Το έργο επαναλαμβάνεται… ιδιωτικοποιήσεις

Από τον Μάρκο Σμυρνάκη

Όπως έχετε παρατηρήσει το τελευταίο διάστημα στις ειδήσεις του vimapr.blogspot.gr , υπάρχει ελλιπής σχολιασμός σχετικά με την πολιτική επικαιρότητα.
Αυτό συμβαίνει διότι αν ανατρέξετε σε παλαιότερες ειδήσεις σε κάθε αρχείο πολιτικής επικαιρότητας, θα δείτε την ιστορία να επαναλαμβάνεται. Κύρια κομβικά σημεία αποτελούν οι φράσεις «επόμενη δόση», «επώδυνα μέτρα», «Τρόικα» «Παραμονή στο ευρώ» κλπ. Αντίθετα τότε, όπως και σήμερα, λάμπει δια της απουσίας της η φράση «υγιής ποιοτική ζωή του Έλληνα».  Για ακόμα μια φορά σήμερα, η Τρόικα μας ζητάει δεσμεύσεις και εγγυήσεις για τα νέα επώδυνα μέτρα, εάν θέλουμε να λάβουμε την επόμενη δόση βοηθείας.
Φαίνεται πως με την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του Έλληνα, την κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων, την διάλυση της υγείας, της παιδείας και ότι άλλο πρέπει να εξασφαλίσει ένα  «Κράτος» στους πολίτες του, η Ελλάδα θα πάει μπροστά. Αφού όπως δείχνουν οι πολιτικοί ηγέτες, για ακόμα μια φορά θα σκύψουν το κεφάλι και θα χαιρετίσουν και αυτά τα μέτρα, ακολουθώντας την ίδια πολιτική.
Ετοιμαστείτε λοιπόν για την επόμενη χρόνια, έρχονται πολλοί φόροι (μέχρι και πτυχίου), πολλές ιδιωτικοποιήσεις φωτιά, μειώσεις μισθών - συντάξεων, κατάργηση ταμείου και ποιος ξέρει τι άλλα, μέχρι τότε…


ιδιωτικοποιήσεις
Τα ΜΜΕ αναδιατυπώνοντας τον λόγο των πολιτικών, προβάλουν ως σανίδα σωτηρίας τις ιδιωτικοποιήσεις. Αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε ότι η σανίδα μας κρατάει στην επιφάνεια της θάλασσας, αλλά δεν μας προστατεύει από τα επικίνδυνα ψάρια του βυθού. Τι θέλω να πω; Είναι πολύ απλό, όταν ιδιωτικοποιήσεις κερδοφόρες επιχειρήσεις (ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ) τότε ως κράτος χάνεις έσοδα, πράγμα που σημαίνει ότι θα στερηθείς από την υγεία την παιδεία και από όπου αλλού χρειαστεί.
Τραγικό παράδειγμα: φανταστείτε πόσο ωραίο θα είναι το σύστημα υγείας, όταν τα νοσοκομεία ιδιωτικοποιηθούν και πρέπει σε κάθε επίσκεψή μας ή έκτακτη ανάγκη να πληρώνουμε την περίθαλψη μας. Το ερώτημα είναι, θα έχουμε να πληρώσουμε; Την στιγμή που ο μισθός σε αντίθεση με το ποσοστό της ανεργίας θα μειωθεί, την στιγμή όπου θα πρέπει να πληρώνουμε τους φόρους, έτσι ώστε να μειωθεί το έλλειμμα  εσόδων που θα δημιουργηθεί από τις ιδιωτικοποιήσεις.
Οι Έλληνες Πολιτικοί σε συνεργασία με την ΕΕ, πειραματίζονται και βρίσκονται ήδη πολύ κοντά στην ανακάλυψη μιας νέας ανθρώπινης γενιάς «Ελληνάρας ο τραπεζίτης», ο οποίος μπορεί να παράγει χρήματα και χωρίς δουλειά.
Ωστόσο και οι επεμβάσεις στο εργασιακό, σε ιδιωτικό και δημόσιο φορέα, οφείλονται στην δημιουργία χαμηλών εργατικών χεριών. Κάτι τέτοιο ενισχύει τις ιδιωτικοποιήσεις, ποιος δεν θα θελήσει να αγοράσει την ΔΕΗ, όπου έχει μονοπώλιο, και να απασχολεί εργαζομένους, οι οποίοι θα αμείβονται με 400 Ε ή και λιγότερα. Ποια ευρωπαϊκή Εταιρεία  δεν θα δημιουργήσει εργοστάσιο παραγωγής στην χώρα μας όταν οι μισθοί είναι τόσο χαμηλοί;
Γι άλλη μια φορά πάντως η Ελλάδα, γράφει ιστορία. Βρίσκεται υπό τα χέρια κατακτητών, μόνο που αυτή τη φορά το όπλο τους είναι το χρήμα. Ωστόσο οι κατακτητές μελετώντας την ιστορία μας, θα δουν ότι, οι Έλληνες ξέρουν από επανάσταση!!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου