Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φωτογραφίες από τη νεκρόπολη της Γκίζας

 


Η κυβέρνηση της Αιγύπτου άνοιξε και πάλι για το κοινό μία από τις πυραμίδες, σε μία προσπάθεια να δώσει ώθηση στην τουριστική βιομηχανία που δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από την εξέγερση του περασμένου χρόνου.

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων Muhammad Ibrahim ανακοίνωσε πως η Πυραμίδα του Χεφρήνου (Chefren) και ακόμα από τις πυραμίδες της Γκίζας θα ανοίξουν και πάλι έπειτα από μεγάλο διάστημα αποκατάστασής τους.



Μπορεί τα ερωτήματα για την ασφάλεια των τουριστών στην περιοχή να παραμένουν ανοιχτά, αλλά ο Ibrahim επέμεινε πως η Αίγυπτος είναι μία ασφαλής χώρα. Παρότι ο τουρισμός φαίνεται να ανακάμπτει, έντονη είναι η ανησυχία πως η περιοχή παραμένει ευάλωτη σε ταραχές.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ξανανοίγουν αυτά τα ταφικά μνημεία έπειτα από δέκα χρόνια εργασιών», δήλωσε ο Ibrahim.

Οι τάφοι ανακαλύφθηκαν το 1927 από τον Αμερικανό Αιγυπτιολόγο George Reinser και στο παρελθόν είχαν κλείσει αρκετές φορές λόγω έργων.

Οι ερευνητές υπολόγισαν πως κάθε επισκέπτης αφήνει περίπου 20 γραμμάρια υγρασίας στο χώρο, μέσω του ιδρώτα.
Αυτό προκαλεί ζημιά σε τμήματα του μνημείου.

Το πρόγραμμα αποκατάστασης κόστισε 4 εκατομμύρια ευρώ και περιλάμβανε τον καθαρισμό των τοίχων και την ενίσχυσή τους καθώς και την απομάκρυνση γκράφιτι που είχαν αφήσει προηγούμενοι επισκέπτες. Συντήρηση έγινε επίσης σε επιγραφές και σχέδια.

Το πέτρινο έδαφος προστατεύεται πλέον με ξύλο πάνω στο οποίο πατούν οι τουρίστες ενώ εγκαταστάθηκαν νέα συστήματα φωτισμού και εξαερισμού.

Η Πυραμίδα του Χεφρήνου είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στη νεκρόπολη της Γκίζας.

Δείτε τις φωτογραφίες














Πηγή: Newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

Βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και Διαφήμισης.

Με δύο λόγια η βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφήμισης. Οι Δημόσιες Σχέσεις στην εποχή μας πρέπει σε συνεργασία με τη διαφήμιση να οδηγούν στα επιθυμητά αποτελέσματα. Αν θέλαμε να ξεχωρίσουμε κάπως την διαφήμιση από τις δημόσιες σχέσεις, θα ήταν λογικότερο να πούμε ότι με τις δημόσιες σχέσεις περιμένουμε πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που ίσως να μην είναι και μετρήσιμα σε σχέση με αυτά της διαφήμισης που το ζητούμενο είναι άμεσο και με πιο ασφαλείς τρόπους μετρήσιμο. Δημοσίευση: Μάρκος Σμυρνάκης

Φουντώνει το συναίσθημα του ρατσισμού στην Ελλάδα.

  Γράφει ο Μάρκος Σμυρνάκης   Προσπαθώντας να δώσω ένα σύγχρονο ορισμό για την λέξη “Ρατσισμός”, θα έλεγα ότι, χρησιμοποιείται για να αναγάγει μια ομάδα, ως   υπέρτερη άλλων. Πιο συγκεκριμένα περιγράφει τις πράξεις μιας ομάδας ανθρώπων (οι οποίοι συνδέονται με κάποια κοινά χαρακτηριστικά) εναντίον μίας άλλης ομάδας. Η προέλευση της προέρχεται από το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, δηλαδή τον φυλετικό ρατσισμό, εκ της Ιταλικής όμως γλώσσας, “ razza ”   (ράτσα) που σημαίνει φυλή.

Το Δελτίο Τύπου είναι ενημέρωση

Απο τον Γιώργο Παπατριαντφύλλου Οι παρερμηνείες σχετικά με το τι είναι το Δελτίο Τύπου είναι πάρα πολλές . Σύμφωνα με Βρεττανίδα επικοινωνιολόγο και καθηγήτρια Δημοσίων Σχέσεων : “ Πολλοί λένε πως ασχολούνται με τις Δημόσιες Σχέσεις , λίγοι είναι σε θέση να εξηγήσουν τι είναι οι Δημόσιες Σχέσεις  Ακριβώς στην ίδια λογική πολλοί λένε πως είναι επαγγελματίες στην επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων και γνωρίζουν να συντάσουν Δελτίο Τύπου και να σχεδιάζουν τα λοιπά “εργαλεία” δημοσιότητας αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν μία κακή εικόνα για την επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων και τα μέσα που αυτή χρησιμοποιεί .

Η ομορφότερη κοπέλα της Κρήτης για το 2011

Πλήθος κόσμου κατέκλισε την Τετάρτη 24 Αυγούστου το club Envy στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Τελικός του 33ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ομορφιάς. Τον τίτλο της MISS ΚΡΗΤΗ 2011 κατέκτησε η 19χρονη Εύα Ζεϊμπεκάκη από το Ηράκλειο, Ά Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 αναδείχθηκε η Φαίη Αβδουλά και΄Β Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 η Ευρυδίκη Μερκούρη. Η 17χρονη Μιχαέλα Φωτιάδη