Ξανά στις 21 εξυπνότερες πόλεις του κόσμου το Ηράκλειο

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου κατάφερε να συμπεριληφθεί στο κατάλογο με τις 21 πιο έξυπνες (ψηφιακά)πόλεις του κόσμου αποσπώντας άλλη μια διεθνή διάκριση με βάση την αξιολόγηση τουΟργανισμού Intelligent Community Forum (ICF) που εδρεύει στη Νέα Υόρκη
 
Φέτος, πέντε (5) ευρωπαϊκές πόλεις απολαμβάνουν την διάκριση αυτή ενώ απ’ αυτές, ΜΟΝΟ το Ηράκλειο και η Oulu της Φινλανδίας εμφανίζονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που ήταν στην περσινή λίστα όπως η Βαρκελώνη και η Φρανκφούρτη δεν βρίσκονται στην φετινή κατάταξη.
Ο κύριος λόγος που το Ηράκλειο κατάφερε να διακριθεί σε παγκόσμιο επίπεδο κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας δύσκολης εποχής για τη χώρα μας είναι:
üΤο πλήθος των ποιοτικών ψηφιακών υπηρεσιών
ü Οι υποδομές ευρυζωνικότητας
ü Η ύπαρξη ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων

Πέρα από αυτούς τους βασικούς άξονες, η αξιολόγηση βασίζεται και σε ένα διαφορετικό θέμα κάθε χρόνο. Το θέμα φέτος εξετάζει την σχέση μεταξύ της καινοτομίας και απασχόλησης.
Θα ακολουθήσει δεύτερο στάδιο αξιολόγησης μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 στο οποίο από τις 21 πόλεις θα επιλεχθούν οι 7 «εξυπνότερες από αυτές, και τον Ιούνιο του 2013 θα επιλεχθεί η«εξυπνότερη» πόλη του κόσμου.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου