4ος Λαϊκός γύρος Ρεθύμνου

Κυριακή 21/04 10:30
 
O Δήμος Ρεθύμνου και το Τμήμα Αθλητισμού, έχοντας ως στόχο την παροχή επιπλέον ευκαιριών και κινήτρων αθλητικής δραστηριότητας στους κατοίκους του Δήμου και όχι μόνο, προκηρύσσει δύο (2) παράλληλους αγώνες δρόμου για αθλητές και μη αθλητές την Κυριακή 21 Απριλίου 2013, στις 10:30 με χώρο εκκίνησης και τερματισμού την Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη.

Για τον "Α" αγώνα δρόμου 10.000 μέτρων δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι είναι άνω των δεκαοχτώ (18) ετών. Ενώ για τον "Β" αγώνα δρόμου 3.650 μέτρων έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι πολίτες ηλικίας 8 ετών και μεγαλύτεροι (γεννημένοι 2004 και μεγαλύτεροι).


Τις δηλώσεις συμμετοχής ατομική ή ομαδική ( εάν πρόκειται για σχολείο, σύλλογο, δημόσια υπηρεσία ή οποιονδήποτε άλλο φορέα και ομάδα «παρέα» δημοτών, μπορείτε να τις προμηθεύεστε από το Τμήμα Αθλητισμού Δήμου Ρεθύμνου, Στάδιο Ρεθύμνου (Σοχώρα) κάθε μέρα (Δευτέρα-Παρασκευή) 8:00 - 15:00.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2831057044
fax: 28310-29550
email: skouloudis@rethymno.gr

Επίσης μπορείτε να εκτυπώσετε και να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής στο τέλος του άρθρου παρακάτω. Αν την συμπληρώσετε ηλεκτρονικά (sign του αρχείου pdf) μπορείτε την αποστείλετε ηλεκτρονικά στο email skouloudis@rethymno.gr.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 19 Απριλίου, στις 14:00 στα γραφεία μας (Στάδιο Ρεθύμνου). Επίσης, την ημέρα της εκδήλωσης από 8:30 - 10:00 θα γίνονται δηλώσεις συμμετοχής στον χώρο της εκκίνησης.

Σημείωση: Σε περίπτωση ατομικής δήλωσης ανηλίκου θα πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον κηδεμόνα του συμμετάσχοντα.


 


Διαδρομές

Α' Αγώνας δρόμου 10.000 μέτρων :

Πλατεία Αγνώστου (εκκίνηση) - Αρκαδίου - Σαλαμίνος - Μελισσινού - Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου - Πρεβελάκη - Πλατεία Δικαστηρίων - Κεφαλογιάννηδων - Αρκαδίου - Ιουλίας Πετυχάκη - Ελ. Βενιζέλου - Σοφ Βενιζέλου - Αρη Βελουχιώτη - Pearl (αναστροφή) - Άρη Βελουχιώτη - Σοφ Βενιζέλου - Μαρίνα - Ελ. Βενιζέλου - Λύκειο Ελληνίδων (αναστροφή) - Ελ. Βενιζέλου - Πλατεία Αγνώστου (τερματισμός).Στοιχεία συμμετοχής: Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής είναι υποχρεωτική και θα γίνεται από την γραμματεία στον χώρο εκκίνησης 09:00-10:00.

Σημεία Υποστήριξης: Κατά μήκος του δρόμου θα υπάρχουν σταθμοί εφοδιασμού με νερό και φυσικά στον τερματισμό στην Πλατεία Αγνώστου.

Υγειονομική Κάλυψη: Θα υπάρχει σε ετοιμότητα το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ν. Ρεθύμνης επίσης Γιατρός και ασθενοφόρο για οποιονδήποτε χρειαστεί ιατρική βοήθεια.

Β' Αγώνας δρόμου 3.650 μέτρων "Βαδίζω – Τρέχω – Διασχίζω την πόλη"

Πλατεία Αγνώστου (εκκίνηση) - Αρκαδίου - Σαλαμίνος - Μελισσινού - Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου - Πρεβελάκη - Πλατεία Δικαστηρίων - Κεφαλογιάννηδων - Αρκαδίου - Ιουλίας Πετυχάκη - Ελ. Βενιζέλου - Πλατεία Αγνώστου (τερματισμός).Στοιχεία συμμετοχής:
Οι συμμετέχοντες μετά την εκκίνηση θα ακολουθήσουν την παραπάνω διαδρομή και θα χρησιμοποιούν οποιαδήποτε μορφή άσκησης επιθυμούν πάντα με τα πόδια και σε καμία περίπτωση με μηχανικά μέσα (απαγορεύονται τα ποδήλατα κ.λ.π): ΤΡΕΞΙΜΟ ή ΒΑΔΙΣΜΑ ή ΤΡΕΞΙΜΟ – ΒΑΔΙΣΜΑ, ΕΝΑΛΛΑΞ ( και σύμφωνα πάντα με τις ατομικές δυνατότητες και επιθυμία του κάθε συμμετέχοντα).

Το μόνο μηχανικό μέσο που επιτρέπεται είναι η τροχήλατη καρέκλα για άτομα με κινητικά προβλήματα που θα συμμετέχουν, καθώς και τα καροτσάκια μωρού σε μητέρες που θέλουν να περπατήσουν την διαδρομή.

Σημεία Υποστήριξης: Κατά μήκος του δρόμου θα υπάρχουν σταθμοί εφοδιασμού με νερό και φυσικά στον τερματισμό στην Πλατεία Αγνώστου.

Υγειονομική Κάλυψη: Θα υπάρχει σε ετοιμότητα το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ν. Ρεθύμνης επίσης Γιατρός και ασθενοφόρο για οποιονδήποτε χρειαστεί ιατρική βοήθεια.

Σημείωση: Δε θα δίνεται σειρά κατάταξης – τερματισμού. Έχουν τερματίσει όλοι όσοι έχουν κάνει μια φορά τη κυκλική διαδρομή.
 

Έπαθλα
Στον αγώνα "Α"(δρόμου 10.000μ): Ο πρώτος άνδρας και η πρώτη γυναίκα που θα τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό κύπελλο. Παράλληλα, θα γίνει απονομή κυπέλλων, μεταλλίων και αναμνηστικών διπλωμάτων στους 3 πρώτους που θα τερματίσουν από την κάθε ηλικιακή κατηγορία από τις παρακάτω:

1η Κατηγορία- Γενική(1ος,2ος,3ος), 2η Κατηγορία- Γυναικών(1η,2η,3η), 3η Κατηγορία Ανδρών: έως 29 ετών, 4η Κατηγορία Ανδρών:30-39 ετών, 5η Κατηγορία Ανδρών:40-49 ετών, 6η Κατηγορία Ανδρών: 50 και άνω

Στους υπόλοιπους συμμετέχοντες θα δοθούν μετάλλιο, και αναμνηστικό δίπλωμα.

Στον αγώνα "Β"(δρόμου 3.650μ) σε όλους που θα τερματίσουν: δίπλωμα συμμετοχής.
 

Ιατρικές εξετάσεις
Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό με ευθύνη δική τους ή των γονέων τους, πριν από τους αγώνες. Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά την διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού Ιατρικού Ελέγχου. Επομένως από τους Οργανωτές δε θα ζητηθούν Ιατρικές Βεβαιώσεις για κανένα αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους ή των συνοδών τους.
 
Πηγή: cretevents.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου