Σχέδιο ΑΘΗΝΑ: το χαράτσι της εκπαίδευσης

Γράφει ο Μάρκος Σμυρνάκης

Το σχέδιο «Αθήνα» έχει ταράξει την ψυχική ησυχία χιλιάδων φοιτητών, καθηγητών και κηδεμόνων. Δυστυχώς όμως εάν αυτό το σχέδιο τεθεί σε λειτουργία, θα καταστραφούν πολλά όνειρα αρκετών φοιτητών. Πολλοί θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν μία επιστήμη που θα τους είναι αδιάφορη, ενώ κάποιοι άλλοι θα αναγκαστούν να τα παραιτήσουν.
Οι λόγοι παραίτησης ποικίλουν, πρώτα απ’ όλα κάποιοι φοιτητές που είναι στα τελειώματα, θα αναγκαστούν να ξανά παρακολουθήσουν κάποια νέα μαθήματα. Πως μπορεί να γίνει αυτό όταν έχουν ήδη ξενοικιάσει, ή όταν έχουν ήδη βρει κάπου δουλεία? Στη συνέχεια ένας λόγος είναι ο οικονομικός, όπου δεν χρειάζεται γι’ αυτό να σχολιάσουμε τίποτα πια. Ενώ τέλος υπάρχει χρονικός περιορισμός για την αποφοίτηση των σπουδαστών, την στιγμή που θα προστεθούν νέα μαθήματα.
Όσο για τα οικονομικά αποτελέσματα στα οποία στοχεύει η κυβέρνηση θα είναι σχεδόν ανύπαρκτα, όπως όλα τα υπόλοιπα μέχρι σήμερα. Θα συνεχίσουμε παράλληλα να πληρώνουμε όπως ήδη κάνουμε. Άλλωστε η εφαρμογή αυτού του σχεδίου επισφραγίζει την αποτυχία των προηγούμενων πολιτικών κινήσεων της κυβέρνησης. Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να αλλάξει στρατηγική και να μην εφαρμοστεί το νέο σχέδιο.

Με την εφαρμογή του νέου σχεδίου γίνεται κατάργηση σημαντικών επιστημών, όπου οι απόφοιτοι τους προσφέρουν έργο στην Κοινωνία. Αποτέλεσμα? Η ενίσχυση της οικονομικής μας αδυναμίας, αυξάνοντας τον αριθμό των άνεργων, εντάσσοντας σε αυτούς «Πρώην» καθηγητές και φοιτητές. Αυτή η πολιτική στρατηγική φανερώνει ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την καλλιέργεια των πολιτών της, ούτε και για την αύξηση της ανεργίας με την ομαδοποίηση επαγγελμάτων περιορίζοντας με αυτό τον τρόπο πολλά καθήκοντα σε μία θέση εργασίας.

Ωστόσο πριν κλείσω και φαντάζομαι εκπροσωπώντας πολλούς άλλους συνανθρώπους μου, θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου σε όλους τους κινητοποιημένους φοιτητές και καθηγητές τμημάτων, που κινδυνεύουν από λουκέτο. Αυτή τους η κινητοποίηση δηλώνει ότι αγαπούν αυτό που κάνουν, είναι επιλογή τους να το ακολουθήσουν έχοντας όραμα και δεν μπορεί κάποιος να τους το στερήσει. Συνεχίστε έτσι, μπράβο σας.

Πηγή: vimapr.blogspot.gr 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου