Ελληνικό βιβλιοπωλείο στα 49 ωραιότερα του κόσμου!


Το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου της Πανεπιστημίου συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τα 49 καλύτερα βιβλιοπωλεία όλου του κόσμου! Η λίστα αυτή βρίσκεται στο λεύκωμα “Bookshops: Long established and the most fashionable ones” που κυκλοφόρησε από από τον εκδοτικό οίκο Μπράουν τον Οκτώβριο του 2012. Στη λίστα μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται ο γοτθικός ναός που έχει γίνει βιβλιοπωλείο στο Μάαστριχ στην Ολλανδία, και το υπερσύγχρονο Libraire La Fontaine στη Λωζάννη.


Να πούμε πως το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο άνοιξε το 2005, έχει έκταση 869 τ. μ. , ενώ τον χώρο επιμελήθηκε ο αρχιτέκτονας Μανώλης Κολοκυθάς.

Ο οίκος που έβγαλε το λεύκωμα είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις εκδόσεις του σε τομείς όπως η αρχιτεκτονική, η αισθητική και η διακόσμησης, ενώ ο επιμελητής της έκδοσης είναι ο Μάρκους Μπράουν.

Στόχος της έκδοσης, σύμφωνα με τα λεγόμενα του επιμελητή της, είναι να δείξει πως τα εν λόγω βιβλιοπωλεία δεν είναι απλά χώροι εμπορείου, αλλά μέσα από την αισθητική τους δίνουν πολύ περισσότερα. Είναι χώροι που συμβάλουν κατά κάποιο τρόπο στην διαμόρφωση της κουλτούρας της πόλης αλλά και στην ανάπτυξη της ίδιας της λογοτεχνίας. Βάσει αυτών, το κάθε βιβλιοπωλείο που επιλέχθηκε και συμπεριλήφθηκε στην εν λόγο λίστα αποτελεί διάκριση, τίμα με κατά κάποιο τρόπο την ίδια την πόλη που το φιλοξενεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου