θεατρική παράσταση «ΚΙ ΕΤΣΙ… ΣΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ»

Η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου ιδρύθηκε το 1983 και από τότε μέχρι και σήμερα βρίσκεται ανελλιπώς στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας. Έχει ανεβάσει 51 θεατρικά έργα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου . Έχει ταξιδέψει σε ολόκληρο το νησί μας αλλά και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας καθώς και στην Αμερική, Κύπρο και στη μακρινή Αυστραλία με το έργο ΖΟΡΜΠΑ ΜΑΘΕ ΜΕ ΝΑ ΧΟΡΕΥΩ. Έχει λάβει πολλές φορές μέρος σε πανελλήνια φεστιβάλ θεάτρου και έχει βραβευτεί σε όλους τους τομείς ( βραβείο ερμηνείας αντρικού – γυναικείου ρόλου σκηνοθεσίας , μουσικής , σκηνικών , επιλογής έργου ,καλύτερης παράστασης κ.α ) .    Για τη φετινή χειμερινή σεζόν ετοιμάσαμε το καταπληκτικό έργο της Μαρίας Γουμενοπούλου « ΚΙ ΕΤΣΙ… ΣΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ». Πρόκειται για ένα έργο βραβευμένο με κρατικό βραβείο και έχει οικολογικό περιεχόμενο. Πέντε νάνοι, κι ένας λαγός με πολύ κέφι ,τραγούδι και χορό θα φέρουν στην επιφάνεια την αξία και χρησιμότητα του δάσους και κατ επέκταση του πράσινου… Έρχεται ένας σουπερνανος από την μεγάλη πολιτεία που θα χαλάσει την ήρεμη ζωή στο δάσος… Το μοτοσακό ,τα αποσμητικά , τα cd και άλλα σύγχρονα μέσα είναι ικανά να ανατρέψουν τα πράγματα; Θα δούμε… Το σίγουρο είναι ότι θα ξυπνήσει οικολογικές συνειδήσεις και θα παρασύρει τα παιδιά να ψηφίσουν μαζί με τους νάνους τη σωτηρία του δάσους και κατ΄ επέκταση την αγάπη τους για τη φύση.

Παίζουν: Μιχαέλα Βρυθιά , Νίκος Μανιάς, Βαγγέλης Μετοχαράκης, Μαρία Σβώλου , Φαρσάρη Μαρία και Αλεξία Κατσαρα. Την μουσική έγραψε ο Κώστας Μαρκάκης και τραγουδάει ζωντανά η Μιχαέλα Βρυθιά. 

Η σκηνοθεσία είναι του Μάνου Μανιά

  Μετά από την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η άνω παράσταση και την μεγάλη προσέλευση κοινού, θα δοθούν 2 ακόμη παραστάσεις στον Θεατρικό Σταθμό το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013.Η πρώτη θα δοθεί στις 11 το πρωί και η δεύτερη το απόγευμα στις 5.

  Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι γενική η είσοδος είναι 6 ευρώ ενώ υπάρχει και η δυνατότητα σε ειδικές ομάδες (κάρτα ανεργίας, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, φοιτητές, στρατιωτικοί, σώματα ασφαλείας, εκπαιδευτικοί και μέλη της Θεατρικής Σκηνής Ηρακλείου στο Facebook) να είναι στα 5 ευρώ {έκπτωση 15%}.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου