποιεί .

Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΝΑΣ

Το σήμα κατατεθέν της Κρητικές παράδοσης και συγκεκριμένα οι "χειροποίητες κατσούνες, κρητικά μπαστούνια" είχαν την τιμητική τους στην τελευταία εκπομπή του ALPHA «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση». Την Κυριακή το μεσημέρι εμφανίστηκε στην εκπομπή μέσω σύνδεσης Skype ο Κρητικός "Digital Media Strategist" Μάρκος Σμυρνάκης. Επίκεντρο της συζήτησης ήταν ο τρόπος της διαδικτυακής προώθησης της Κρητικής παράδοσης, αλλά και πως όλο αυτό βοηθάει στην συντήρηση της. Όπως ισχυρίζεται, σύγχρονες τεχνικές μάρκετινγκ είναι ικανές να δώσουν ξανά ζωή και να συστήσουν σε νέο κόσμο τις Κρητικές κατσούνες. Αυτό είναι και το όραμα. Η ένταξη ενός παγιωμένου προϊόντος και πάλι στην καθημερινότητα του ανθρώπου, πριν την εξαφάνιση του. Ένταξη... από όλες τις πλευρές, ξεκινώντας από το κίνητρο για την παραγωγή, αλλά και το ενδιαφέρον από νέους ανθρώπους όχι μόνο να μάθουν να τις χρησιμοποιούν , αλλά και να παράγουν το συγκεκριμένο προϊόν Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τεχνίτες πλέ