Γιώτα Νέγκα «…θα σε δω στην πλατεία Κοραή»

Ηράκλειο, Πλατεία Κοραή

Η Γιώτα Νέγκα ζωντανά στις εκδηλώσεις «…θα σε δω στην πλατεία Κοραή» Την Δευτέρα 27 Αυγούστου η Γιώτα Νέγκα έρχεται να μας καθηλώσει με τη φωνή της μοναδικό δείγμα τρυφερότητας και παραπόνου.
Για μία προσωπική συναυλία και με μία παλέτα αγαπημένων τραγουδιών με αποχρώσεις από τις καλύτερες στιγμές της ελληνικής μουσικής έρχεται στην πλατεία Κοραή τη Δευτέρα 27 Αυγούστου  η Γιώτα Νέγκα. Από τη μπαλάντα έως το κλασσικό λαϊκό και από τα τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας και τους σύγχρονους τραγουδοποιούς έως τα παραδοσιακά ακούσματα, η απόσταση μικραίνει με την παρουσία μιας φωνής που αναμειγνύει τις λεπτές αποχρώσεις των συναισθημάτων με τις υψηλές ερμηνευτικές απαιτήσεις σε ένα μαγευτικό ηχητικό τοπίο σε μια συναυλία που οργανώνουν  «Το μήλο της Έριδος», «Ο Νότος», το «La Brasserie», το «Stone» και «Ο Αντίποδας» υπό την αιγίδα της Πρώτης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου.

Η Γιώτα Νέγκα μας καθήλωσε με τη φωνή της ήδη από το πρώτο πρώτο τραγούδι που ερμήνευσε. Το single του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου “Με τα μάτια κλειστά” που περιείχε και το ομότιτλο τραγούδι, έγινε η αφορμή για να γνωρίσουμε όλοι μία συναρπαστική φωνή με υπέροχο ηχόχρωμα και ταυτόχρονα μία ολοκληρωμένη ερμηνεύτρια, από τις καλύτερες των τελευταίων ετών.
Με στιβαρή και ουσιαστική ερμηνεία, που ξεκινά από τις σπουδαίες λαϊκές φωνές του παρελθόντος για να δώσει στη συνέχεια το δικό της ευδιάκριτο στίγμα σε ό,τι ερμηνεύει, η Γιώτα Νέγκα κατάφερε με τρεις μόλις προσωπικούς δίσκους και ελάχιστες συμμετοχές σε δίσκους σημαντικών δημιουργών, να θεωρείται ήδη μία εξαιρετική, αγαπημένη  ερμηνεύτρια.
Οι ζωντανές εμφανίσεις της στο πλευρό καταξιωμένων ερμηνευτών όπως η Ελένη Βιτάλη, ο Παντελής Θαλασσινός, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Κώστας Μακεδόνας, η Έλλη Πασπαλά, ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης, ο Γιάννης Κούτρας κ.α. δημιούργησαν ιδιαίτερη αίσθηση ενώ ο Κώστας Λειβαδάς και ο Θοδωρής Γκόνης εμπιστεύθηκαν τη φωνή της για την μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Έχω άνθρωπο» που κυκλοφόρησε και σε δίσκο.
Στις προσωπικές καλοκαιρινές εμφανίσεις της η Γιώτα Νέγκα προτείνει ένα συναρπαστικό συναυλιακό πρόγραμμα, που θα ζωγραφίσει μοναδικά τις νύχτες μας!
Μαζί της οι μουσικοί: Άκης Μουχλιανίτης: πλήκτρα, Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι, λαούτο και Βαγγέλης Κονταράτος: κιθάρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου