Η φωνή των νέων της Ελλάδας


Γράφει η Βογιατζάκη Δέσποινα

Το τελευταίο διάστημα πολλά ακούγονται για τον Ρατσισμό στην χώρα μας! Λόγο των σκληρών οικονομικών μέτρων που έχουν πάρει οι πολιτικοί, τα τελευταία 2 χρόνια, μια μερίδα συν-πολιτών έχουν αναθεωρήσει τις απόψεις τους. Μια μερίδα πολιτών, έφεραν στο φως τις πεποιθήσεις τους. Και κάποιοι άλλοι, νιώθοντας αγανάκτηση, θυμό, αβεβαιότητα και τρόμο για το αύριο, ξεσπούν στον ξένο, στον ‘κατώτερο’, στον άγνωστο!


Λόγο αυτού, γίνονται συζητήσεις επί συζητήσεων, με θέμα ο Έλληνας, ο Ρατσισμός, οι Ναζί,  το τέλος του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου και πώς όλα αυτά μπορούν μετά από, σχεδόν, 70 χρόνια να συνυπάρξουν.

Την απάντηση, μας την έδωσαν οι νέοι της Θεσσαλονίκης. Όπου διοργάνωσαν μια συναυλία ενάντια στο Ρατσισμό.  Οι μαθητές της συν-πρωτεύουσας ενώθηκαν και τραγούδησαν δίνοντας έναν όρκο. Να μην επιτρέψουν στον Φασισμό να εισβάλει ξανά στη χώρα μας. Τιμώντας, τους ανθρώπους που πολέμησαν στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Διεκδικώντας την Ειρήνη, την Ελευθερία και την Ισότητα των ΑΝΘΡΩΠΩΝ!!

Αυτό είναι το μέλλον της Ελλάδας. Αυτά είναι τα παιδιά, αυτής της χώρας. Γιατί οι άνθρωποι, είναι διαφορετικοί μεταξύ τους. Άλλες αντιλήψεις, άλλες ιδέες, άλλα βιώματα. Αλλά ο ΈΛΛΗΝΑΣ τιμάει και σέβεται τον Άνθρωπο που αναγκάζετε να ξενιτευτεί!!

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ, στην πρωτοβουλία αυτών των παιδιών!  Η φωτογραφία προέρχεται από seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου